Skocz do zawartości

Pozycjonuję a to spada...

spamer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pozycjonowałem kilka miesięcy temu strone, potem zrobiłem sobie przerwę była w top 10 na takie frazy jak meble poznań, meble na wymiar, meble biurowe poznań etc.

Teraz postanowiłem ją trochę podciągnąć codziennie linkuje łącznie 12 linkami w linkme 6 x precle po 3 linki i 10 katalogów a strona zamiast w górę codziennie spada o 1/2 pozycję :D

Co jest grane?

Ja tu tylko zwiedzam O_o

Szukasz stylowych i ekskluzywnych mebli? Zobacz meble na wymiar poznań!

tanie remonty trójmiasto na twoją kieszeń!

Opalanie Natryskowe, dobrze i tanio!

Może strony na których umieszczane są linki do twojego serwisu są słabe i bezwartościowe? Dobrze sprawdzaj gdzie zamieszczasz linki, to pewnie dosyć konkurencyjna fraza. Ewentualnie znajdź stronę powiązaną tematycznie i zaproponuj wykup linków na jakiś okres.

albo zawcześnie na efekty jeszcze, albo inni pozycjonują się mocniej ;]

A dla leniwych: sprzątanie białystok ;]

A dla relaksu możesz zapalić kadzidełka

faceplus_banner_234x60_black.png Punkty FanCop od 3pln / 1k

SPRZEDAM: Volvo S40 1.9D, 2002; 220k przebiegu. Lokalizacja: Białystok; Tel 724-148-596

no wlasnie nic, dzis dodatkowo wyposażyłem swoje wartościowe zaplecza w linki tej strony ponad 10 zapleczy pr od 3-5 serwisy branży komunikacyjnej newsy, recenzje itp. Mam nadzieję, że to pomoże, dodatkowo ze znajomym zauważyliśmy że dodawane linki w site:nazwa strony w yahoo oraz google nie są widoczne tak jakby google ich nie aktualizowało, nie wiemy co jest grane.

Czy przypadkiem w Google nie ma teraz jakiegoś zastoju?

Tak samo co jest przyczyną przetasowywania wyników co kilka dni pozycje różnych stron skaczą jak szalone.

Ja tu tylko zwiedzam O_o

Szukasz stylowych i ekskluzywnych mebli? Zobacz meble na wymiar poznań!

tanie remonty trójmiasto na twoją kieszeń!

Opalanie Natryskowe, dobrze i tanio!

SWL linkme ci nie poprawi pozycji - bo teraz jest walka z tego typu rzeczami przez Google. Reszta ok

jednym pomaga innym nie .

stronka z 9 BL wszystkie nofollow jest wyżej niż moja na której kłade właśnie na ta fraze największy nacisk,

dla testów podpiąłem SWL i spadłem 2 pozycje

konkurencja podpieła SWL machneli jakieś 6k BL i przeskoczyli mnie ,

niewiadomo co działa a co nie .

mniej więcej to co inni...

-niektóre strony słabo reagują na linki lub też z dużym opóźnieniem (w porównaniu do wcześniejszych okresów)

-jeszcze większe znaczenie trust runk i wieku - ogólnie wg. mnie dość solidnie linkując jest trudniej przebić nawet podstrony starych forum itp.

-większa rotacja w serpach

- jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia - reakcja na linki jakby nie zawsze przebiega w normalnym trybie, ale są jakby zliczane i potem uznawane przy pojawiających się co jakiś czas zmianach w serpach

no ale to wszystko tylko domysły na podstawie obserwacji..

P.S. też miałem takie sytuacje, że dodaje linki i dodaje, a to albo stoi albo spada, ale potem powoli zaczęło iść do przodu.

Może to uboczne skutki walki Googla z Swlami ;)

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności