Skocz do zawartości

Google nie chce mi zaindeksować bloga na Blogspot'cie

Ivellios

Rekomendowane odpowiedzi

Jakoś ze dwa tygodnie temu założyłem sobie bloga na blogspot.com, tak trochę do komentowania bieżących wydarzeń ze sfery paranormalnej, a trochę do "innych celów". Poustawiałem sobie DNS'y podług mojego widzimisię (uparłem się na subdomenę mojego serwisu) i wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że Google ni c***a nie chce mi tego bloga zaindeksować. Mimo linkowania, Gugiel ma go permanentnie tam, gdzie słońce nie sięga ;)

Co może być tego przyczyną?

Dodam, że mimo ustawienia DNS'ów i innych szczegółów podług googlowskich instrukcji, w panelu zarządzania blogiem widzę pięknego errora, że "Rekord DNS dla Twojej domeny nie został jeszcze prawidłowo skonfigurowany". I tak właściwie od początku istnienia "blogasqa"...

Adres bloga to ivellios.paranormalium.pl

Dodajesz wpis do webbesta (autoreklama :);) ) i masz w ciągu jednego dnia w indeksie, chyba że coś jest ze stroną nie tak, bo robiłem test przy okazji testowania różnych rodzajów linków i nowy wpis jest jak to w mocnym wp w momencie w indeksie, cache z bieżącego dnia, a indeksacja strony z linku we wpisie w ciągu 1-2 dni przebiegała, oczywiście nie w 100% tak będzie.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności