Skocz do zawartości

Przyszłość SEOKatalogów

Fler

Rekomendowane odpowiedzi

Jakbys tego nie nazwał kazdy wie o co chodzi, pobierasz opłaty za wpis i jeszcze wymyslasz ponad polroczny okres rozpatrzenia wpisu ;) nie chce mi sie sprawdzac, ale to chyba dluzszy okres niz w przypadku onetu :] ładnie mielicie wpisow w tym kacie;) jak sie ktos nie zna to łyknie, jak ktos juz w tym siedzi to uzna to za jawne naciaganie :)

Zaznaczam, ze nie neguje oplat za wpis.. tylko forme przedstawienia oferty ;] i konfrontuje czesc arta z rzeczywistoscia katalogu w tej domenie:)

To jest tylko i wyłącznie informacja dla niecierpliwych i wbrew temu co myślisz wcale nie poprawia konwersji na płatne rozpatrzenia. Onet ma rzesze studentów na praktykach, którzy odrabiają pańszczyznę. Ja nie mam takich pomocników a gdybyś zobaczył jaka jest kolejka w "darmowych" to byś zdębiał. Rzetelna ewaluacja każdego wpisu oraz poprawa opisów i tytułów zajmuje dużo czasu.

Po pierwsze nie rozróżniasz opłaty za wpis i opłaty za rozpatrzenie. Niezależnie czy darmowe czy płatne wywalam 50% do 90% wpisów. Mam przez to bardzo dużo "fanów" :D ,którzy dziwią się, że nie zaakceptowałem ich wartościowych ;) portali typu https://taxi-info.pl/ albo https://bet-at-home-1.pl/ . Nie czytają regulaminu, który zgodzili się przyjąć do wiadomości. Są rozpuszczeni przez "seo katalogi" i nie rozumieją ,że katalog stron może odrzucić takie bieda portale. Ciężko przeżywają wiadomość jak dostają info że strony nie zostanie dodana za: upychanie słów kluczowych czy brak treści. :D

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Moskit, trzeba najpierw poznać zasady gry, a potem mówić, że coś się źle robi. Google jasno mówi, że opłata za rozpatrzenie jest OK - jak chcesz, to znajdziesz to sobie na blogu Google.

Internet jest coraz bardziej popularny. A to, co ludzie próbują dodawac do katalogów "woła o pomstę do nieba".

Wiem, że regulamin, regulaminem. Ale trzeba być nie powiem kim, aby po odrzuceniu śmiecia, zgodnie z regulaminem, jeszcze się awanturować.

No cóż - to tylko pokazuje, jacy są niektórzy "katalogerzy":. I współczuję firmom/osobom, które korzystają z ich usług.... :D

To nie p..., tylko fakt. To dyskusja nie o stawianiu katalogów pod punkty, ale zadbanych i merytorycznych - jak jeszcze nie zauważyłeś :D

Poza tym - każdy ma prawo do wyrażania swoich opinii. Z Twoimi nie zawsze się zgadzam, ale szanuję Twój punkt widzenia.

Qlweb moderowany sprowadza się praktycznie i tak do akceptowania wszystkiego, poza np. erotyką, jak to ma w regulaminie... Przecież często pisze, że moderowany - i od razu jest akcept. Albo jest akcept wpisu, który jest, delikatnie mówiąc, tragiczny - co widać np. w ostatnio dodanych. Stąd pewnie tyle ich się już nie liczy - jednak, jak ktoś wczesniej słusznie zauważył, są i takie, co się dobrze mają - kiedyś taki widziałem, ładnie w serpach plus widać, że ktoś "wokół niego chodzi" :D

Nie wiarygodne są wsze teorie i tezy, google w pupie ma czy katalog jest mega wypasisty czy jest to zwykły qulweb ma swój algorytm i wg niego postępuje. algorytm google nie rozpoznaje moderowanego qulweba od porzuconego qulweba

Gadanie ze przyjdzie taki dzień ze google weźmie się za miliardy strony które mają brzydką skórkę to takie piepszenie o szopenie, dajcie spokój wreszcie temu bajaniu

Jak google zbanuje qulweby to się się wejdzie na sepry zobacz jakie katalogi są nie zabnowane i napisze identyczne i po problemie.

Marketing internetowy dla firm

• 1 rok później...

wygląda na to że wątek umarł, choć temat sam w sobie pewnie zawsze będzie aktualny;

- moim zdaniem, skrypt katalogu sam w sobie, jest tylko narzędziem - a nie wartością samą w sobie

- zależnie na ile dobrze jest napisany, jest mniej czy bardziej wygodny w prowadzeniu / moderacji, wydajny, skalowalny itp.

- skrypt katalogu jest jak młotek;

• można się nim tylko walnąć w głowę, najlepiej swoją :czarodziej:
  • można jedynie narobić hałasu waląc w jakąś blachę
  • można nim zrobić np. piękną i niepowtarzalną metaloplastykę - dzieło sztuki

- może być mniej czy bardziej zoptymalizowany pod wyszukiwarki; jeśli nie ma fatalnych błędów - prędzej czy później jego zawartość i tak zostanie zindeksowana przez wszystkie roboty

- płatna licencja na katalog, sama w sobie, w praktyce NICZEGO jeszcze nie załatwia

- 99% qlWebów poszło do śmietnika, 1% ma się dobrze, by nie powiedzieć - wyśmienicie !

- niedawno postawiłem kilka katalogów na jednym z najprostszych, darmowych skryptów; Google mało nie wywali mi serwera, pozycja w wynikach na prawie wszystko co chciałem mnie nie dziwi - zaskakuje mnie !

- to tylko ogólnotematyczne katalogi, bez kategorii, jednak każdy z nich jest jakoś sprofilowany, i unikalny, na każdy z nich miałem jakiś pomysł

- poustawianie ich zajęło mi kilka dni, tuning kilka tygodni - już widzę że było warto

- wpisy w sensownych katalogach tego typu z PR2 pojawiają się w SERP Google już po ok. 15 minutach !!

- wpisy które są tylko kalkami dodanych wcześniej, gdzie indziej, po ok. 48 godzinach trafiają do śmietnika

aaa... no i... niby drobiazg, ale

- jeśli nie stawiamy katalogu wyłącznie pod dodawarki - warto zadbać o jakiś ludzki wygląd, cokolwiek miałoby to znaczyć - standardowa, domyślna skórka to trochę za mało na dzisiejsze czasy ;-)

- wkrótce odpalę swój SEOkatalog; konfiguracja zajmie mi pewnie kilka tygodni - i dobrze, bo jaki sens miałoby stawianie na hostingu za który to JA płacę kolejnego śmietnika, takiego samego jak tysiące innych ?

;)

jasc

projektowanie stron www w Gdańsku; Trójmiasto - pozycjonowanie i reklama Gdańsk Sopot Gdynia; darmowy katalog linków i firm

Problem w tym ,że większość tworzących wali się nim w główkę. Dominuje tu przekonanie ,że katalog nie może być dla ludzi bo przecież jest Google.

Skrypt jest dobry i z czasem nabiera nowych opcji. Można na tym zrobić porządny katalog ale trzeba popracować nad tym 2 lata nim zaczniecie zbierać prawdziwe owoce swojej pracy. Oczywiście można iść też na skróty i postawić od razu 30 farm linków na śmiesznych domenach z dropped i próbować zbierać ochłapy z smsów. Nawet hurtowników ze stajniami seoków się naroiło ostatnio.

Potem mi człowiek pisze ,ze ja mam strasznie drogo bo on se może na allegro dodać za 20zł do 50 katalogów :). Bardzo proszę ale ile z tych domen zostanie odnowionych po roku?

Już teraz ludzie odświeżają stare tematy że ban/filtr albo domena nie przedłużona albo w kolejkach seoków po 300-1000 wpisów.

https://www.google.pl/search?q=%22Witamy+w+...tart=0&sa=N

Jaka będzie przyszłość? Taka jak wszelkich innych projektów w sieci. Tylko nikły % będzie się do czegokolwiek nadawać i wybije się ponad obowiązujący dla tego skryptu standard "farmy linków". To zupełnie naturalne.

Nawet hurtowników ze stajniami seoków się naroiło ostatnio.

Potem mi człowiek pisze ,ze ja mam strasznie drogo bo on se może na allegro dodać za 20zł do 50 katalogów :). Bardzo proszę ale ile z tych domen zostanie odnowionych po roku?

Miałem to samo napisać już kilka dni temu - hurtowa sprzedaż kodów w cenach jakie oferujecie jest psuciem rynku. Wiem, wiem - konkurencja, wolny rynek itp, itd, ale podam doskonały przykład: były sobie kiedyś zegarki które ludzie kupowali w kosmicznych ilościach, fajnie wykonane, ciekawe wzory. W Polsce było chyba 4 hurtowników którzy otrzymywali towar od przedstawiciela na Polskę. Jedna osoba wprowadziła zegarki na allegro, przebicie było baaaardzo duże, chętnych do zakupu jeszcze więcej i tak sobie trwała by ta sielanka, gdyby nie pojawili się inni ludzie, którzy ten sam zegarek sprzedawali o kilka złotych taniej. Niby nic, ale potem kolejni też chcieli być tańsi i cena znów szła w dół i tak dalej i dalej i dalej. Koniec historii jest taki, że teraz nikomu się nie opłaca już sprzedawać tych zegarków i to z 2 powodów - ludzie nie kupują szmelcu za kilkanaście złotych i nikomu nie chce się wystawiać zegarka dla 2zł zysku.

Podobnie widzę jest od jakiegoś czasu z katalogami, tylko tutaj towar jednak się różni jakością i to bardzo wyraźnie, ale część ludzi widzi sprawę właśnie tak jak napisał Dido - po co mam zapłacić za wpis do jednego katalogu 3zł, skoro na allegro kupię za prawie tyle samo kody do 20 katalogów. Nie patrzą na wartość katalogów, tylko następuje proste porównanie - lepiej 20 niż 1, bo przecież katalog, to katalog. Zastanówcie się, czy nie kopiecie dołka też pod sobą i czy za chwilę będzie się ten biznes jeszcze opłacał. Inna sprawa, jeżeli traktujecie katalogi jako typowe zaplecze, wtedy rozumiem, to tylko narzędzie które ma służyć do czegoś całkiem innego, a opłata za kody, to tylko antyspamowe zabezpieczenie za które można napić się piwka.

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

Multikody to totalna pomyłka ... dlatego nawet tak niechętnie urządzam promocje na "rozpatrzenie wpisów" ...

ale ucze sie równiez ... 2 bany ostatnio coś mi tam mówią :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności