Skocz do zawartości

Przyszłość SEOKatalogów

Fler

Rekomendowane odpowiedzi

Fler, jak czytam co piszesz, to sądze że powinieneś się bardziej o swoją przyszłość bać.

o co ci chodzi? ... o to że się obawiam że przejdzie seria banów na SEOKatalogi? no niestety ale jeśli będą tak banowane masowo jak qlweby kiedyś to utracę większość linków... ,a staram się zrobić w miarę unikalne porządne 2 katalogi na które raczej bana nie powinienem dostać...

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

marmar: to ide robić Ci konkurencje :rolleyes: jedna juz gotowa (no prawie) - moze znajdziesz ?

jakby co z tematem nei mam nic wspolnego :) Mariuszu to nei ja :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@Zgred masz coś do MARiuszów? :rolleyes:

.. i zobacz na przyszłość INDEXU.. też podobno nie świetlana się zapowiada, banują itp.

o co ci chodzi? ... o to że się obawiam że przejdzie seria banów na SEOKatalogi? no niestety ale jeśli będą tak banowane masowo jak qlweby kiedyś to utracę większość linków... ,a staram się zrobić w miarę unikalne porządne 2 katalogi na które raczej bana nie powinienem dostać...
A co ma jedno z drugim wspólnego? Skrypt nie ma prawie żadnego znaczenia!

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Fler - chodzi o to że masz znikomą wiedzę w tym temacie. Qlweb jako skrypt ma sie świetnie, ale z szacunku dla własnej i cudzej pracy nie będe przytaczał przykładów.

A jeśli chodzi o seokaty, to jest i będzie to jeden z lepszych i mniej zasyfionych i banowanych skryptów.

Proponuje szerzej obserwować jakie strony, na jakich skryptach i w jakich ilościach i jakiej jakości są banowane :rolleyes: Wynik będzie klarowny - usuwany jest syf a w dodatku słabo.

Podsumuwując skrypt w praktyce nie odgrywa najmniejszej roli przy wyborze stron do banowania.

EOT

edit-literówka

Fler, jak czytam co piszesz, to sądze że powinieneś się bardziej o swoją przyszłość bać.

Nikt nie banuje SKRYPTÓW, tylko konkretne STRONY - tak samo jak uran można stosować zarówno w elektrowniach jądrowych, jak do produkcji bomb atomowych

Fler - chodzi o to że masz znikomą wiedzę w tym temacie. Qlweb jako skrypt ma sie świetnie, ale z szacunku dla własnej i cudzej pracy nie będe przytaczał przykładów.

Uczony z nieba przecież nie spadł :rolleyes: też wszystkiego nie wiedziałeś od początku :D ,a ile Qlwebów wyleciało z indeksu google? setki o ile nie tysiące.

A jeśli chodzi o seokaty, to jest i będzie to jeden z lepszych i mniej zasyfionych i banowanych skryptów.

no lepszy jest trzeba przyznać ale wiesz świat idzie z postępem więc skrypt SEO katalogu naturą rzeczy musi być lepszy od Qlweba :)

Proponuje szerzej obserwować jakie strony, na jakich skryptach i w jakich ilościach i jakiej jakości są banowane :) Wynik będzie klarowny - usuwany jest syf a w dodatku słabo.

niekiedy to wartościowe strony lecą z indeksu i nikt nie wie dlaczego... strona konkurencyjnej firmy też wyleciała z indeksu i sam nie wiem dlaczego... może dlatego że korzystali z WP i nie dali linka w stopce? ;)

Podsumuwując skrypt w praktyce nie odgrywa najmniejszej roli przy wyborze stron do banowania.

no nie wiem czy tak jest bo za krótko jestem w temacie ale sporo poczytałem o qlwebach i o tym że nie mają już żadnej mocy...

no nie wiem czy tak jest bo za krótko jestem w temacie ale sporo poczytałem o qlwebach i o tym że nie mają już żadnej mocy...
Nie wierz we wszystko co piszą ludzie... po drugie, pomyślałeś o tym, że jak by Onet.pl wstawił w stopkę made in qlweb czy dostał by za to bana, albo wszystko co na tej stronie jest nie miało by żadnej wartości?

Nie pomyślałeś o tym, że qlweby poleciały przez to, że na jedną osobę przypadało 1k katalogów? A co 3 korzystał z tej samej bazy?

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Faktycznie nie chodzi o skrypt ale o jego popularność wśród pozycjonerów, którzy robią takie katalogi jakie robią.

Nie obraźcie się chłopaki ale prawdę rzecz biorąc wszystkie wychwalane produkcje niektórych znanych katalogowników w kupę wzięte maja się nijak mocy katalogu Onetu. Ma taki człowiek 10-15 katalogów powszechnie uznane przez środowisko za "wartościowe". I co, i nic? Kisza się we własnym sosie, ze zdublowaną treścią bo wszystkie mają te same wpisy od innych kolegów pozycjonerów.

Pokażcie mi seoka, który ma Alexa poniżej 100k.

Nawet nowa produkcja Gazety ma tylko jedną zaletę czyli mocny link ze strony głównej znanego portalu. Poza tym to jest strona nadająca się do zafiltrowania. Praktycznie zerowa moderacja, zero przydatności dla normalnego człowieka, bezsensowne opisy, płaska struktura kategorii, liczne błędy w linkach do wpisów itp. Niezależnie jak piękna będzie skórka katalogu to i tak większość seoków od strony jakości wygląda słabo.

Kaspar napisał post o katalogach https://googlepolska.blogspot.com/2009/06/k...katalogach.html i w sumie od tego czasu zaczęła się odnawiać moda na stawianie "wartościowych" katalogów. Niestety nie są wartościowe dla ludzi tylko dla pozycjonerów. Myślę ,że Google niedługo zacznie ponowne wielkie sprzątanie katalogów. Tak jak to było w początkach 2007r.

https://blog.katalok.pl/2010/01/katalogi-seo-i-google.html - oto moje 3 grosze w tym temacie "seo katalogów"

Teraz trzeba kupować bacari.pl lub inne... sad.gif

Dokładnie to samo mi przyszło na myśl ;)

Jedna tak na prawdę ważna wada seokatalogu to brak głębszych kategorii. Co do skryptów to jak się potrafi można nawet na Qlwebie PR6 pyknąć np. https://katalog.mojakosmetyczka.pl/ . Jak widać, nie trzeba mieć do tego Indexu .

...

Ludzie - litości!!! Jakby ONET stał na qlwebie, miniaku, seokacie, pieskuleszku - byłby równie wartościowy, BO MA NAJWIĘKSZĄ WŚRÓD KATALOGÓW ZAWARTOŚĆ;) (która i tak nie stanowi nawet kilkudziesięciu % zawartości zasobów polskiego internetu w porównaniu do najbardziej gównianej wyszukiwarki - nota bene pisałem na ten temat kilka dni temu w temacie Gazetowego katalogu...)

Katalog Onetu stoi na autorskim, dopracowanym skrypcie GŁÓWNIE z innego powodu: TRANSFERU (m.in. ilości wejść do katalogu): w momencie jak na qlweba, miniaka, pieskaleszka (być może też seokata - tu właśnie będzie test dla skryptu Generała na Gazetowym) wejdzie w jednej milisekundzie 10 osób, to każdy z tych skryptów "wyleci w powietrze", czyli mówiąc łopatologicznie nie wytrzyma takiego natężenia i się zawiesi (dokładnie to, co było jakieś półtora roku temu z naszą klasą - tam jeszcze nie wytrzymały dodatkowo serwery). Więc Onet postawił katalog od razu na skrypcie, który wytrzyma przewidywane natężenie, zamiast trzymać kolesia, który będzie kilka razy dziennie odwieszał stronę... Mówiąc obrazowo: jak włączysz w mieszkaniu: pralkę, kompa, lodówkę, telewizor, farelkę i 10 czajników bezprzewodowych naraz, to Ci wywali stopki... Albo co chwilę wkręcasz od nowa stopkę z automatem, którą Ci wywala, albo dajesz stopkę dostosowana do większego natęzenia - ta stopka to jest właśnie skrypt!

Ale ten skrypt nie ma nic wspólnego jakością katalogów i banami- znowu łopatologicznie: jest jeden utwór muzyczny, np: Run For Your Life - The Beatles. Można go zagrać albo tak jak w oryginale: https://www.youtube.com/watch?v=xOAYNKmjebs , albo tak jak w coverze: https://www.youtube.com/watch?v=RJUvRgyI9yQ - OBA OPARTE SĄ NA TYM SAMYM "SKRYPCIE" (tempie, nutach, chwytach)....

Dido, czyli jesli katalok jest Twoj jak blog na subdomenie tego katalogu to wedlug Twoich 3 groszy w temacie , dazysz do bana/ukarania w google?:D

Wycinek z regulaminu katalok-a

"Ze względu na dużą liczbę zgłoszeń czas oczekiwania na sprawdzenie darmowego wpisu wynosi obecnie około 198 dni.

Skorzystaj z opcji ekspresowego rozpatrzenia wpisu. Moderator odwiedzi proponowany serwis i rozpatrzy go w ciągu 48 godzin."

Jakbys tego nie nazwał kazdy wie o co chodzi, pobierasz opłaty za wpis i jeszcze wymyslasz ponad polroczny okres rozpatrzenia wpisu :D nie chce mi sie sprawdzac, ale to chyba dluzszy okres niz w przypadku onetu :] ładnie mielicie wpisow w tym kacie;) jak sie ktos nie zna to łyknie, jak ktos juz w tym siedzi to uzna to za jawne naciaganie ;)

Zaznaczam, ze nie neguje oplat za wpis.. tylko forme przedstawienia oferty ;] i konfrontuje czesc arta z rzeczywistoscia katalogu w tej domenie:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności