Skocz do zawartości

Sprzedaż linków

beybe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ;)

Czy wystawiając na Allegro aukcję z linkami do mojej strony mogę narazić ją na bana, albo jakąś inną niekorzyść?

Bo przeglądałem dzisiaj aukcje z linkami na Allegro i na jednej zauważyłem że sprzedawca nie ujawnił adresu strony na którą sprzedaje linki:

"Nie podaję adresu z oczywistych względów - oczywiście mogę podać na priv."

Pierwszy raz takie coś zauważyłem i dlatego pytam... W końcu rzadko zdarzają się takie sytuacje, bo zawsze w treści aukcji jest podany adres strony o którą chodzi...

button1.gif - Katalog Najlepszych Blogów - Prowadzisz bloga? Dodaj go do katalogu!

Dozwolony w kraju ale nie w Google. Z samych linkow zarabialem kiedys na ZUS i wiem czym sie koncza jawne aukcje na allegro. Rekord= filtr i PR0 po 30 minutach od wystawienia oferty.

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

Google rzeczywiście karze za sprzedaż linków, jednak można się zabezpieczyć, umieszczając wyraźną informację, że przedmiotem oferty nie jest link pozycjonujący, tylko reklamowy. Z technicznego punktu widzenia link reklamowy absolutnie niczym nie musi różnić się od pozycjonującego. ;)

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Ja nawet wiem chyba o ktora aukcje chodzi o ta z pr 6;) :P No ale tak jak koledzy mowia link reklamowy niekarany a link pozycjonujacy owszem;)

Tak, o tą :P

Hmm... nigdy wcześniej tego nie wiedziałem i też już kiedyś handlowałem linkami pozycjonującymi i skończyło się to tak że z niewiadomych mi przyczyn (do dnia dzisiejszego) wyzerował się PR z 4

Natomiast z inną stroną do dnia dzisiejszego nic się nie stało... utrzymuje PR taki jaki był...

Ale czy to dotyczy tylko Allegro, cz np. ogłoszeń na PiO też ? W jaki sposób do tego dochodzą?

Aha, i jeśli w aukcji podam adres, ale nie zrobię z tego linka to zmienia to postać rzeczy, czy nie?

To pracownicy Google sprawdzaja?

button1.gif - Katalog Najlepszych Blogów - Prowadzisz bloga? Dodaj go do katalogu!

Zeby zmienic link pozycjonujacy na reklamowy, trzeba duzo wiecej, niz zwykla zmiana nazewnictwa :D

a to bardzo ciekawe co mówisz (piszesz) co takiego trzeba zeby zmienić link reklamowy na pozycjonujący ? bo wg mnie każdy link jest sam w sobie reklamą

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności