Skocz do zawartości

Onet- Banowanie spamera

SJ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zgłaszałem ostatnio do szukaj_abuse@portal.onet.pl jednego misia, który w kodzie strony ma min. słowa kluczowe w komentarzach, linki do indexu + kluczowe w każdym możliwym /H1;H2;etc.etc/ nagłówku ukryte CSS'em, słowem spamer totalny.

Wiem, że szukaczka onetu zwalona jest ostatnio i nie przeszkadza mi zbytnio, że poleciałem na sam koniec drugiej strony wyników - czekam aż chłopaki się poprawią :)

Natomiast mierzi mnie chłopek, który ni z gruszki ni z pietruszki wyskakuje na 1 miejsce.

po zgłoszeniu do onetu otrzymałem info:

Witam,

bardzo dziękujemy za informację strona została zablokowana.

--

Redakcja Szukaj Onet.pl S A

https://szukaj.onet.pl

Mija już drugi tydzień i co i nic :(

Czy to jest normalne??

Można coś z tym zrobić??

Pozdrawiam

Stan

Czy to jest normalne??

odpowiedzi sa dwie:

1. - normalna szukajka - nie to nie jest normalne

2. onet - tak to jest zupelnie normalne

chyba stracili juz po prostu calkowita kontrole nad tym co robia, moja rada: olej onet - nie przejmuj sie - zostaw go w spokoju - po co sobie zawracac glowe szukajka ktora ma popularnosc ponizej 8 % ?

ja koncentruje sie tylko na google i wp i to to przynosi efekty :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

[cut] moja rada: olej onet - nie przejmuj sie - zostaw go w spokoju - po co sobie zawracac glowe szukajka ktora ma popularnosc ponizej 8 % ?

[cut]

niby racja, w sumie się nie przejmuję (ja osobiście :( )

tylko jak to szefowi wytłumaczyć?? :)

--

stan

tylko jak to szefowi wytłumaczyć??

pokaz szefowi - www.ranking.pl - i ten ladny wykres linii jak wspomniana wyszukiwarka podchodzi do ladowania (wodowania ?) niczym plonacy samolot :(

ps. liczny nie klamia - NIGDY :)

bardzo prosto, tak jak ja mojemu

najpierw pokazałem mu ranking.pl a potem jak już pooglądał zaproponowałem, że w obecnym zgonie onetu może sobie kupić boksa albo linki sponsorowane

i juz po ptokach było :yahoo:

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

szczególnie należy podkreślić ranking onetu a potem wyraźnie wyartykułować słowo płatne linki sponsorowane i płatne boksy. powinno poskutkować w 100% :D

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

Przepraszam szanownych Kolegów, ale nieco inaczej oceniam Onet.

Coprawda nie wiem dlaczego, ale klienci którzy weszli z Onetu, wyrażnie wiecej podstron przeglądają i wyrażnie wiecej kasy przynoszą moim oferentom niż internauci wchodzący z innych szukaczek i katalogów. Jest to na tyle stała i widoczna różnica że nie bagatelizowałbym roli Onetu w naszym rynku.

Wg rankingów 8% Onetu w rynku, ja na oko oceniam na ok. 15%. Biorę tu pod uwagę kasę dla moich oferentów. Nie wnikam w przyczyny. Jednak liczą się fakty.

klienci którzy weszli z Onetu, wyrażnie wiecej podstron przeglądają i wyrażnie wiecej kasy przynoszą moim oferentom niż internauci wchodzący z innych szukaczek

bez obrazy ale to zalezy z jakiej branzy i jacy klienci - ludzie ktorzy nie maja lub maja niewielka stycznosc z internetem - po prostu - nie znaja sie - wejda z onetu i beda przegladali. Ludzie obyci z internetem wejda z google, popatrza 3 sekundy i wyjda. Ja tak samo mam z wp - mam kilka dobrych "strzalow" z wp ale zawsze sa to ludzie ktorzy sie na internecie nie znaja i w moim przypadku same z nimi problemy ;)

8 % i jeszcze spadnie bo teraz zaczyna sie szkola - jak ktos bedzie szukal materialow na referat o "przyroscie gametofotu wzgledem sporofitu u roslin owadozernych" to zobaczy ze onet wypluje im bzdury - zapewne bedzie strona o "przemianach rewolucyjnych we francji w 14 wieku" i szybko odkryja ze najlepsze wyniki podaje google :P

Przepraszam szanownych Kolegów, ale nieco inaczej oceniam Onet.

Coprawda nie wiem dlaczego, ale klienci którzy weszli z Onetu, wyrażnie wiecej podstron przeglądają i wyrażnie wiecej kasy przynoszą moim oferentom niż internauci wchodzący z innych szukaczek i katalogów. Jest to na tyle stała i widoczna różnica że nie bagatelizowałbym roli Onetu w naszym rynku.

Wg rankingów 8% Onetu w rynku, ja na oko oceniam na ok. 15%. Biorę tu pod uwagę kasę dla moich oferentów. Nie wnikam w przyczyny. Jednak liczą się fakty.

80622[/snapback]

Masz w 100% rację. Ja także zauważyłem że klienci z Onetu są bardziej skorzy do wydawania pieniędzy. Jest w tym trochę prawdy że są to ludzie którzy nie są obyci z internetem. W przypadku mojej strony pozycjonowałem się tylko w google i onecie, wp olałem. Kiedy Onet zaczął świrować zabrałem się za wp, wypozycjonowałem się na top5 i muszę powiedzieć że efekt jest podobny do sytuacji kiedy strona znajdowała się na top5 w Onecie. Wniosek chyba taki że Onet i Wp mają podobną grupę klientów, liczba zleceń z mojej strony ciągle rośnie (wpływ poczty pantoflowej itp.) ale po nagłym spadku spowodowanym zamieszaniem w Onecie (podejrzewam że wywalili mnie ręcznie bo w przeszłości płaciłem za linki sponsorowane i chcą mnie teraz w jakiś sposób zmusić żebym znów płacił a strony za nic nie można podciągnąć do pierwszej 20) zlecenia znów idą w górę tak jak to było "za dobrych czasów" w Onecie. Pocieszeniem na sytuację w Onecie jest to że bardzo szybko traci rynek, co najdziwniejsze nie na rzecz Google ale wp. na ranking.pl są statystyki które to pięknie obrazują. Wniosek chyba prosty, należy więc poważnie zabrać się za wp, ta sama grupa klientów co Onet, zyskują rynek, itp.. A onet pewnie za parę miesięcy podpisze umowę z googlem i da sobie spokój z własną szukajką.

Pozdrawiam

Paweł

A onet pewnie za parę miesięcy podpisze umowę z googlem i da sobie spokój z własną szukajką.

to bylby skok z przepasci - interia praktycznie zniknela z rynku jako wyszukiwarka majac googe - po co komu google w interii jak moze szukac w google ?

a do tego interia troszke rozprasza a googleiel wypluwa wyniki jak na tacy na czystym bialym ekranie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności