Skocz do zawartości

Linkopedia

hybrydon

Rekomendowane odpowiedzi

Ten podpunkt "jest dobry":

Tworzenie grup współpracujących ze sobą stron o różnych adresach url zawierających zbliżoną treść lub ofertę,

Czyli absolutnie nie możemy się wymieniać linkami a w szczególności jeśli strony są o podobnej tematyce.... :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Odnośnie pierwszego, nie rozumiem przesłania, chyba wyjąłeś z kontekstu? :)

Odnośnie

Tworzenie grup współpracujących ze sobą stron o różnych adresach url zawierających zbliżoną treść lub ofertę,

- mam nadzieję że pamiętasz sprawę TemplateMonstera, tysięcy stron afiliacyjnych i wylotki piekielnie znanej strony z /wtedy/ PR8 za duplicate content?

Pozdrawiam, J.

Dzień Dobry!

Trudno byłoby nie zauważyć zainteresowania Linkopedią ze strony Forum PiO, stąd pozwalam sobie na kilka uwag i wyjaśnień.

Przede wszystkim dziękuję za żywe zainteresowanie katalogiem i w sumie dość sympatyczne przyjęcie!

Konstruktywne i rzeczowe uwagi postaram się uwzględnić, mam nadzieję, że od dzisiaj skończą się już narzekania związane z nieszczęsnym, nieczytelnym kodem logowania.

Pragnę też zauważyć, że na Linkopedii nikt nikogo do niczego nie zmusza.

Jak będą zachowywali się autorzy stron jest wyłącznie ich sprawą i redakcja Linkopedii nie zamierza sobie przypisywać w tym względzie jakiejkolwiek szczególnej roli, redakcji po prostu nic do tego.

Inną sprawą jest, czy któraś ze stron WWW znajdzie sobie miejsce w katalogu.

Katalog ma spełnić kilka postawionych celów i dla ich realizacji niezbędnym było przedstawienie "założeń programowych". Ma to być jednocześnie katalog autorski, a że autorzy mają swoje wyobrażenie o sieci, ten fakt ma w przedstawionych założeniach swoje odpowiednie odzwierciedlenie.

Nie chcę umniejszyć niczyich zasług, czy faktycznie szczerego zaangażowania, proszę jednak zwrócić uwagę, że wielu ambitnym młodym twórcom wydaje się, że jak już mają jakiś tam skrypt i wstawią do niego kilka stron, to automatycznie mają już katalog, niektórzy powielają potem taki super ekstra, przyjazny katalog SEO w wielu kopiach. To jest właśnie działanie, z którym nie zgadzał się 'Mion' w innym wątku, za które w tym stawia Linkopedii zarzut, to jest właśnie działanie będące ewidentnym spamem. Taki 'twórca' zamiast dodać do tego swojego katalogu kilka ciekawych stron, spróbować je odpowiednio opisać, w taki sposób, by oczywistą korzyść odniosły uwzglednione w nim strony WWW, walczy ostro z powielaniem swojej śmieciarskiej działalności i wielokrotnie bardzo skutecznie niepotrzebnie zaśmieca sieć.

Jaka jest z tego korzyść? Watpię, czy wie nawet sam autor.

Jakie jest wyobrażenie niektórych autorów o roli katalogów przedstawię na przykładzie, proszę zagladnąć na:

https://www.linkopedia.pl/spam/best_site.htm i ocenić stronę którą w dniu dzisiejszyn zgłoszono do katalogu. Autor uczestniczy też jak się zdaje w słynnym konkursie SEO, jeśli na tym mają polegać tego typu wyścigi, to serdeczne dzięki!

Jestem nieomal gotów się założyć, że przedstawiona 'strona' znalazła sobie miejsce w wielu katalogach prezentujacych się na tym Forum.

Jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie, życzę jednocześnie wszystkim autorom katalogów samych sukcesów, a autorom stron ich odpowiedniej popularności.

Zapraszam do Linkopedii, zapewniam, że żadna strona zasługująca na uwzględnienie nie zostanie w katalogu pominięta.

gryf

admin https://www.linkopedia.pl

Z katalogu hybrydon-a i stronie o spamie:

Moja deklaracja niezależności od spamu:Tworzenie grup współpracujących ze sobą stron o różnych adresach url zawierających zbliżoną treść lub ofertę,

Jak dla mnie ten punkt to kompletna bzdura i mylenie pojęć! Ponieważ wymiana linków między stronami o podobnej tematyce jest czymś jak najbardziej naturalnym. Przykładowo prowadzę stronę o kwiatach a dokładnie kaktusach, ktoś prowadzi o fiołkach wiec proponuje mi wymianę linkow... inna osoba prowadzi o kwiatach ogólnie inna o ogrodnictwie a jeszcze inna jest producentem doniczek i ziemi pod kwiaty... wiec się wymieniamy. W ten sposób tworzymy naturalna grupę osób zainteresowanych kwiatami i prowadzących strony o takiej tematyce. A według Ciebie drogi kolego będzie to spam... Wiec tak jak napisałem dla mnie to bzdura.

:P

Nawet swojego czasu na tym forum była dyskusja o wymianie linkow i ich "wartości" dla stron tematycznie związanych VS tematycznie niewiązanych

Patrząc przez pryzmat Twojej deklaracji to już jesteś spamerem... W stopce dałeś linki do stron tematycznie związanych, a zakładam, że swój serwis dodałeś do katalogów ze stopki i masz w nich link... Różnicą może być jedynie to, że zapewne nie znasz redaktorów w/w katalogów ale zaocznie współpracujecie :P

Pozdrawiam Spamera :D

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dzień Dobry!

Dla jasności:

Informuję bardzo grzecznie, że redakcja Linkopedii nie zamierza podejmować z nikim jakiejkolwiek dyskusji na temat założeń i celów budowy katalogu. Ewentualnie zainteresowani mogą się z nimi godzić lub nie, to jest wyłącznie ich prywatna sprawa.

Nie bedę ukrywał, że jestem zaskoczony agresją i formą przedstawionej wyżej wypowiedzi, nie będę też ukrywał, że nie zamierzam tu udowadniać, czy jestem, czy może też nie jestem wielbłądem, tym bardziej, że jej autor ma wyraźne kłopoty z rozumieniem jasnych raczej tekstów i niestety w tej sprawie nic zrobić się pewnie nie da.

Autor nie tylko nie rozumie tekstów, jest również bardzo leniwy i nie chciało mu się nawet sprawdzić dokąd prowadzą te, tak podejrzanie dla niego wyglądające odnośniki, znajdujące w stopce Linkopedii. Szkoda! Nie musiałby może wtedy używać brzydkich słów i być może nie wyszedłby na osła?

Oświadczam przy okazji, że w moim pojęciu wzajemna wymiana odnośników jest istotą istnienia sieci Internetu i walka z tym zjawiskiem byłaba nie tylko dziwna, przeczyłaby również sensowi istnienia katalogów.

Zwracam stanowczą uwagę, że kolegą autora tej wypowiedzi, ani nie jestem, ani nie byłem, ani z pewnością nie będę.

Nie te progi!

ukłony uprzejme

gryf

https://www.linkopedia.pl

Dzień Dobry!

Dla jasności:

Informuję bardzo grzecznie, że redakcja Linkopedii nie zamierza podejmować z nikim jakiejkolwiek dyskusji na temat założeń i celów budowy katalogu. << itd pitu pitu na skrzypeczkach >> 

Nie wiem doprawdy po co ta histeria. Katalog jak katalog, zainstalowałeś php links directory, dodałeś kilkadziesiąt stron no i fajnie. O czym tu dyskutować? Ja bym jeszcze pozostawił link do twórców skryptu, no ale to tylko ja.

Z tekstu o spamie kto się miał pośmiać to juz się pośmiał - ja na przykład śmiałem się dwa razy - raz czytając go, a drugi raz jak się dowiedziałem że jego autor oferuje na innej swojej stronie ... pozycjonowanie stron :)

Rozpoczęcie jest proste!

Dla jasności:

Informuję bardzo grzecznie, że redakcja Linkopedii nie zamierza podejmować z nikim jakiejkolwiek dyskusji na temat założeń i celów budowy katalogu. !

Może obciąż się ołowiem bo niebawem już odlecisz "autorze" cudu 2005 wieku - najlepszego w świecie katalogu ha,ha,ha . Copyright © Linkopedia.pl ooo skoro tak to nie wiedziałem, że jesteś też autorem php links directory Jakoś nie ma wzmianki o tym w twoim katalogu. Czy to tak ładnie panie idealisto ?

To linkopedia ma nawet swoja redakcję A można ile dla linkopedi "pracuje" redaktorow... Proponuje też dział O NAS :P

Nie bedę ukrywał, że jestem zaskoczony agresją i formą przedstawionej wyżej wypowiedzi ...!
Jaką człowieczku agresją ?
Szkoda! Nie musiałby może wtedy używać brzydkich słów i być może nie wyszedłby na osła?!
Oczywiście nie ma na tych stronach linkow do katalogów ha,ha,ha
Oświadczam przy okazji, że w moim pojęciu wzajemna wymiana odnośników jest istotą istnienia sieci Internetu i walka z tym zjawiskiem byłaba nie tylko dziwna, przeczyłaby również sensowi istnienia katalogów.!
A to ciekawe, zwłaszcza, że w swojej "śmiesznnej" deklaracji napisałeś coś innego. Może sam nie rozumiesz co piszesz ? ha,ha,ha
Zwracam stanowczą uwagę, że kolegą autora tej wypowiedzi, ani nie jestem, ani nie byłem, ani z pewnością nie będę.

Nie te progi!

Bo się popłaczę z żalu :P Tak nadętego BUFONA dawno nie "widziałem". Może też narcyzem jesteś ? ha,ha,ha

I całe szczęście. W jednym się z tobą człowieczku całkowicie zgodzę "NIE TE PIEROGI" ha,ha,ha

Nie nazwałem zarozumiałego bufona hybrydona złośliwie spamerem jako spamera :spam: Tylko żartem i z "przymrużeniem"oka: -> Pozdrawiam Spamera...

Mion Napisano Dzisiaj, 17:55

Nie nazwałem zarozumiałego bufona hybrydona złośliwie spamerem jako spamera Tylko żartem i z "przymrużeniem"oka: -> Pozdrawiam Spamera...

Czy Ty naprawdę wiesz co czytasz i co piszesz na tym forum (nazywajac mnie bufonem)?

Jeżeli z podobną uwagą i z takimż zrozumieniem przeczytałeś tekst ze strony Linkopedi :"Tworzenie grup współpracujących ze sobą stron o różnych adresach url zawierających zbliżoną treść lub ofertę," to nie dziwię się Twojej reakcji.

Może gdybyś przeczytał ze zrozumieniem to zauważyłbyś, że czym innym jest zamieszczanie w sieci tych samych stron na róznych adresach URL, czym innym linkowanie do tych stron.

Dlaczego nazywasz mnie zarozumiałym bufonem? :)

Przecież to nie ja jestem redaktorem katalogu Linkopedia ani zawartego tam tekstu dotyczącego spamu.

Proponuje, przejrzyj sobie ten wątek i znajdź jakąś moją wypowiedź, która choćby w najmniejszym stopniu upowżniałaby Cię do obrażania mnie.

Po prostu znalazłem ten katalog w Internecie, uznałem że jest ciekawy, dobrze zbudowany i dlatego podałem jego adres na tym forum do wiadomosci zainteresowanych.

Dido Napisano Dzisiaj, 18:12

No ogólnie ta linkopedia to ujdzie.

Tylko po co ta kontrowersyjna deklaracja walki ze spamem ( z wiatrakami ).

Po prostu postawił sprawę jasno i ma takie prawo, aby nikogo nie dziwiło, że nie dodał do katalogu jakieś strony (wedle niego zaspamionej).

Przecież nikt nie ma obowiazku zgłaszania do tego katalogu swoich stron, jeżeli nie odpowiadają mu zalożenia tego katalogu.

Z tymi wiatrakami to trochę przesadzasz. Na szczęscie nie wszyscy są "wiatrakami" i mam nadzieje, że jeszcze możliwa jest dyskusja i dlatego napisałem to co napisałem.

Prawdopodobnie też zostanę za ten post zbluzgany, skoro zostałem już nazwany zarozumiałym bufonem za sam fakt podania adresu katalogu Linkopeda. Niestety anonimowość wypowiedzi znosi u niektórych wszelkie granice przyzwoitości.:)

Godzę się z tym, jeżeli takie panują obyczaje na tym forum.:)

..

Ten podpunkt "jest dobry":

Czyli absolutnie nie możemy się wymieniać linkami a w szczególności jeśli strony są o podobnej tematyce.... :)

79655[/snapback]

współpracujących a nie stron wymieniajacych się linkami o tej samej tematyce :) poprawcie mnie jeżeli się mylę ale dla mnie to nie to samo

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ja trochę na wesoło utne dyskusje :)

Fałszowanie informacji w opisach obrazków, prowadzone na szkodę osób niewidomych,

Odkąd jestem niewidomy fałszuje opisy do obrazków :D

Spamerski bełkot,

Uwielbiam bo stanowi on swoistą gwarę :D

Cloaking

Jak ktoś potrafi go profesjonalnie zastosowac to jestem pod wrazeniem :D

A teraz na powaznie

Całe Seo 94% można podciągnąc pod spam dyskutowaliśmy o tym kilka razy.

To co kolega napisał na swoje stronie to jego sprawa nam nic do tego a moze mamy racje nie wazne

Wazne to to że smiecicie W dziale KATALOGI:)!:)!!! :)

Szkoda Afery :)

Następnym razem proszę przykleić w Pastiszach

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności