Skocz do zawartości

Jak sprawdzić które podstrony nie są zindeksowane?

Seo tekst

Rekomendowane odpowiedzi

@site nie jest dobrym rozwiązaniem

innego nie ma

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

A cache? Przecież można sprawdzać czy dana podstrona posiada kopię.

Mar

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Oj chyba nic z tego, mógłbym wpisywać site:yyy.pl inurl:podstrona ale to za dużo czasu zajmie. Aha mam jeszcze jedno pytanie; wpisując tą komendę w Google pojawia się moja podstrona, ale wpisując tekst z tej podstrony już się nie pojawia, więc tekst jest zindeksowany czy nie? ;)

Mar napisał(a):

no niestety nie bardzo, jesli kozystasz ze seoquake to latwo zauwazyc ze w pierwszej kolejnosci blokuje sprawdzanie cache, mimo ze site mozna jeszcze spokojnie sprawdzac

mrjozo napisał(a):
JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Mar napisał(a):

Widziałem przypadek, że kopia cache: była, a nie było w indeksie, ale takie rzeczy to sporadycznie chyba się tylko zdarzają.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Nie da się to trzasnąć obrotowymi drzwiami...

To jest wykonalne, pytanie jak ogromny serwis miałby by być sprawdzane... w przypadku tysięcy podstron należało by używać proxy, kilkanaście serwerów, itp by zabezpieczyć się przed blokadą, jak również można było by to robić porcjami za pomocą crona.

@AdamAGP, tak masz rację... ale podobny przypadek może być z parametrem site, zwracający wynik z różnych DC,

może nam się trafić, że na jednym DC podstrona jest już w indeksie a na innym jeszcze nie.

Więc rozwiązanie powyższego problemu to odpowiednie zaplecze sprzętowe oraz znajomość programowania PHP,

swego czasu sam coś takiego napisałem, gdzie okresowo sprawdzałem zaindeksowane wpisy w preclach (podstrony),

sprawdzając datę z cache.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Mar napisał(a):
@AdamAGP, tak masz rację... ale podobny przypadek może być z parametrem site, zwracający wynik z różnych DC,

może nam się trafić, że na jednym DC podstrona jest już w indeksie a na innym jeszcze nie.

W sumie racja, chociaż tamto dotyczyło strony, która wypadła z indeksu, ale np. cache mogło być z innego dc niż site - chyba ;)

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności