Skocz do zawartości

Wyświetlanie reklam Google AdSense zo stało wyłączone w ...

kilas88

Rekomendowane odpowiedzi

A nawet bardzo ciężka sprawa. Uczestniczyłem w internetowych seminariach AdSense i tam w zasadzie polecano umieszczanie reklam w sposób bardzo zbliżony do tego, czego tu się przyczepili. Linia pomiędzy tym co jest dozwolone, a co już przekracza regulamin, jest bardzo cieńka i czasem chyba zależy wyłącznia od pracownika Google'a który akurat sprawdza naszą stronkę.

Po jakim czasie zrobili blokadę po otrzymaniu pierwszego maila??

Jakieś 2 tygodnie. Gdybym przeczytał wcześniejszego mejla to zmiany wprowadziłbym tego samego dnia, jednak mail został przechwycony przez SPAM i dopiero info o wcześniejszym ostrzeżeniu zmusiło mnie do dokładnego przeszukania skrzynki.

Przykra sprawa, ale cóż. Napisałem ponownie do Google, ponownie czekam 72h i przerzucam się na Adkontekst.

kilas88 , a odpisali w ogóle coś na Twojego maila? Wiadomo coś? i wiesz za co dokładnie na 100% ten ban poszedł ?

Pytam bo mam stronę z grami DOWNLOAD pobierania gier oczywiście DEMO i darmowe... i u mnie sprawa wygląda tak że mam reklamę Google, a pod nią screen z gry, a pod screenem opis gry. Z tego co wyczytałem Tobie usunęli dlatego bo miałeś reklamę OBOK grafiki. A jak się sprawa ma gdy jest reklama, a pod nią jest jest grafika?

; ]

• 1 rok później...

@up

Nie wiem. A tak z ciekawości jeśli dam między kod adsense np. diva i w nim określę jaka ma być czcionka to przyjmie tą wartość? może dlatego mi się nałożył napis na reklame niechcący.

<div style="font-size:7px;">
kod adsense
</div>

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Osobiście jestem wręcz zaskoczony tak łagodną reakcją z strony Google - najpierw ostrzeżenie i 3 dni na naprawę, potem blokada strony (nie konta)

Żadne zaskoczenie - taka teraz jest norma.

Oczywiście w przypadkach drastycznych (naklikiwanie) ban leci jak trzeba.

Skąd ja to znam... Ja poleciałem przy 95 dolarach (100 wypłata)

A ty co? w 12.12.2012 też wierzysz?

Ja jakoś przy 995 nie poleciałem, i przy więcej też nie. I tak już kilka lat.

kilas88, jak sposób wyświetlania poprawiony - pisz do Adsense support - na pewno stronkę odblokują. Ale jak nie napiszesz to nic się nie zdarzy. Może pisałeś nie tam gdzie trzeba? Może nie podałeś numeru sprawy?

Sorry, nie odpowiadam na PMy

@up

Nie wiem. A tak z ciekawości jeśli dam między kod adsense np. diva i w nim określę jaka ma być czcionka to przyjmie tą wartość? może dlatego mi się nałożył napis na reklame niechcący.

<div style="font-size:7px;">
kod adsense
</div>

W ten sposób nie zmienisz wielkości czcionki w jednostce. Reklamy adsense są w iframe i nie obejmują ich style Twojej strony...

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności