Skocz do zawartości

Antywirus

ErnestM

Rekomendowane odpowiedzi

mcafee jak sie go poobcina ale i tak zaplacisz za programik.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Jeżeli potrzebujesz go tylko dla siebie.

I tylko dla tych celów:

Potrzebuje antywirusa ktory bedzie tlyko skanowal pliki ktore zostana otwarte lub sciagniete
To znaczy że jesteś na tyle już świadom że nie potrzebujesz żadnego antywirusa, ktory musi działac w tle.

No chyba że potrzebujesz coś na wypadek kiedy bawisz się komputerem po pijaku ? ;)

.

Ja mogę polecić https://www.microsoft.com/Security_Essentials/ on zapewnia stałą ochronę ale jest tak lekki dla system że nie zauważalny( nawet na bardzo starym kompie), do tego jest darmowy, nie męczy cię co chwilę durnymi komunikatami. Bardzo rzadko mi się to zdarza bym chwalił jakiś produkt microsoftu ale ten jest naprawdę dobry( na co wskazują tez testy porównawcze https://technologie.gazeta.pl/technologie/1...proaktywna.html ).

Ja mogę polecić https://www.microsoft.com/Security_Essentials/ on zapewnia stałą ochronę ale jest tak lekki dla system że nie zauważalny( nawet na bardzo starym kompie), do tego jest darmowy, nie męczy cię co chwilę durnymi komunikatami. Bardzo rzadko mi się to zdarza bym chwalił jakiś produkt microsoftu ale ten jest naprawdę dobry( na co wskazują tez testy porównawcze https://technologie.gazeta.pl/technologie/1...proaktywna.html ).

Przymierzałem się do tego. Patrze - skaner na bieżąco, aktualizacje, darmowe dla posiadaczy oryginalnego windowsa. Biorę...

Zainstalowałem. Wyłączyłem Avasta i sprawdziłem w praniu.

Wiedziałem, że na stronie klienta jest wirus, więc sprawdziłem czy ów Security Ess sobie z tym poradzi.

Avast od razu odcinał połączenie przy próbie wejścia na strone.

Produkt Microsoftu mnie wpuścił.

Od razu podziękowałem za współpracę, odinstalowałem i ponownie włączyłem Avasta.

Wiedziałem, że na stronie klienta jest wirus, więc sprawdziłem czy ów Security Ess sobie z tym poradzi.

Od razu podziękowałem za współpracę, odinstalowałem i ponownie włączyłem Avasta.

To trochę nie rozumiem, twój komputer zaraził się wirusem ? Bo jeśli tak to rzeczywiście kiepsko, ale jeśli nie to chyba dobrze cię chroni, bo chyba nie chodzi o to by od czegoś odcinać całkowicie tylko chronić system przed zarażeniem( możliwe że element zarażony nie został w ogóle pobrany ale ci o tym nei poinformowano).

Jeżeli potrzebujesz go tylko dla siebie.

I tylko dla tych celów:

Potrzebuje antywirusa ktory bedzie tlyko skanowal pliki ktore zostana otwarte lub sciagniete
To znaczy że jesteś na tyle już świadom że nie potrzebujesz żadnego antywirusa, ktory musi działac w tle.

No chyba że potrzebujesz coś na wypadek kiedy bawisz się komputerem po pijaku ? ;)

Świadomość tego jak się chronić zmniejsza owszem zagrożenie, ale nie do końca - zawsze można przez przypadek trafić na jakieś paskudztwo na stronie www, na jakiejś płycie CD (bywały takie przypadki) czy w mailu od znajomego. Dlatego warto zawsze mieć antywira pracującego w tle.

Ja osobiście używam Kasperski Internet Security (antywirus+firewall) i spokojnie mogę go polecić.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

To trochę nie rozumiem, twój komputer zaraził się wirusem ? Bo jeśli tak to rzeczywiście kiepsko, ale jeśli nie to chyba dobrze cię chroni, bo chyba nie chodzi o to by od czegoś odcinać całkowicie tylko chronić system przed zarażeniem( możliwe że element zarażony nie został w ogóle pobrany ale ci o tym nei poinformowano).

Myślę, że się nie zaraziłem (szczerze mówiąc nie sprawdzałem :)), ale interfejs Avasta, który piszczy/krzyczy, że wirus na stronie i odcina połączenie wydaje mi się bardziej przekonujący.

• 4 miesiące temu...

To co czym mówi specjalista Cisco w artykule (https://webhosting.pl/Wedlug.Cisco.kupowanie.antywirusow.to.kompletne.marnotrawstwo) czyli białe listy to fajna sprawa ale jak się pracuje w jakimś stałym środowisku i robi generalnie to samo - czyli np. jakieś powtarzalne czynności na tych samych stronach w pracy.

Normalnie dopisywanie każdej rzeczy z którą się stykamy do białej listy byłoby zbyt upierdliwe.

Korzystam z ESETa i sobie chwalę, można go skonfigurować żeby w tle nic nie robił i sprawdzał tylko pliki ściągane - ale nie radził bym...

Antywirusy mają jedną wspólną zaletę: Nieżle potrafią umilić prace podczas konfiguracji systemu (jakies zmiany konfiguracji w rejestrach, konfiguracja uprawnień, udostępnianie kompa po LANie, itp)

Przypomina to zawody kto dłuzej wytrzyma i nie "wyłączy z gry" drugiego (administrator systemu vs antyvirus) :)

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności