Skocz do zawartości

Antywirus

ErnestM

Rekomendowane odpowiedzi

według niektórych kupowanie antywirusów to pomyłka:

https://webhosting.pl/Wedlug.Cisco.kupowani...e.marnotrawstwo

Wg. mnie natomiast ta opinia to kompletna pomyłka.

W szczególności dla zwykłych użytkowników, a nie dla wielkich korporacji, które operują na zamkniętej liście programów.

Gdybym wiedział, że w jakimś pliku znajduje się wirus, to bym go nie uruchamiał przecież, a skoro chcę go uruchomić, to znaczy, że musiałbym go dodać na białą listę, ze wszystkim tym co w sobie zawiera.

Wybór oprogramowania antywirusowego to trochę loteria, patrząc na różne testy niemal zawsze wyniki są rozbieżne, co więcej w testach niemal żaden soft nie wykrywa wszystkich znanych zagrożeń, co często deklarują producenci.

Ja korzystam z Avasta, ale na 100% bezpieczeństwo nie można liczyć nigdy, nawet używając najdroższych rozwiązań tego typu.

Wg. mnie natomiast ta opinia to kompletna pomyłka.

Ja nie używam nigdy niczego co działa w tle.

Natomiast bardzo często reanimuje kompy (znajomym lub nieznajomym) ktore są pozarażane, niektore nawet do granic mozliwości wydajności sprzętu. I co widze? Na kazdym z tych komputerów jest zainstalowany program antywirusowy! I ciągle mam te same pytania: Jaki program antywirusowy im polecam? bo do obecnego ktory jest zainstalowany juz nie mają zaufania. I niestety na to pytanie nie umiem im udzielić konkretnej odpowiedzi.

Natomiast w ogóle nie mam takich "klientów" ktorzy nie mają zainstalowanego programu antywirusowego w tle. To daje troche do myślenia, że osobę ktora nie ma pojecia w jaki sposob można lub nie mozna sie zarazić, nie ochroni żaden program antywirusowy.

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności