Skocz do zawartości

Dodałem strone do dużej ilości katalogów, a Page Rank nadal 0

Lukassz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W celu zwiększenia pg, pododawałem stronę do dużej ilości katalogów między innymi za pomocą programu Sprytne Katalogowanie katalogi miały pg od 2 do 3. Dodałem stronę również do systemu wymiany linków. Wszystkie te operacje zrobiłem przeszło niż miesiąc temu, a strona dalej ma pg 0. Co jest nie tak?

Pozdrawiam i proszę o rady.

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wskaźniki informujący o Page Ranku aktualizowany jest co jakiś czas, poza tym to przydałoby się zdobyć co nieco porządnych, mocniejszych linków.

...chyba nie zainstalowałeś swla na swojej podstawowej stronie?

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

A ile juz czekasz? Jak w ciagu 2-3 miesiecy nic sie nie bedzie dziać, to dopiero wtedy zacznij sie martwic :D

Wynajme punkty Gotlink.pl, Seo.Net.pl, E-weblink oraz SeoMatiK.pl - najtansze ceny na rynku.

Kontakt: GG 2019406 email 99f@wp.pl

468x60.gif

Doceniasz innowacje? Najmocniejszy system linków stałych Seomatik.pl

poza tym to przydałoby się zdobyć co nieco porządnych, mocniejszych linków.

...chyba nie zainstalowałeś swla na swojej podstawowej stronie?

skąd mam je zdobyć?

o co chodzi z swla?

Jak będzie update PR to na forum będzie o tym głośno, trudno przeoczyć.

Szukaj linków kolejne katalogi ,precle inne strony tematyczne wymiana, własne strony zaplecza.

A SWL-a zainstalować na Swojej stronie (dostajesz za to punkty) , czy po prostu z SWL-a dodałeś linki prowadzące do Twojej strony.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Lukassz - jeśli dobrze rozumiem, to jesteś początkujący w tematach,o których jest to forum.

Jeśli chcesz być spokojny, że Twoje wpisywanie do katalogów daje jakieś efekty, to najpierw sprawdź np. na yahoo, ile linków prowadzi do Twojej strony. Po miesiącu wpisywania powinny pojawić się już jakieś linki.

Jeśli to zupełnie nowa strona, to nie szalej z ilością dodawanych dziennie wpisów do katalogów.

Jeśli to zupełnie nowa strona, to używanie systemu wymiany linków jest nieco ryzykowne.

Poradnia Dietetyczna Magia Zdrowia, a w niej przyjazny dietetyk :).

Centrum Medyczne z Wrocławia - lekarze specjaliści, badania, rehabilitacja.

Strona internetowa poświęcona unikatowej chińskiej sztuce walki - wejdź na kung fu Wrocław!

Ja ostatnio słyszałem opinie, że stosowanie SWL może wiązać się nawet z nałożeniem filtra na stronę przez Google m.in. dlatego, że linki z SWL są mało wartościowe, nienaturalne.

suitsquare.jpg.fce55e90692602c9bfcca3e324ebf2be.jpg

Sklep z kolorowymi skarpetkami Nanushki.com | A tu masz części do Enduro Producent części do enduro Enduro7.pl | Garnitury na miarę Suitsquare

pr aktualizuje się raz na kwartał mniej - więcej. i powiem Ci, że mam parę stron w ogóle nie linkowanych (katalogami lub swl) tylko z naturalnym indexowaniem googla, yahoo itd oraz naturalnymi linkami. i mają pr=3/4.

katalogowanie - jakoś wpłynie na pr pewnie ale najważniejsza będzie ocena robota czy masz wartościową stronę, unikalną treść etc. katalogowania używaj raczej jako pierwszego etapu budowania linków pozycjonujących na frazy.

a swla - jeśli to nowa domena, nowy sajt, to chwilowo pomiń !!! bo możesz faktycznie zarobić filtra.

zobacz sobie na wspomnianym yahoo - https://siteexplorer.search.yahoo.com/ ile masz inlinks. albo też w narzędziach dla webmasterów g.

Ja bym tak bardzo pagerankiem sie nie przejmował. Mam stronke, która dla wielu ciekawych fraz jest numer 1 i to od kilku lat. Przez cały czas miała PR=0 i w niczym to jej nie przeszkadzało. Teraz dopiero dostałem 1.

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

Ale wiesz, potencjalnego reklamodawcy (czy raczej "linkodawcy") guzik obchodzi czy twoja strona jest na pierwszym miejscu na frazę xxxxx, dla niego liczy się PR niestety... :rotfl:

NO właśnie nie. Pokazałem mu statystyki, poklikał, posprawdzał sobie i wykupił reklamę.

PR ma natomiast znaczenie, jeśli mamy dużo podstron. Przy małym PR niewiele podstron bierze. Jak miałem PR=0 to nie mogłem wyjść ponad 200 stron w indeksie.

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności