Skocz do zawartości

eksperyment przy reklamie produktu

BD

Rekomendowane odpowiedzi

ja tylko podtrzymam swoje zdanie, dodajac jeszcze, ze fakt, ze ksiazka ma byc kierowana do laikow, nie oznacza ze trzeba ich brac z miejsca za hm.. ludzi naiwnych - a to jakby sugeruje umieszczona przez BD notka i te lancuszkowe historie. rozumiem ze to mial byc zart zachecajacy do lektury, ale z wlasnych obserwacji wiem, ze poczatkujacy do komputera i internetu podchodza szalenie powaznie, zatem takie historie nie beda im w smak.

"i can handle it without linking :)"

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
z wlasnych obserwacji wiem, ze poczatkujacy do komputera i internetu podchodza szalenie powaznie, zatem takie historie nie beda im w smak

Tu sie zgodze. Prowadzilem sporo kursow i faktycznie ludzie podchodza na powaznie do tematu nauki obslugi komputera.

Wydaje mi sie, ze ten tekst zadziala na swiadomosc klienta na zasadzie porownania - dostaje takie listy, tutaj mam ksiazke z podobnym opisem a wiec dowiem sie skad sie biora i jak sie ich pozbyc.

Musimy poczekac do konca miesiaca aby sie przekonac jak sie to sprzedaje. Jak tylko cos bede wiedziec to dam Wam znac.

BD zycze sukcesu, postaram sie jak najszybciej wyciagnac te ksiazke z EMpiku, szkoda ze nie mozesz byc 28.09 na prezentacji Helionu a moze Lukasz znajdzie czas by wpasc do EMPIKU tego dnia na rynku i zaprezentowac wasze dzielo uwazam ze rozmowa o spamie jest tematem ciekawym....

Please moze wam sie uda dajcie znac na priv czy macie czas

BD zycze sukcesu, postaram sie jak najszybciej wyciagnac te ksiazke z EMpiku, szkoda ze nie mozesz byc 28.09 na prezentacji Helionu a moze Lukasz znajdzie czas by wpasc do EMPIKU tego dnia na rynku i zaprezentowac wasze dzielo uwazam ze rozmowa o spamie jest tematem ciekawym....

Odpisalem Ci na PM

• 2 tygodnie później...
BD - trochę złośliwości po starej znajomości  

hhehehe spoko :)

Czy ten mega-banner na pół ekranu w webwweb to koło ratunkowe ?

Nie :hello: to inicjatywa Piotra. Kiedys obiecalem mu ksiazke o spamie i wczoraj mu wyslalem. Dzisiaj bylem bardzo zdziwiony jak pokazal mi sie ten bannerek na webwweb.

PS

W czwartek wieczorem bede mogl powiedziec cos wiecej na temat tego jak ksiazka zostala odebrana. Bedzie to jakims wykladnikiem tekstu z okladki od ktorego zaczal sie ten watek.

Czy ten mega-banner na pół ekranu w webwweb to koło ratunkowe ?

No coś Ty! :hello: Jakiś czas temu na forum pisałem że chętnie zrobię troche szumu wokół tej książki - chyba jedyne co mogłem to zrobić banner. Od dawna mam też program partnerski Helionu tylko słabo z niego korzystam więc połączyłem jedno z drugim :);) ;)

P.S. a Bartosz jak zawsze szybszy z odpowiedzią ;)

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Dziś dostałem reklamę z Helionu. Między innymi znalazłem tam tekst o panu Janie K., co to nie czytał i dostawał reklamy. Teraz nie wiem czy mam tą reklamę zaznaczyć jako spam, czy jako pocztę pożądaną. :hello:

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wielki Elektronik

P.S. a Bartosz jak zawsze szybszy z odpowiedzią

A tak akurat siedzialem :hello:

Wlasnie skonczylem pisac ksiazke i robie plan do nastepnej

Dziś dostałem reklamę z Helionu. Między innymi znalazłem tam tekst o panu Janie K., co to nie czytał i dostawał reklamy. Teraz nie wiem czy mam tą reklamę zaznaczyć jako spam, czy jako pocztę pożądaną.

heheh ten tekst jest taki zaczepny :) musisz sam zdecydowac co z nia zrobic :mrgreen:

• 1 miesiąc temu...

Jak na mój gust zdania są za długie. Pamiętaj że przeciętny zjadacz chleba kojarzy 7 pierwszych słów w zdaniu.

Proponuję tytuł:

SPAM! (duuużymi literami)

Plaga XXI wieku (czarny tekst)

Lekko skandalizujące, intrygujące, adresowane do wspomnianego wyżej zjadacza chleba - i znając życie sprzeda się o paręnaście procent lepiej niż "profilaktyka i obrona".

Pozdrawiam, J. B)

Obiecalem, ze napisze cos wiecej na temat przyjecia ksiazki. A wiec pora wywiazac sie z obietnicy.

Moja ksiazka o spamie zostala przyjeta przez rynek przecietnie. Nie jest ani dobrze ani zle. Mozna powiedziec ksiazka jakich wiele. Zastanawialismy sie co moze byc przyczyna i czy to nie wina tekstu ktory tutaj cytowalem. Jednak druga pozycja wydana w tym samym czasie zostala przyjeta podobnie.

Wniosek - niska swiadomosc problemu u grupy docelowej. Przypomne, ze ksiazka byla kierowana do ludzi malo obeznanych z tematyka sieci a wiec nie umiejacych znalezc odpowiedzi i rozwiazan w sieci.

zostala przyjeta przez rynek przecietnie

Taaa ? A konkretniej mógłbyś ? Rząd wielkości, tak pi razy drzwi. Ile ?

czy to nie wina tekstu ktory tutaj cytowalem

Nie, zabrakło pomysłu na wprowadzenie książki na rynek. Jeżeli nie ma środków na niezależną promocję i posługujecie się utartymi przez lata kanałami i metodami - to przynajmniej złamcie konwenanse w zakresie szaty graficznej. BD, masz coś do powiedzenia w tej sprawie w wydawnictwie ?

W okresie zapaści na rynku wydawniczym (kilka lat temu) beletrystyka sprzedawała się w 3-5 tysiącach egz. Puściliśmy wówczas do ludzi nakład 9 tys (debiut autorski w piekielnie trudnej branży - autor wylansowany na gwiazdę pierwszej wielkości) tylko dlatego, że zrobiliśmy to "inaczej niż wszyscy".

Nie, zabrakło pomysłu na wprowadzenie książki na rynek. Jeżeli nie ma środków na niezależną promocję i posługujecie się utartymi przez lata kanałami i metodami - to przynajmniej złamcie konwenanse w zakresie szaty graficznej. BD, masz coś do powiedzenia w tej sprawie w wydawnictwie ?

Wydaje mi sie, ze nie zabraklo. Zreszta zerknij do popularnych gazet - sa ladne reklamy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności