Skocz do zawartości

Wyindeksowanie

Zarobek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wybaczcie że zakładam drugi topic, ale mam pewien problem.

Mam serwer i postawiłem na nim stronki. Minął czas i zmieniłem go na coś większego. Sęk w tym że na wcześniejszym serwerze zostały kopie stron, zapisane:

x.pl/nazwastrony/

Inaczej mówiąc konta ftp z poprzedniego serwera zostały zapisane w guglu, co sprawia że teraz moje serwisy y.pl nie są unikalne, bo gugle pokazuje że istnieją na innych ftpach, które nie istnieją.

Moje pytanie brzmi, jak szybko wyindeksować całą zawartość poprzedniego serwera ftp x.pl ?

Zależy mi na bardzo szybkim rezultatcie, wykupię do tego celu dużo rotacyjnych pkt ;).

Proszę o konkretne rady, chciałbym załatwić szybko sprawe !!!.

Bardzo dziękuje za poświęcony mi czas i za pomocne posty.

FTP to z ang. File Transfer Protocol czyli Protokół Transferu Plików, służy do przesyłania plików na dany serwer.

Google zwraca uwagę na adres domeny, a nie na adres ip serwera x albo y.

Za to odpowiadają DNS-y, czas propagacji trwa do 48 h.

DNS (ang. Domain Name System, system nazw domenowych) to system serwerów, protokół komunikacyjny oraz usługa zapewniające zamianę adresów znanych użytkownikom Internetu na adresy zrozumiałe dla urządzeń tworzących sieć komputerową. Dzięki wykorzystaniu DNS nazwa mnemoniczna, np. pl.wikipedia.org, może zostać zamieniona na odpowiadający jej adres IP, czyli 91.198.174.2 Usługa DNS warstwy aplikacji modelu TCP/IP, jest związana z portem 53 TCP/UDP. .

Adresy DNS składają się z domen internetowych rozdzielonych kropkami. Dla przykładu w adresie Wikipedii org oznacza domenę funkcjonalną organizacji, wikipedia domenę należącą do fundacji Wikimedia, a pl polską domenę w sieci tej instytucji. W ten sposób możliwe jest budowanie hierarchii nazw, które porządkują Internet.

DNS to złożony system komputerowy oraz prawny. Zapewnia z jednej strony rejestrację nazw domen internetowych i ich powiązanie z numerami IP. Z drugiej strony realizuje bieżącą obsługę komputerów odnajdujących adresy IP odpowiadające poszczególnym nazwom.

źródło: wiki

Bądź cierpliwy i upewnij się czy dobrze podpiąłeś domenę do nowego serwera.

Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci.

Czyli robie index. Wrzucam 1000 linków w kolorze tla do innych stron linkuje i zgłaszam do gugle - wystarczy ?.

Wstawie jeszcze tekst ze gugle to zła wyszukiwarka itp ?. Przejdzie czy jeszcze cos innego perfidnego zrobic ?.

Kto tak mocno podpadł ??? :D

Przejdzie czy jeszcze cos innego perfidnego zrobic ?.

Aby zwiększyć efekt to linkuj do jakiś spamów (ale nie swoich). Nie zaszkodzi też duże nagromadzenie słów kluczowych. :D

Ehh, chodzi mi o zbanowanie swojej strony z lista ftp-ow. Bo robi mi nie potrzebnie dublicate content, a jest to najlepsze i najszybsze rozwiązanie.

A nie lepiej zablokować wszystko w htaccess (deny all) i zrobić zezwolenie tylko z Twojego IP (allow from)?

Najszybciej będzie przez opcję "Usuń URL" w Google Webaster Tools ... to co pisałem to nie był żart :D

Pozdrawiam :D

P.S.

Jeśli się spieszysz, a strona została już zaktualizowana, możesz przesłać żądanie za pośrednictwem narzędzia usuwania adresów URL w Narzędziach dla webmasterów, a my zaktualizujemy wyniki w ciągu kilku dni.
... źródło

Zgłaszasz prośbę o wyindeksowanie w Webmaster Tools For Google :D

Pozdrawiam ;)

tak po roku mozna spodziewac sie ze wyindeksuja

Czyli robie index. Wrzucam 1000 linków w kolorze tla do innych stron linkuje i zgłaszam do gugle - wystarczy ?.

Wstawie jeszcze tekst ze gugle to zła wyszukiwarka itp ?. Przejdzie czy jeszcze cos innego perfidnego zrobic ?.

co do google to zla wyszukiwarka oleja ;P ale linki to dobry spoosb na bana ale ja tylko zauwaze ze stracisz tez domene nabijajac bana nabijasz bana na domene nie na hosting

Postawiłem 5 podstron.

Wrzuciłem bardzo, bardzo, bardzo długi titile, keywords, description.

Wrzuciłem masę powtarzającego się tekstu o kolorze tła. I wrzuciłem 500 linków na każdej podstronie.

Podlinkowałem dużą ilością rotacyjnych gotlink - teraz pytanie, co mogę jeszcze zrobic by z automatu ban poleciał ?.

Chce nagiąc wszystkie reguly :)

• 7 miesięcy temu...

Odświeże ten bardzo, bardzo stary temat.

Była sobie strona. Usunąłem pliki z serwera i zmieniłem DNS na domyślne. Czy to wystarczy żeby wyindeksować wszystkie podstrony? W jakim czasie można się tego spodziewać? Dodam, że prawdopodobnie do strony nie prowadzą żadne linki, co może być problemem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności