Skocz do zawartości

Zostałem oszukany - nie chcą płacić za teksty

spookypld

Rekomendowane odpowiedzi

Autor pisał coś o "szefach" więc zakładam, że to jakiś krzaczek :D Najważniejsze, żeby nie bać się systemu i korzystać z praw... Czy autor będzie miał zapał do odzyskania swoich należności? Patrząc na posty i w ogóle miejsce w którym "woła o pomoc", myślę, że na 95% odpuści.... Ale kto wie, może teraz...

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No ja niestety nie prowadzę działalności gospodarczej. Ponieważ temat prawa przeiwja się tu non-stop to postanowiłem zapytać na forum prawniczym. Może tam ktoś mi poradzi.

makensisowi wysłałem prośbę o usunięcie newsów z portalu. Jeśli nie chce płacić, nie wywiązał się ze zlecenia, to niech chociaż nie trzyma moich newsów!

jego szef niestety nie odpisuje.

Ponieważ część z Was zarzuca mi, że nie wiadomo jak było to proszę, sprawdźcie sobie mój komentarz od niego (pozytywny) : spookypld_png_750x750_q85.jpg Co ciekawe komentarz ten otrzymałem na 8 dni przed zakończeniem zlecenie - w momencie, gdy on był już pewny, że się ze zlecenia wywiązałem (bądźmy szczerzy, 2pln za newsy, które pisałem to było poniżej kosztów i swoje już zarobił). I mój ostatni news : https://www.tweaks.pl/news,nowe_moduly_pami...imate,4297.html 8 dni później.

Niestety jest tak jak piszecie, że kwota jest niska i naprawdę nie warta zachodu. Z tego co wiem, to właśnie najłatwiej jest kraść takie niewielkie sumy. Z drugiej strony ja wcale nie mam mu zamiaru odpuścić. Właśnie przez takich jak on ZPN i ogólnie freelancing w PL ma takie opinie. Polecam też czytać w tym wątku wypowiedzi it_menegament - bo jest to osoba, która ma naprawdę dużo wykonanych zleceń i wie, że prawo prawem i rzeczywistość swoje.

P.S. Dziękuję wszystkim, którzy wysłali mi oferty współpracy. Naprawdę nie mam czasu odpisywać i mam to szczęście, że pracy nie szukam.

Pozdrawiam.

Otrzymałem odpowiedź z kontaktu ze zlecenia.przez.net

w przypadku braku zapłaty należy zdecydowanie wystawić

negatywny komentarz kontrahentowi. Ponieważ aukcja była prowadzona

poprzez serwis zlecenia.przez.net - przysługuje Panu prawo wglądu do

danych osobowych zleceniodawcy. Umowa (o ile przedmiot zlecenia nie

wymaga zastosowania specjalnej formy umowy, jak jest np. w przypadku

przenoszenia praw majątkowych) ma charakter wiążący od momentu gdy

został Pan wyłoniony na zwycięzcę w aukcji - może Pan więc dochodzić

zapłaty na drodze sądowej lub złożyć doniesienia na posterunku policji

o wyłudzeniu przedmiotu zlecenia przez zleceniodawcę. Serwis na

wniosek uprawnionych organów przekazuje wszelkie posiadane informacje

na temat użytkowników i samej transakcji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności