Skocz do zawartości

AdSense na blogu Wordpress

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie z dziedziny łatwe :rotfl:

jaki plugin polecacie do AdSense na własnym blogu WP?

Testowałem kilka ale jakoś żaden mi nie przypadł do gustu - dodam że szukam czegoś co ładnie automatycznie będzie potrafiło dodawać reklamy lub awaryjnie jakiś bardziej zaawansowany który można łatwo integrować z treścią np wpisując treść wciskam przycisk i wstawiona odpowiednia reklama

Sorry za lamerskie pytanie ale liczę że ktoś pomoże z bardziej doświadczonych userów

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Ostatnio używam Advertising Manager, który wyewoluował z AdSense Managera.

Ogólnie niemal każda wtyczka jest dobra, ale ja znam tylko takie, które wstawiają kod reklamy w zaznaczone ręcznie (odpowiednim znacznikiem) miejsce w tekście.

Wtyczki, która np. automatycznie by wstawiała w połowie tekstu, nie znam. :D

Jak by ktoś szukał to np: Adsense Daemon

Definiujemy mu 3 bloki reklam + ich położenie w txt i wszystko pięknie się samo wstawia :)

Świetna sprawa działa poprawnie na 2.9.1 pomimo tego że jest komunikat że może nie działać - testowane na 50 blogach

Szukam dalej ograniczenie do trzech bloków trochę ogranicza - pamiętam kiedyś widziałem z 6 blokami i jeszcze dokładniejszym definiowaniem gdzie ma reklama się pojawić :) - jak znajdę to na pewno poinformuję

Szkoda że tak mało osób korzysta z takich rozwiązań albo całą "tajną" wiedzę trzyma dla siebie bo jakoś niewierze że nikt nie korzysta z takich wtyczek (mało spójne zdanie, ale dopiero wstałem :) )

Kod adsense (a nawet dowolny kod html/php) można wstawić w dowolne miejsce w poście za pomocą wtyczki "Inline PHP":

https://wordpress.org/extend/plugins/inline-php/

Wada: miejsce wstawienia reklamy trzeba w każdym poście oznaczać "ręcznie". Albo wstawiamy kod adsense albo za pomocą php includujemy plik .inc w którym jest kod adsense. To drugie pozwala ten sam plik wstawić do wielu postów i potem reklamę można zamienić na inną edytując jeden plik.

Inna sprawa to wyświetlanie reklam na stronie głównej czy na stronach kategorii po n-tym poście. Nie trzeba pluginu. Wystarczą proste modyfikacje skórki. Opis tej metody znajdziesz na blogu "wp ninja":

https://wpninja.pl/wu-pe-chi-triki-1-wstawi...-ilosci-wpisow/

Mam nadzieję, że się przyda :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności