Skocz do zawartości

Pozostałości po starej domenie

ComeT

Rekomendowane odpowiedzi

Sytuacja jest następująca:

Dla starej domeny www.jakastam.xxhost..pl pokazuje prawie 1000 site, dla jakastam.xxhost.pl blisko 500.

Natomiast dla nowej domeny jakastam.pl ponad 62 000. Dodam że przekierowanie z tych starych domen było robione ponad 2 lata temu i jak widać nadal są w indexie ze sporym site'm.

Czy powinienem zrobić przekierowanie z tych starych na nową? Czy te stare domeny szkodzą nowej? Czy przekierowanie zaszkodzi nowej domenie?

Dodam, że nie chce przenosić pozycji w google, bo dla nowej mam o niebo lepsze.

• 3 tygodnie później...
Dodam że przekierowanie z tych starych domen było robione ponad 2 lata temu[...]

Czy powinienem zrobić przekierowanie z tych starych na nową?

Czy tylko ja widzę tutaj małą sprzeczność?

Czy te stare domeny szkodzą nowej? Czy przekierowanie zaszkodzi nowej domenie?

A czy jest tam ten sam content? Przekierowanie nie powinno zaszkodzić- ale opisałeś to tak, że ciężko się zorientować o co chodzi,

Ok piszę jeszcze raz.

Było sobie forum działające na subdomenie hostingu przez pół roku. Potem doszła domena .pl, która jest do dziś główną domeną. Zrobiłem przekierowanie ze starego adresu na ten nowy. Wszystko sie ładnie przeindeksowało. Więc usunąłem, z htacesa to przekierowanie. Dzisiaj po dwóch latach od tego czasu w indeskie pojawiły się podstrony ze starej subdomeny hostingu, na dodatek w 2 postaciach z WWW i bez WWW. Strona nadal działa na tym hostingu także treśc jest wszędzie taka sama i na subdomenie i na tej .pl'ce.

Czy przekierowanie zaszkodzi tej domenie głównej .pl? Bo dla niej mam już dobre pozycje w google od dawna i czy czasem nie przeniesie pozycji z tej starej subdomeny na nią?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności