Skocz do zawartości

strony regionalne

spamer

Rekomendowane odpowiedzi

Xann, akurat Twoja domena firmowa zniknęła kiedyś z indeksu właśnie za powielenie tej samej treści pod kilkoma adresami :-)

Lexy proszę jeżeli nie wiesz za co znikła to nie mów, pokazuje Ci zyciowy przykład a nie bajanie

Nie raz mnie lekko wkurza takie pieprzenie bez poparcia macie kolejny przykład https://www.popracy.pl/linki.html to nie jest żaden spam to są normalne wartrościowe strony z wysokim PR

Marketing internetowy dla firm

hej

to zrobiłem tak

nagłowek strony taki sam jak na każdej, różniący się koncówka nazwa miasta

pierwszy akapit w tresci taki sam rozniacy sie koncowka miasta

oferta kazda podstrona inna tresc

wypunktowanie

na kazdej stronie identycznie + urozmaicone kncowkami miast np meble biurowe czarnków

podusmowanie

na kazdej stronie to samo roznica koncowka - na kazdej podstronie inne miasto.

tak może być?

Ja tu tylko zwiedzam O_o

Szukasz stylowych i ekskluzywnych mebli? Zobacz meble na wymiar poznań!

tanie remonty trójmiasto na twoją kieszeń!

Opalanie Natryskowe, dobrze i tanio!

Xann, kiedy ja właśnie z Tobą rozmawiałam o tej domenie ;-)

Główną zasadą w przypadku gdy konieczne jest stworzenie kilku stron bazujących na tej samej treści jest to, aby nie dopuścić do kopiowania 1:1 i aby nie było to jedyną treścią na tych stronach. Jeśli strony mają się różnić tylko miejscowością, a oferta jest identyczna, żadna z tych zasad nie zostanie spełniona. Tyle w tym temacie.

A ten inny środek będzie stanowił duży procent całości? Staraj się zróżnicować jak najwięcej się da, ale powiedz też, czy na pewno tworzenie oddzielnych stron jest w Twoim przypadku jedynym wyjściem.

Xann, akurat Twoja domena firmowa zniknęła kiedyś z indeksu właśnie za powielenie tej samej treści pod kilkoma adresami :-)

Lexy proszę jeżeli nie wiesz za co znikła to nie mów, pokazuje Ci zyciowy przykład a nie bajanie [..]

Jeśli nie za to, to powiesz za co?
tak samo mam pytanie ile znakow moze zawierac title?

W jakim sensie? Zobacz na wyniki, a przekonasz się po ilu znakach jest przycinany.

Po drugie, odpowiedź sobie na pytanie po co jest title?

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

strony internetowe nie są spamem

Spam w kontekście stron internetowych

Pojęcie spamu odnosi się także do stron internetowych stworzonych w celu pozycjonowania innych witryn. Zwykle strony takie cechują się:

* niską wartością merytoryczną;

* sztucznie wygenerowaną treścią (najczęściej generowaną za pomocą algorytmu Markowa);

* powielaną treścią z innych serwisów (masowe wykorzystywanie kanałów RSS);

* dużą ilością odnośników prowadzących do innych witryn.

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

...

Jeśli nie za to, to powiesz za co?

za to https://news.xann.pl/

Jeżeli nasza subdomena zostanie zbanowana i wyleci z indeksu to czy domena główna jakoś na tym cierpi?

nie

Możesz jaśniej?

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Czyli nadal nie rozumie, twierdziłeś, że ban na subdomenę nie wpływa na domenę główną i za to została strona zbanowana? Piszesz, że odbanowali po napisaniu do nich, ale żeby prosić o ponowne rozpatrzenie należy usunąć skutek bana, czyż nie? A tego nie zrobiłeś.. czyli dlaczego odbanowali?

Stąd moje zdziwienie, sam uważam (z doświadczenia), że subdomena ma wpływ na domenę główną.

Nie żebym się zgadzał z teorią @Lexy, bo czegoś takiego jeszcze nie widziałem, by coś zniknęło za powielone treści,

piszę tutaj o stronach typu firmowe, pod kilkudziesięcioma domenami itp.

Wracając o tematu, kto trochę śledzi temat, pamięta sytuację sprzed kilkunastu miesięcy, gdzie G. zbadnowało domenę bodajże regionalną albo funkcjonalną... za subdomenę.

Mar.

To nie ma znaczenia spam nie spam. Generalnie naraża się na usunięcie strony z indeksu, a czy się to stanie czy nie to wie już tylko Google. Strona możesz sobie nawet 500 zrobić, tylko pytanie do Ciebie czy będziesz narażać tą główną. Zrób strony regionalne i ich nie indeksuj, albo zrób strony unikalne i je indeksuj. Z drugim rozwiązaniem jest sporo pracy, ale można wyciągnąć z tego wiele korzyści, jeśli je tylko mądrze wykorzystasz.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Czyli nadal nie rozumie, twierdziłeś, że ban na subdomenę nie wpływa na domenę główną....

Widzisz wiele rzeczy w google jest płynnych jeżeli dziś coś ma znaczenie nie znaczy że jutro tez to będzie miało lub odwrotnie, to że twierdze/działem ze zbanowanie subdomeny nie ma czy ma wpływ na domenę nie jest żadną wykładnią bo są w histrii takie i taki wypadki wówczas należy napisać wiadomośc wyjasniającą , powinieneś wiedzieć ze w google nie ma reguł jedynie są jakieś założenia

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności