Skocz do zawartości

Jaki powinien być doskonały katalog?

Helid

Rekomendowane odpowiedzi

Doskonały katalog to tak naprawdę taki, którego nie ma.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ciągle jako nowicjusz :) dołożę swoje 3 grosze

Piszecie o zabezpieczeniu przed dodawarkami i spamem - wiem że tak naprawdę to, że jesteśmy na tym forum determinuje podejście, ale może warto pomyśleć o użytkownikach...

Szybki i wydajny skrypt, prosta i łatwa nawigacja, rozszerzone wyszukiwanie, przejrzysty wygląd... Katalog jest nie tylko dla botów i tych użytkowników co dodają strony, ale przede wszystkim dla użytkowników którzy trafią do niego w trakcie przeszukiwania sieci. Ma pomóc trafić internaucie tam gdzie trafić chce i znaleźć to czego szuka.

Natomiast dodającym stronę ma dać mocny link i kilku userów dziennie.

A właścicielowi dać odrobinkę zarobku.

Dlatego oczywiście musi być dobrze i rozumnie podlinkowany i traktowany jak każda inna wartościowa strona i jak coś co będzie na lata.

No i a'propos powielanych wpisów, to niestety jest tego większość - i tu General ma rację, zablokowanie DC to zablokowanie rozwoju.

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Wydaje mi się, że tu bardziej chodzi o katalog w kontekście skryptu, to co się z nim później dzieje to zależy od indywidualnego podejścia właściciela. Skrypt także na 100% nie determinuje dobrej nawigacji itp. bo można to zepsuć/ulepszyć przeróbką szaty graficznej.

...

Dlatego zostanie dodany mechanizm rozpoznawania półautomatów (dowolne kilka zdań następujące po siebie zostanie wzbogacone o wersje z synonimami i następnie przeszukane w G, jeśli to mieszarka tekstu powinien dopasować przynajmniej kilka). Dla każdego można coś dopasować, wystarczy dostęp do pluginów/modułów i obszernej konfiguracji. Dla przykładu patrz IPB, vB cechą, która decyduje o ich zakupie to dostęp do pomocy technicznej, pluginy albo szablony.

Dodatkowo myślę nad sprawdzaniem czasu dodania wpisu, jeśli ktoś korzysta z autouzupełniających wtyczek etc z pewnością zostanie wykryty.

rozumiem walke z automatem ale polautomatem?

przeciez nikt z palca nie bedzie pisal 200 opisow - wszystko sie generuje i potem wkleja, a polautomat to po prostu przyspiesza.

mniejsza unikalnosc masz wsrod wpisow dodawancyh recznie bez wspomagaczy, bo przecietny wlasciciel strony nie slyszal o czyms takim jak polautomat i synonimizacja i czesto wali po prostu to co pobierze z meta...

o ile z forum ograniczenie czasu rejestracji jest sensowne - to przeznaczeniem katalogu nie jest wypowiadanie sie userow lecz dodanie strony. sam skatalogowalem seobohaterem moze ze 100 stron i kupilem go po to aby zaoszczedzic na czasie - i to kryterium sprawia takze ze omijam kilka silnych katalogow ale za to przeladowanych reklamami - bo musze czekac az sie strona zaladuje...

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Muszę przyznać rację, iż walka z synonimami może okazać się porażką. Jednak opcja wyszukująca identyczne wpisy może mieć sens(ręczna aktywacja). Ogólnie wziąłem wiele porad pod uwagę, m.in łatwość obsługi (wzbogacenie ajaxem) i przyjazny wygląd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności