Skocz do zawartości

Przyszłość SEOKatalogów

Fler

Rekomendowane odpowiedzi

Multikody to totalna pomyłka ...

I oby to powiedzenie stało się równie popularne jak "katalogi to zło" Powtórzę: "Multikody to totalna pomyłka".

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
(...) Potem mi człowiek pisze ,ze ja mam strasznie drogo bo on se może na allegro dodać za 20zł do 50 katalogów :). Bardzo proszę ale ile z tych domen zostanie odnowionych po roku?

Już teraz ludzie odświeżają stare tematy że ban/filtr albo domena nie przedłużona albo w kolejkach seoków po 300-1000 wpisów.

https://www.google.pl/search?q=%22Witamy+w+...tart=0&sa=N

hehe, zapewne z "Tutaj wpisz treść regulaminu" byłoby podobnie.

Tak, wartość katalogów, i linków z katalogów postawionych na SEOkatalogu wyraźnie spadła - po ostatnich zmianach Google nie wystarczy już zoptymalizowany pod SEO katalog z dobrym linkowaniem wewnętrznym, wielkim site itp - teraz liczy się dobrej jakości i unikalny content.

Z kolei, z płaceniem konkretniejszych pieniędzy za wpis - ja tego niestety nie widzę.

Nawet nie dlatego że ktoś kto wziął pieniądze po roku nie przedłuży domeny, bo stwierdzi że mu się nie opłaca, bo myślał że ta domena za darmo to jest na zawsze za darmo :D

Niedawno ponad 20 dobrych, płatnych katalogów wyleciało w kosmos; na starych domenach, duże, nieźle ustawione, dobrze moderowane, ładna grafika i... na tym samym, tanim hostingu. Bazy szlag trafił, hosting nie miał backupu, właściciel też nie = katalogi przestały istnieć, zaczęły od zera. Wszystkie zapłacone wpisy też przestały istnieć.

Zresztą, choćby ban na domenę - bo ktoś był pazerny i wstawił sobie jeszcze jakiegoś SWLa, przyczyn może być wiele, a powiedzmy 5 zł + VAT za wpis x 20 katalogów = 123 PLN.

Sorry, ale to nie są małe pieniądze za dość niepewny towar; spore prawdopodobieństwo że wpisy z tego czy innego powodu, po paru miesiącach czy nawet tygodniach pójdą w diabły albo stracą wartość...

projektowanie stron www w Gdańsku; Trójmiasto - pozycjonowanie i reklama Gdańsk Sopot Gdynia; darmowy katalog linków i firm

Ja płacąc za dodanie do katalogu staram się wybierać taki, który coś ma do zaoferowania a nie, że pr 3, 4 lub 5 stron w nim co kot napłakał, opisy kopiowane jak z automatu a już opłata.

Dla mnie liczy sie również nazwa, płacę więc wymagam, aby domena była w *pl( lubie PeLki), żeby to się jako tako nazywało

Nazwy katalogów jak ktoś już wyżej wspomniał to również takie kwiatko-twory z dropped, że jak widzę katalog na takiej domenie to scyzoryk mi się w kieszeni otwiera.

Co do przyszłości katalogów to ja to widzę tak, że każdy działa na swój rachunek, jeżeli ta droga jest poparta ciężką pracą to owoce po jakimś czasie same przychodzą, ale jeżeli ktoś idzie na skróty to później są tematy takie jak ten i w nim jest płacz i zgrzytanie zębów bo wyleciało kilka z indeksu ale nikt nie patrzy na to tak, że wyleciały tylko na życzenie ich właścicieli bo chcieli być cwansi od innych.

Skuteczny Katalog stron | Niezwykły katalog stron

Problemem nie jest skrypt ale to, że wiele osób żyje w świecie mitów i iluzji. Efekt jest taki, że jest całe mnóstwo porzuconych katalogów, które pewnie czekają aż skończy się okres ważności domeny/hostingu. Nie trzeba więc banów od googla.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności