Skocz do zawartości

Dwie domeny, która na sklep?

lubicz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Podobny wątek już pisałem ale teraz wiadomości sa bardziej aktualne i doszło kilka pytań z mojej strony.

Mam już dwie domeny:

- natureclub.pl

- nature-club.pl

Przeznaczenie domen to sklep z odżywkami/suplementami diety pochodzenia naturalnego.

Mam kilka nurtujących mnie pytań:

- którą domenę przeznaczyć na domenę główną - która Waszym zdaniem będzie lepsza?

- drugie pytanie dotyczy tego czy posługiwać się domenami z przedrostkiem www czy też bez?

- trzecie pytanie brzmi: czy jak będę robił przekierowanie z jednej domeny na drugą to powinienem jednocześnie zająć się przekierowaniem domeny z przedrostkiem www na odpowiednią domenę bez przedrostka www (lub odwrotnie w zależności od wybranej notacji)? Chodzi mi głównie o to czy google rozróżnia w pozycjonowaniu adresy z przedrostkiem www oraz bez przedrostka www.

Pozdrawiam.

Polecam natureclub.pl - jeśli są dwa słowa w domenie, wygląda to czytelniej (dla mnie). Jeśli słów byłoby więcej - czytelniej byłoby z myślnikami.

Dla Google nie ma znaczenia, czy będzie z www czy bez - najważniejsze abyś zrobił przekierowanie ze wszystkich dodatkowych domen i subdomen na tę jedną opcję. Ludzie się przyzwyczaili do www i nie sądzę, by komukolwiek udało się to zmienić.

Hosting już od 39 zł brutto/rok! Sprawdź nasze możliwości: brak limitu domen, subdomen, kont FTP, baz danych MySQL, wiele wersji PHP, dostęp do konta przez SSH, automatyczna instalacja WordPress, kompatybilność z frameworkami Symfony/Laravel, blokada krajów, integracja z CloudFlare i wiele innych.

pomyśl przede wszystkim jak bedziesz musial podawac domene sklepu przez telefon ... nie moze byc cos prostszego i bardziej polskiego? to nie zart:] wiem po swojej domenie sklepu, ze jednak lepiej slowo nie zwiazane bezposrednio z asortymentem jesli trzeba kombinowac ;] bo potem meczarnia z literowaniem ;/ w kazdym razie z tych dwoch, ta bez myslnika.

pomyśl przede wszystkim jak bedziesz musial podawac domene sklepu przez telefon ... nie moze byc cos prostszego i bardziej polskiego? to nie zart:] wiem po swojej domenie sklepu, ze jednak lepiej slowo nie zwiazane bezposrednio z asortymentem jesli trzeba kombinowac ;] bo potem meczarnia z literowaniem ;/ w kazdym razie z tych dwoch, ta bez myslnika.

Tego akurat się nie boję... Klienci dęba trafiać tylko i wyłącznie przez wyszukiwarki, kampanie reklamowe, ewentualnie powiedzenie komuś "Wpisz natureclub.pl" to powinno załatwiać temat. Dodatkowo jest domena z "-" jak komuś przyszło na myśl rozdzielać słowa nature i club.

Niestety tematy domen na odżywki / suplementy diety/ zdrowie jest bardzo wyeksploatowany, jak już jest coś ciekawego to wolna jest domena z myślnikiem a druga zajęta lub odwrotnie, ewentualnie jest tylko wolna opcja .com. Nie chcę dawać zarabiać innym, dlatego umyślnie szukałem całkiem nowej domeny.

oczywiście mógłbym pomyśleć nad zupełnie nie powiązanym z towarem słowem / zlepkiem słów, ale już tyle myślę że mam dość, zazwyczaj wymyślam coś co już jest. Chyba ze ktoś ma jakąś ciekawą alternatywą domenę to bardzo będę wdzięczny za PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności