Skocz do zawartości

Przyszłość SEOKatalogów

Fler

Rekomendowane odpowiedzi

wiadomo ze umra. tak samo jak zdech wordpress po tym jak zaczelo powstawac tysiace blogow na nim, w tym setki precli. a nie czekaj, z wordpressem jest wszystko ok.

w ogole o co wam chodzi? katalog, ktory jest dobrze prowadzony, nie ma miliona wychodzacych i jest zadbany to normalna strona i dlaczego mialaby byc banowana? wiekszosc qlwebow to byly smiecie. co z tego ze mialy pr4. te co sa zadbane wciaz istnieja.

ps. czy freeglobes umiera? jest na nim znacznie wiecej katow, i to nie tylko w polsce. jak zbanuja kilka za ewidentne lamanie wskazowek, cloaking, i inne takie, to znaczy ze nagle jakis koles z google bedzie kasowal z indeksu wszystko co ma cos wspolnego z freeglobes?

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Fler: tego typu linki to spam bo nie slużą użytkownikowi tylko szukajce :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

....

Tak tak ale ja na necie znalazłem sobie taką listę z katalogami qlweb coś z 2006r chyba i większość tych katalogów co miało PR4 PR3 są zbanowanane nie istnieja w ogole albo są w indeksie z niewiele ponad 100 stronami zindeksowanymi ,a większość która istnieje jest zasypana spamem i w większości są pozostawione na pastwę losu przez właścicieli bo nie są moderowane ,a ostatnie wpisy są z 2008 roku.

...

Z katalogami, preclami, forami wygląda to tak że żyją one tak długo jak długo trwa zapał ich właściela. Jak to zgred powiedział normalny cykl, żeby ktoś miał przedłużać opłate domeny którą kupił w promocji za zero zł w po roku czasu to musi mu się to opłacać

Marketing internetowy dla firm

Z katalogami, preclami, forami wygląda to tak że żyją one tak długo jak długo trwa zapał ich właściela. Jak to zgred powiedział normalny cykl, żeby ktoś miał przedłużać opłate domeny którą kupił w promocji za zero zł w po roku czasu to musi mu się to opłacać

ja akurat swistaszka to nie wiem czy przedluze poniewaz pomimo ze go linkuje ostro i kupiłem templatkę unikalną to niestety nie chce wzrosnąć PageRank... ale katalog.zgoda.eu akurat będzie na 100% istnieć jeszcze parę ładnych lat i może nabierze mocy :)

ja akurat swistaszka to nie wiem czy przedluze poniewaz pomimo ze go linkuje ostro i kupiłem templatkę unikalną to niestety nie chce wzrosnąć PageRank...

Fler to tylko zielony pasek, dziś jest 1 za trzy miesiące będzie 4 a potem znowu 1

Polskadirect.pl - Dobry katalog firm - Firmy od A do Z

REKLAMA od A do ZFIRMY REKLAMOWE – USŁUGI REKLAMOWE – AGENCJE REKLAMOWE – KATALOGI STRON I FIRMZAPRASZAMY DO REKLAMY

REKLAMA DŹWIGNIĄ HANDLU !

ja akurat swistaszka to nie wiem czy przedluze poniewaz pomimo ze go linkuje ostro i kupiłem templatkę unikalną to niestety nie chce wzrosnąć PageRank...

Fler to tylko zielony pasek, dziś jest 1 za trzy miesiące będzie 4 a potem znowu 1

no niby tak ale przez ten zielony pasek wiemy jaką wartość ma katalog...

jakoś katalog zgoda bardzo szybko uzyskał PR3 i ładnie się indeksuje oraz łatwo pozycjonuje ,a swistaszek nie bardzo :)

ja akurat swistaszka to nie wiem czy przedluze poniewaz pomimo ze go linkuje ostro i kupiłem templatkę unikalną to niestety nie chce wzrosnąć PageRank.

A już chciałem zgłosić kilkadziesiąt stron i podlinkować:)

no niby tak ale przez ten zielony pasek wiemy jaką wartość ma katalog

Gorszej herezji nie słyszałem. Zwłaszcza po tym co się ostatnio działo z PR. Mój najmocniejszy katalog ma PR0 a najsłabsze po PR4.

ja akurat swistaszka to nie wiem czy przedluze poniewaz pomimo ze go linkuje ostro i kupiłem templatkę unikalną to niestety nie chce wzrosnąć PageRank.

A już chciałem zgłosić kilkadziesiąt stron i podlinkować:)

chcesz to zgłoś i podlinkuj ale powiadomienia na E-Mail raczej nie dostaniesz czy zaakceptowany czy nie ponieważ mam coś z wysyłaniem powiadomień popsutego...

no niby tak ale przez ten zielony pasek wiemy jaką wartość ma katalog

Gorszej herezji nie słyszałem. Zwłaszcza po tym co się ostatnio działo z PR. Mój najmocniejszy katalog ma PR0 a najsłabsze po PR4.

no tak ale musimy myśleć jak wujaszek Google :)

Nie słyszałem jeszcze, aby jak ktoś dba o coś nie przyniosło to efektów. Jak właściciele SEOkatalogów będą je wykorzystywać do doraźnych celów, to polecą. Qlwebyów sporo poleciało, bo - zresztą wszyscy wiedzą, dlaczego. Jednak całe szczęście skrypt jest płatny i większa część jego użytkowników próbuje tworzyć dobre katalogi.

Moim zdaniem to szukanie dziury w całym. Mój pierwszy katalog, travelskaner.pl zrobiłem na "miniaku", na który też wszyscy nadają, a ja jestem przezadowolony. Podstrony indeksują się błyskiem, pajączki Gugla odwiedzają katalog przynajmniej 2-3x dziennie, Yahoo jeszcze częściej, większość kategorii głównych ma PR2-3 i nawet pojedyncze, nie podlinkowane wpisy łapią PR większy od 0

Dlatego mój drugi i chyba ostatni (nie lubię odwalać fuszery, więc jak coś robię, to po to, żeby miało "ręce i nogi") katalog: katalog.domygotowe.com postawiłem tydzień temu również na miniaku... Szkoda, że nie widziałem tego wątku wcześniej, bo równie dobrze mogłem go postawić na qlwebie - śmiem twierdzić, że efekt byłby bardzo podobny...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności