Skocz do zawartości

Zostałem oszukany - nie chcą płacić za teksty

spookypld

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wygrałem aukcję na zlecenia przez net. Koleś nie zgadza się na zapłatę całej kwoty twierdząc różne bzdury (że się nie wywiązałem, że mają przeze mnie straty, że zniszczyłem reklamy :) ... Ja tymczasem wywiązałem się w terminie i pisząc wysokiej jakości newsy tłumaczone z angielskiego za 2 zł / sztuka (dziś uważam to za rozbój w biały dzień). Próbowałem już pisać do niego, ale powitało mnie ignore na GG. Napisałem więc do jego szefa. Myślę czy iść z tym na policję. Co uważacie powinienem czynić? Proszę o rady.

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Myślę czy iść z tym na policję.

Czyli masz podpisane przez dwie strony stosowne dokumenty typu umowy-zlecenia ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dokładnie, wiele by ułatwiła umowa-zlecenia lub umowa o dzieło.

Ale Policja to nie wiem czy cokolwiek do tego będzie mieć na tym etapie.

Uważam, że najpierw należy wysłać wezwanie do zapłaty listem poleconym.

Studio Moments - Nowoczesny Film i Fotografia Ślubna.

Jeśli potrzebujesz fotografa ślubnego lub kamerzysty na ślub i wesele w Krakowie lub Warszawie.

Nie wiadomo co na to druga strona sporu, bo możne jej pretensje są uzasadnione...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@Wygrałem aukcję na zlecenia przez net

CO2 z tego, ze wygrał, a podpisał umowę wykonania tej usługi poza tym zlecenia przez net jest ;)

Sprawa jest tak zagmatwana, że sam miałem problem ją sobie poukładać w głowie. Przede wszystkim to umowa była na 100 newsów po 2 zł w ciągu 2 miesięcy. Dodatkowo poprzez GG otrzymałem informację, żeby co lepsze newsy dodawać na OSNews.pl i jeśli otrzymają one 20 plusów to otrzymam dodatkowo 10 zł od newsa. Tak więc dodawałem i 6 wiadomości spełniło to kryterium, kilkanaście trafiło na stronę główną, a dwie były nawet wiadomościami dnia. Za pracę otrzymałem też komentarz 4 gwiazdki.

Po skończeniu mojej pracy nie odezwałem się słowem. Nie miałem przecież takiego obowiązku. Na stronie wisi formularz płatności, na któym pisze wypełnić przed 25. Ponieważ ja zakończyłem coś około 10 to postanowiłem dać sobie spokój i poczekać. Niestety, gdy 25 chciałem wypełnić formularz okazało się, że nie mogę się zalogować - hasło do mojego konta zostało zmienione. Wysłałem więc maila ze wszystkimi danymi i otrzymałem brak odpowiedzi. Napisałem raz jeszcze i w końcu zniecierpliwiony napisałem mu na GG, czy otrzymał maila. Brak odpowiedzi aż do wczorajszego ranka, gdy popijając ciepłe piwo w stan furii wprawił mnie taki email:

Witam.

Pewnie dobrze sobie zdajesz sprawę, ale postawiłeś mnie w niezręcznej

sytuacji uciekając na 3 tygodnie z serwisu bez żadnego powiadomienia. W tym

czasie szef odwiedził witrynę i obłożył sankcje na serwis, bo przecież nie

było newsów, więc nie było kosztów bezpośrednich. W efekcie zniknęły

reklamy, które miały zarabiać na portal. Biorąc pod uwagę, że dziś ponownie

je zamieściłem, to mamy ponad dwa tygodnie - bez reklam i reklamodawców.

Nie rozchodząc się zbytnio powiem tak, że mogę ci wypłacić 60zł i to raczej

"gestem", bo nie wyrówna strat jakie poniosłem przez Ciebie. Dalsza

współpraca stoi pod znakiem zapytania.

Z poważaniem

Czyli wychodzi, że jestem osobą odpowiedzialną za portal, która ma dbać o systematyczne newsy, przez którą reklamy z sieci Arbo Network przestały być wyświetlane (LOL!), osoba jakiegoś dziwnego szefa o którym pierwsze słyszę i 200 zł straty z powodu braku newsów w stosunku do 2 miesięcy z newsami i bez wynagrodzenia dla mnie oraz (najlepsze) ja jako jego stały współpracownik. Dziś po prostu myślę, że koleś jest upośledzony i że może nie powinienem się śmiać.

Tego było już za wiele i obecnie już kilka osób z ZPN wysłało mi maile z podziękowaniami za informację o oszuście. Co więcej wyśledziłem, że nie tylko ja jestem oszukany. Jest jeszcze osoba, która nie otrzymała wynagrodzenia za ostatni miesiąc pracy oraz osoba - webdesigner, który otrzymał 1 gwiazdkę (komentarz negatywny) za brak znajomości CMS-a (w głowie się mi to nie mieści, poza tym ten CMS to jest taka lipa jakich mało).

Tyle na razie mogę napisać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności