Skocz do zawartości

Jak sprawdzić firmę pozycjonującą

mitrok

Rekomendowane odpowiedzi

Zdecydowałem się na taką a nie inną formę rozliczeń po tym, jak na allegro zakupiłem cudowną ofertę pozycjonowania płacąc z góry w ciemno i po 4 miesiącach strona która miała wejść do top5 nie przekroczyła 70 miejsca na frazie. "Pozycjoner" jedyny argument jaki miał to to, że "przecież zanim zacząłem coś robić to strona była poza TOP100". Obecne rozwiązanie okazało się słuszniejsze (tak wtedy myślałem i nadal jeszcze tak myślę). W sumie pozycjonują stronę nową w nowej domenie, więc mają jeszcze trochę czasu na efekty.

Niezależnie od ich ruchów po wielodniowej lekturze forum PiO zakupiłem dzisiaj usługę na hostit z 10 IP i będę robić swoje niezależne zaplecze na innych frazach.

Katalog ślubny i katalog motoryzacyjny - zapraszam.

Lakiery samochodowe - wyjątkowe farby House Of Kolor

Zdecydowałem się na taką a nie inną formę rozliczeń po tym, jak na allegro zakupiłem cudowną ofertę pozycjonowania płacąc z góry w ciemno

I tu już wszystko stało się jasne - jak na moje nic z tego Ci nie wyjdzie a powód jest prosty pewnie masz więcej filtrów niż .....

Kup sobie nową domenę i zleć pozycjonowanie dobrej firmie bo nic z tego nie będzie

PS:

Ja zawsze odsyłam klientów na allegro tam są najlepsze oferty

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Jak już wcześniej powiedziałem płaca za pozycje to w 90% amatorskie pozycjonowanie oparte o SWL i Addera (lub pochodne rozwiązania z automatycznym dodawaniem) i jak by można było zapomnieć na super dobrej modyfikacji strony pod "SEO"

Wybacz, ale według mnie piszesz tu taką bzdurę, a za kawałek sam sobie przeczysz:

Model rozliczeń jest wtedy dobry jeśli obie strony są zadowolone

Tu też ciekawostek jak dal mnie piszesz w dodatku świadcząc o twoim "profesjonalizmie"

bo efekt nie jest zależny ani od systemu rozliczeń ani też od pozycjonera ale od kaprysu Google

Efekt tylko i wyłącznie jest zależny od pozycjonera, który musi sobie spokojnie radzić z kaprysami Google.

Jak znaleźć firmę pozycjonującą? Powiem jak ja to robię. Pozycjonowaniem zainteresowałem się może 4-5 lat temu jak kupiłem pierwszą domenę i zleciłem zbudowanie na niej strony. Dowiedziałem sie wtedy, że jest coś takiego jak pozycjonowanie. Znalazłem osobę, która powiedziała mi że zna się na tym. Napisałem odpowiednio teksty (takie masło maślane, dla botów a nie dla ludzi) 40% to były słowa kluczowe. Na dole strony napisałem: Słowa kluczowe (i tu wymieniłem ich ze 100). Strona po 2 miesiącach na interesujące mnie słowa kluczowe wskoczyła na mniej więcej 200 do 500 miejsca. Byłem szczęśliwy, że pojawiła się w wynikach. Po jakimś czasie strona zniknęła mi z wyników. Zapytałem pozycjonera co się stało. I zaczął wymieniać, że to i to źle zrobiłem, że to wina google, że on za google nie ponosi odpowiedzialności. okazało się, ze dostałem filtra. Dostałem wtedy z google informację z wyjaśnieniem jego nałożenia. Wtedy zacząłem czytać trochę o pozycjonowaniu. Po jakimś czasie doszedłem do wniosku, że najważniejsze jest pozyskiwanie stałych linków (wcześniej już wiedziałem, ze kontent jest bardzo ważny bo za niego dostałem filtra). I w tym momencie przestałem szukać pozycjonerów, a osoby które wykonają pracę, którą ja zlecę, czyli pozyskiwanie linków (STAŁYCH LINKÓW). W trakcie uzbierało się u mnie około 200 stron zaplecza (nie generowane automatycznie).

Wniosek:

Nie szukać pozycjonera, a szukać sposobu pozyskania stałych linków.

Tyle mogę poradzić.

Zdecydowałem się na taką a nie inną formę rozliczeń po tym, jak na allegro zakupiłem cudowną ofertę pozycjonowania płacąc z góry w ciemno

I tu już wszystko stało się jasne - jak na moje nic z tego Ci nie wyjdzie a powód jest prosty pewnie masz więcej filtrów niż .....

Kup sobie nową domenę i zleć pozycjonowanie dobrej firmie bo nic z tego nie będzie

PS:

Ja zawsze odsyłam klientów na allegro tam są najlepsze oferty

No nie przeczytałeś uważnie. Wyżej napisałem że pozycjonują NOWĄ domenę. Tamten problem dotyczył mojej drugiej strony. A zacząłem od allegro bo wcześniej nie trafiłem tutaj :)

Katalog ślubny i katalog motoryzacyjny - zapraszam.

Lakiery samochodowe - wyjątkowe farby House Of Kolor

Allegro - widać że jak pada ta fraza to znaczy że tam jest sam śmietnik.

Z każdego śmietnika można wyszukać coś co będzie atrakcyjną ofertą.

Jedna zasada - zanim coś podpiszesz sprawdź, upewnij się że ktoś ma odpowiednie umiejętności, przeczytaj dokładnie umowę.

Więc Allegro zostawmy spokoju.

WEBTEC Agencja Interaktywna
Chętnych zapraszam do zapoznania się z ofertą naszej agencji na stronie: https://www.webtec.pl

I już wiadomo kto jaki profil rozliczeń przepycha u klientów :)

@Czachapl - jak już cytujesz to cytuj całe zdania, a nie wyrywki bo sens jest inny niż ty prezentujesz

@krzys2 - najlepsze z możliwych rozwiązań jeśli masz czas bo fundusze to na pewno nie problem jak się czyta PiO i umie kombinować

@mitrok - na szybko pisałem faktycznie nie doczytałem że mowa o nowej domenie. Powoli rób swoje i nie zdziwię się jak będziesz miał lepsze wyniki od twojego "pozycjonera"

Dla mnie EOT :)

PS: Powodzenia

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

I już wiadomo kto jaki profil rozliczeń przepycha u klientów :)

Moim zdaniem już widać kto czym dysponuje :)

@Czachapl - jak już cytujesz to cytuj całe zdania, a nie wyrywki bo sens jest inny niż ty prezentujesz

W którym miejscu jest stracony sens??

Kojotek_OX model rozliczenia nie ma tu nic do rzeczy, bo jak mam wiedzę i mozliwości, to mogę tak skalkulować cenę za pozycje, że mi sie opłaci 3 miesiące poświęcić na przygotowanie i wdrożenie usługi. Nie pisz tylko, że każdy wtedy pracuje 3 miesiące za darmo, bo kolejny raz napiszesz bzdurę.

Kupujesz Polsat cyfrowy i 6 miesiecy, czy tam nawet rok masz free, albo w upc kupujesz 3 usługi: tel, net i tv, a płacisz za 2, czyli jedną masz free... Tylko naiwniak mysli, że dostaje coś za darmo... Umowy są tak napisane, że firma swoje zarobi...

Ale jak sie nie ma wiedzy, albo umiejetności, to wtedy mozna pisać, że ktos robi za darmo :)

Oczywiście masz rację, że sa firmy, ludzie, którzy łapią KLienta na zasadzie: "a może się uda", tu niestety tylko weryfikacja i dobry nos pozwoli nie wdepnąć w kupe :)

Napisałeś też, że nie będąc włascicielem G nie możesz w umowie podac okresu (nie chodzi o konkretną datę) kiedy strona znajdzie się na pozycji(ach), wybacz, ale z takim podejściem nie warto zabierać się za pozycjonowanie dla Klientów, można sobie hobbystycznie się pobawić i nic wjęcej. ;)

edit: osobiście preferuje model rozliczania się od 1 miesiąca ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Ludzie co się z wami dzieje ?

....Powiem jak ja to robię. Pozycjonowaniem zainteresowałem się może 4-5 lat temu...

....I w tym momencie przestałem szukać pozycjonerów, a osoby które wykonają pracę, którą ja zlecę, czyli pozyskiwanie linków (STAŁYCH LINKÓW). W trakcie uzbierało się u mnie około 200 stron zaplecza (nie generowane automatycznie).

a w innym wątku czytam:

Potrzebuję zbudować małe zaplecze, około 50 stron. Potrzebuję aby ich PR w miarę szybko wzrósł. ...

Przy okazji pytanie. To zaplecze, to strony anglojęzyczne. Będzie służyło do pozycjonowania kilku anglojęzycznych stron. Czy nie będzie problemem, jeśli linki które będą do zaplecza prowadziły w większości będą prowadziły ze stron polskich?

To są dwie sprzeczne wypowiedzi

Nie wiem czy wy chcecie zabłysnąć czy po prostu pogadać bo nie macie z kim ?

Odnośnie sprawy wyceny i rozliczeń są to indywidualne uzgodnienia miedzy klientam a wykonawcą zlecenia jeden robi to za 9,99 drugi za 500, bo ten za 9,99 zajmuje się od 3 lat pozycjonowanie i pyta się jak zrobić PR ten za 500 wie jak zrobić PR , jedne adidassy kosztują 45,- zł drugie 500,- dlaczego ?

Marketing internetowy dla firm

Po jakimś czasie doszedłem do wniosku, że najważniejsze jest pozyskiwanie stałych linków (wcześniej już wiedziałem, ze kontent jest bardzo ważny bo za niego dostałem filtra). I w tym momencie przestałem szukać pozycjonerów, a osoby które wykonają pracę, którą ja zlecę, czyli pozyskiwanie linków (STAŁYCH LINKÓW). W trakcie uzbierało się u mnie około 200 stron zaplecza (nie generowane automatycznie).

Wniosek:

Nie szukać pozycjonera, a szukać sposobu pozyskania stałych linków.

Tyle mogę poradzić.

zdziwilbys sie ale za naturalne linki stale tez mozna zlapac filtr.

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności