Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza na subdomenach postawionych na roznych IP / linkowanie zaplecza

bieluch

Rekomendowane odpowiedzi

Bo to jest tak są osoby, które uważają, że IP wpływa na pozycję i koniec, są osoby które twierdzą, że jak masz na tym samym IP 100 stron, to linki będa miały moc tylko z jednej z nich (to akurat gdzies tu przeczytałem, ale jest tak głupie, że nawet nie bede próbował szukać gdzie to było), są tez tacy, którzy uwarzają, że jest to tylko jeden z ponad 200 czynników, które mogą wpływać na pozycję - ja należe do tych ostatnich, pewnie są i inne teorie, może nawet pokryte testami :P

Co do google zakodowało ze pochodziły z podobnych IP - G to nie tabliczki z ery dłutowania literek, jak sobie zakodowało, to przy nastepnym wejściu (może przy któryms z kolejnych) odkoduje i zakoduje ponownie :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

A ja mam pytanko strategiczne.. zakładam portal na domenie i forum, które będzie miało SWLa..

dla bezpieczeństwa lepiej zrobić forum na subdomenie - forum.domena.pl

niż na domena.pl/forum prawda? Bo jeśli forum dostanie filtra to portal zostanie, ponieważ forum było na subdomenie tak? Z drugiej strony za forum na subdomenie dostanę mniej punktów niż na domena.pl/forum.. hmm..

... Z drugiej strony za forum na subdomenie dostanę mniej punktów niż na domena.pl/forum.. hmm..

No cóż. Można albo mieć ciasteczko, albo .... zjeść ciasteczko :)

Ja forum postawiłbym na subdomenie -no chyba że jesteś w stanie "zaryzykować" domenę główną. Ale to już samemu trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie, czy warto B)

a swoja droga to mozna zrobic tak zeby np na jednym hostingu 5 subdomen dostalo rozne ip?

można ;)

najszybciej możliwe jest to na koncie resselera do którego podpięte jest kilka różnych ip...

domena główna dodana jest do konta ressellera

jako resseller tworzysz tyle użytkowników ile masz ip i na tych kontach tworzysz te subdomenki.

W OVH dla serwerów wirtualnych, różne IP dla kilkunastu subdomen to standard. Możesz wybierać IP z kilku krajów.

subdomena.domena.pl = domena.pl/subdomena/

Nie do końca jest tak jak piszesz. Google widzi to trochę inaczej.

Jeśli masz sudomena.aaa.pl i nie prowadzi do niej link ze strony głównej, to jest to traktowane jako oddzielny serwis. Natomiast w przypadku, gdy domena główna linkuje do subdomeny i na odwrót, wówczas spostrzegane jest to jako jedna bardziej rozbudowana strona - wtedy wygląda to tak jak opisałeś.

A ja mam pytanko strategiczne.. zakładam portal na domenie i forum, które będzie miało SWLa..

dla bezpieczeństwa lepiej zrobić forum na subdomenie - forum.domena.pl

niż na domena.pl/forum prawda? Bo jeśli forum dostanie filtra to portal zostanie, ponieważ forum było na subdomenie tak? Z drugiej strony za forum na subdomenie dostanę mniej punktów niż na domena.pl/forum.. hmm..

W takim wypadku dla bezpieczeństwa lepiej zrobić forum na innej domenie.

MG

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności