Skocz do zawartości

Gdzie ten kontekst w AdKontekst?

matematyk

Rekomendowane odpowiedzi

Czasami przeglądam sobie jak rozwija sie AK i aż mnie ciarki przeszły, jak na oficjalnym blogu AK zobaczyłem takie propozycje układów:

Tekst motoryzacyjny - reklama mebli do aptek - https://optymalizuj.adkontekst.pl/wp-conten.../lista_main.png

Tekst o wrzucaniu biegów a reklamy szkoły policealnej, kredyty i wózki widłowe (no prawie się udało) - https://optymalizuj.adkontekst.pl/wp-conten...3/fs_posty1.png

tekst sportowy a reklamy żaluzji, kredytów. - https://optymalizuj.adkontekst.pl/wp-conten...gora_forum1.png

Motoryzacja a reklamy oprawy dokumentów i biletów lotniczych - https://optymalizuj.adkontekst.pl/wp-conten..._posty_dol1.png

Od startu zmieniło się wiele na plus, ciagle jednak szwankuje dopasowywanie reklam (skoro go nie ma po jakiego grzyba tyle się te reklamy ładują? Skoro w kanale określam np. MOTORYZACJA to niech lecą w kółko reklamy tematyczne). Jak to jest, że konkurencja mająca praktycznie zerowy support w Polsce ma tylu reklamodawców? Czy to wynik przyzwyczajenia czy innej polityki np. bony na kampanię itp.

Witaj,

jak sam widzisz są to tylko WIZUALIZACJE. To nie są realne reklamy, które dopasowałyby się na tej stronie do treści tam zawartych. W poradach optymalizacyjnych zamieszczonych na www.optymalizuj.adkontekst.pl chodzi nam o to, aby pokazać Wam, jakie formy są skuteczne i pozwalają generować Wam większe przychody.

Cieszę się, że zainteresowały Cię nasze propozycje optymalizacyjne i że jedyna uwaga dotyczyła formy, a nie treści merytorycznej materiałów :)

optymalizuj.adkontekst.pl - tu znajdziecie ciekawe porady i case studies dot. Adkontekst i ContentStream

Ja przyznam, że z samej "jakości" reklam jestem bardzo zadowolony, głównie dlatego że nie ma tych nachalnych reklam które ciągle były w adsense, np. testów iq pod 30 różnymi domenami, poznawania daty śmierci, czy tych wszystkich gierek online. W filtrze reklam konkurencyjnych w AS brakowało mi pozycji, a tu mam dopiero 3 zajęte. Teraz mam dużo reklam np. znanych marek (jak sklepy meblowe ze szwecji xD), a to że nie są powiązane tematycznie z moją stroną w ogóle mi nie przeszkadza, bo dochód mam i tak większy i przed wypłatą nie będę się modlił żeby mi konta nie usunęli z powodu botów ;)

Tak na marginesie, kiedy zostanie poprawiona szybkość wczytywania się reklam? Obecne ~2 sekundy mi nie przeszkadzają, ale często tak bywa że reklamy się w ogóle nie wczytają, i to co jest w kodzie strony za kodem reklamy się wogóle nie wczytuje, strona wtedy wisi wczytana do połowy i pomaga tylko odświeżenie :/ Ktoś się spotkał z czymś takim?

Katalog stron - Domena 2003, sukcesywnie linkowany katalog stron. Max. 1 link wych.

Konkurs Piosenki Eurowizja -

Eurowizja

• 3 miesiące temu...

Cześć!

Podsyłajcie konkretne przykłady na kontakt@adkontekst.pl - przyjrzymy się każdemu przypadkowi. Często powód jest banalny (np. nie do końca dobrana kategoria do charakteru serwisu), albo małą ilość treści na stronie, do której możemy dobrać kontekst. Tak jak mówię, piszcie, będziemy rozmawiać o konkretach.

Pozdrawiam, Łukasz

optymalizuj.adkontekst.pl - tu znajdziecie ciekawe porady i case studies dot. Adkontekst i ContentStream

• 2 lata później...
  • 4 miesiące temu...

Przecież a AdSensie też różnie bywa z dopasowaniem do kontekstu.

Na stronach randkowych, reklamy forexu po angielsku.

Generalnie im więcej reklamodawców w danym systemie tym lepsze dopasowanie do kontekstu.

AdNews - tania i skuteczna reklama zawierająca linki, imitująca post forum lub zajawkę artykułu.

tania i skuteczna reklama CPC kampanie reklamowe promocja stron

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności