Skocz do zawartości

ukrywanie podglądu URL

wrednotka

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Na wstępie od razu ostrzegam- nie znam sie na tworzeniu stronek, i nie wiem czy dany temat nie był juz czasem poruszany- jeśli był- to przepraszam za robienie smietnika. :)

Otóż, na stronie www.krasnal .tk podgląd url'a jest zablokowany - nie ma czegos takiego jak " własciwości". stąd moje pytanie:

" Jak można zablokować podgląd właściwości URL'a?"

Będę bardzo wdzięczna za jakiś skrypcik albo wytłumaczeni co z czym. :)

Serdecznie pozdrawiam :rotfl:

jest to blokada prawego przycisku myszy zrobiona w javascript. obejście przy posiadaniu wtyczki web developer do FF to jedno klinkięcie - disable javascript :)

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

Zerknij tutaj: https://webmark.shost.pl/index.php?id=skryp...s=skryptytekst9

Odradzam korzystanie ze skryptów blokujących PPM, takie próby ukrycia kodu bardzo zniechęcają odwiedzających i jednocześnie są banalen do obejścia.

A droga wiedzie w przód i w przód,

A ja wciąż za nią - tak jak mogę...

--------------------------------------

Bilbo Baggins

a jak jest z blokowaiem podglądu żródla strony?- równie łatwe do obejścia?

79060[/snapback]

Myślisz, że komuś tak bardzo zależy na Twoim kodzie?

Jak będzie chciał ukraść to i tak ukradnie, nie ma sensu utrudniać życia zwykłym użytkownikom.

A droga wiedzie w przód i w przód,

A ja wciąż za nią - tak jak mogę...

--------------------------------------

Bilbo Baggins

Jeżeli coś się wyświetlilo na Twoim ekranie tzn. , że jest to na Twoim komputerze, więc zawsze wtedy masz dostęp do źródła.

Blokowanie prawego przycisku jest dla mnie bardzo wkurzające, delikatnie mówiąc i nie radzę nikomu tego robić, bo są ludzie, którzy od razu wcisną alt+f4.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności