Skocz do zawartości

Zaplecze i potrzebne do tego programy (skrypty)

michal24

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, wiem :P Już mi ktoś zwracał uwagę na to, że Polityka Prywatności jest wymagana, ale na razie jest w formie szkicu (czyli pojawi się jak wrócę do domu).

Ale czy to nie zaszkodzi ? Ja wrzucilem tak linka w stopce (lepiej gdzies u gory?) na forum (1.6k podstron) i na poczatku google zaindeksowalo to jako 1 link, nastnego dnia jako 3 a dzisiaj juz 6 smile.gif

Lepiej jest dodać wyżej, gdyż robocik szybciej załapie. A dlaczego uważasz, że może Ci to w jakikolwiek sposób zaszkodzić? No chyba, że będziesz codziennie dodawał kilkaset linków do nowej strony - wtedy wpadniesz w filtr.

Kojotek_OX a mogłbyś troche rozszerzyć ten temat? jak to szkoda lokalizacji ? i na jakiej zasadzie moge przez SWL rozlozyc linki na stronie? Chodzi Ci zeby np co 3 post wstawialo linki, tak?

Dodam, ze nie pozycjonuje stron klientom tylko swoje strony.

Hmm ale wstawiajac link w stopce na 1.6k podstron to tak jakby umiescil kilkaset linkow?

Przedstaw swój Pomysł na biznes i pozyskaj inwestora

PIT online bardziej przyjazny niż e-deklaracje

Szukam inwestora, żeby zrealizować swoje pomysły na biznes

@Witgo na chłopski rozum

masz stronę która ma 100 podstron

na każdej podstronie masz 5 linków

czyli masz 500 lokalizacji na linki

Jeśli przyjmiemy że Google indeksuje tylko 5 linków z obrębu jednej domeny do innej to masz stratę 495 lokalizacji

Instalujesz swój prywatny SWL i z jednej strony linkujesz nie jedną stronę / podstronę pozycjonowanego serwisu ale dużo więcej bo możesz np linkować podstrony lub linkować nie 5 serwisów jak to ma miejsce gdy wkleisz wszędzie te same linki ale 100 serwisów i każdemu przydzielisz po 5 linków ze swojej domeny

Mam nadzieję że nie zakręciłem za bardzo

Hmm ale wstawiajac link w stopce na 1.6k podstron to tak jakby umiescil kilkaset linkow?

Co Ci da 1500 linków takich samych skoro Google oleje prawie wszystkie i tylko łyknie pierwsze 5 - 6 które zindeksuje ? STRATA lokalizacji i tyle

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Dzięki :P chyba rozumiem, ale SWL raczej nie da się nigdzie ściągnąć/kupić ?

Linki umieszczac np miedzy 1 a 2 postem kazdego tematu? gdzie najlepiej? Dodam, ze forum nie jest postawione pod zaplecze tylko jako normalne forum, zrzeszajace jakies tam na razie skromne grono ludzi :P

Można nawet za FREE :P - Reklama - Wewnętrzny DARMOWY system wymiany linków

Dobry system SWL daje możliwość umieszczenia każdego linka w innym miejscu (ten wyżej tak robi) wiec gdzie to już ty zdecydujesz - zasada jest prosta im wyżej w kodzie strony tym lepiej

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Nudzi mi się więc odpowiem koledze na kilka pytań :P
1. Jakie programy polecacie do budowania zaplecza. Na chwilę obecna znam tylko WordPressa.

Wordpress to nie program, tylko system zarządzania treścią (tzw. CMS). Jeśli interesują Cię właśnie CMS'y to mogę (oprócz wspomnianego już wordpressa) polecić Joomla!. Jednak należy liczyć się z tym, że pozycjonowanie Joomli! jest trudniejsze od WordPressa.

a) Jak w Wordpresie można zlikwidować linki do samej strony Wordpress który jest ulokowany na samym dole strony. Ten link chyba zmniejszaa nasza wartośc strony?

Linki możesz zlikwidować w pliku footer.php. Jednak czy aż tak bardzo przeszkadza Ci ten jeden link? Przykładowo twórcy otwarty mini zażyczyli sobie, bodajże, aż 5 linków, a twórcy WordPressa jedynie jednego. To niewiele jak na jeden z najbardziej rozbudowanych (darmowych) CMS'ów jakie znam.

cool.gif Czy Blogroll to narzędzie służące właśnie do wstawiania linków na głównej stronie naszego zaplecza? Czy on ma jakąś moc? Jest fallow czy nie?

Blogroll to "narzędzie", które służy do wstawiania linków na wszystkich podstronach, w tym stronie głównej, twojej witryny. Linki wstawione do Blogrolla mają taką samą moc jak każde inne. WordPress nie dokleja żadnych "nofollow" or something.

c) Jak w Wordpressie wpisać meta tagi na stornę główną oraz podstrony? Czy do słów kluczowych mam stosować Tagi na stronę?

W "widżetach" możesz wstawić tzw. chmurę tagów, która pojawi się w panelu bocznym i wyświetli x tagów. Jeśli chodzi o drugą część pytania to nie bardzo rozumiem, ale tagi służą do określania tego, co znajduje się w tekście. Można powiedzieć, że tagi to takie słowa kluczowe pojedynczego wpisu.

2. Katalogi jako forma zaplecza. Co dają katalogi dla mnie jako właściciela takiego katalogu stron jeśli internauci wpisuja tam swoje strony i dają linki do swoich stron? Gdzie są korzyści z teog zaplecza?

Katalog (jeśli jest zadbany) może być bardzo dobrym sposobem na zaplecze. Przykładowo na swoim katalogu (link w podpisie) mam ponad 1,2k zaindeksowanych podstron. Dzięki temu umieszczając na takim katalogu link do innej strony, dostaje 1,2k linków ze wszystkich podstron serwisu. Jaka wartość dla Ciebie? Poświęcasz kilka chwil na moderację, a w zamian dostajesz byczo rozbudowaną stronę.

Dodatkowo można wprowadzić płatności do katalogu, która zamieni się w namacalny zysk.

3. Czy mając przejetą stronę która ma jakąś historie (około 2 lat) najlepiej podpiać (przekierować 301) do pozycjonowanej już strony (z którą startuje) da jej jakaś siłe czy lepiej na przejetej stronie choć jest to tematyczna strona zrobić zaplecze i dać na nim linka. Jak przekierowanie 301 wpływa na wyniki strony? jaka da siłe jeśli np.

Wiesz, cały czas myślisz, że zaplecze to jakieś gówniane strony postawione gdzieś tam. A nie pomyślałeś, żeby na tej domenie zrobić wartościową tematycznie stronę i korzystać z niej jak z zaplecza? Moim zdaniem to lepsze niż stawianie kolejnej spamowej strony czy przekierowania (chociaż to także jest sposó:P.

Tym sposobem napisałem najbardziej rozbudowany post na tym forum. Uff....

Dziękuje bardzo za odpowiedz.

Jeśłi chodzi o wartościwą tematyczną stroną to jaki skrypt byś polecał Wordpress czy Joomli. Myszę się przyznac że Joomli to dla mnie czarna magia.

A i jełsi chodzi o katalogii to robić je tylko na subdomenach czy też nie?

Fotografia portretowa Warszawa - specjalna oferta dla użytkowników Pio, Facebook, Google +

Jeśli przyjmiemy że Google indeksuje tylko 5 linków z obrębu jednej domeny do innej to masz stratę 495 lokalizacji

Błędne założenie. Gogle zaindeksuje tyle samo linków co i zaindeksowanych podstron i na pewno potraktuje takiego linka lepiej niż samotnego umieszczonego na jakiejś podstronie. Natomiast nie można niestety zmierzyć tej różnicy.

Natomiast na pewno nie każdy umieszczany link musi mieć większa moc, więc tu wewnętrzny swl jest jak najbardziej potrzebny.

Na pewno pojedynczy ze stopki bedzie mocniejszy. Ale analizujac to co pisał Kojotek OX i biorac pod uwage inne rzeczy to umieszczajac linki nie w stopce tylko przez SWL mozna uzyskac wiecej roznych linkow z roznymi anchorami do roznych podstron. A dodatkowo mozna uzyskac tez traffic bo linki nie bede w stopce gdzie tak na prawde nikt nie zaglada tylko np miedzy postami. A forum jest bardzo powiazane z moja strona :P wiec to jest dodatkowy atut takiego mieszania roznych linkow na roznych podstronach. Dobrze mysle?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności