Skocz do zawartości

Tez mam SEOKataloga

gostek_

Rekomendowane odpowiedzi

Moze faktycznie kwestia do przemyslenia. Odstawie moderacje do nocy i zobacze jaki % wpisow bedzie unikawoty. Jesli zbyt maly to zrezygnuje z tego wymogu ;)

ja bym ci radził mieć w panelu admina skrypcik do szybkiego sprawdzania unikalności i okresowych kontroli np. tak jak u mnie co 14 dni... sam jestem z tego zadowolony powiem szczerze, jedna linijka kodu ,a tak cieszy ;)

Na unikalność niestety nie ma co patrzeć. To co dziś jest unikalne za tydzień, dwa może być powielone tysiąc razy:) Kwestia, który pierwszy wejdzie do indeksu.

to jeśli nie będzie unikalne to strona leci z kata prosto... ja zaznaczę że wpis jeśli zostanie powielony to strona wyleci z katalogu bo na razie tylko proszę o unikalne wpisy i na 32 zgłoszenia dziś aż 2 przyjąłem ;)

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A ja tak troszkę off topic, jestem ciekawy czy właściciele katalogów wymagających unikalnych tekstów, katalogując swoje strony również zawsze dają unikalne opisy ?

Dajecie radę ?

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Dajecie radę ?

Ja zawsze dodaję unikalny opis do każdej mojej strony... firmowej, zaplecza czy katalogów! ,a jeśli zdarzyło mi się powielić opis to przez pomyłkę tylko i wyłącznie. Ja sobie piszę do każdej strony katalogowanej po 10 opisów na dzień i potem dodaję do 10 katalogów ,a jak zaakceptują to dopalam i piszę kolejne 10 opisów na następny dzień... przynajmniej tak moje katalogi i zaplecze kataloguję ponieważ do strony firmy mam bardzo dużo opisów (ok 200 i 1000 zamówionych)

kabinowac mozna inaczej, np dodatkowe pola z wymogiem podania jakis informacji, np jak wykonana zostala strona, (webbest.eu), dodatkowe informacje, czytnik rss, itd. ale niestety 99% ludzi daje opisy totalnie xxxx i nie chodzi o te ze nie unikalne ale po prostu na poziomie kupy.

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

.. ja zaznaczę że wpis jeśli zostanie powielony to strona wyleci z katalogu

a skąd wiesz czy to autor powielił wpis a nie np. jakiś leń skopiował sobie opis i dodał do swojej strony?

Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl
Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl

a skąd wiesz czy to autor powielił wpis a nie np. jakiś leń skopiował sobie opis i dodał do swojej strony?

,a to ja sprawdzam... np. dla strony X którą dzisiaj wyrzuciłem google dał 12 wyników i na 10 wpisy były dla strony X ;)

jeśli 10 jest dla X ,a te 2 załóżmy dla Y to i tak jest przynajmniej dla mnie powód żeby stronę wywalić z katalogu ... nie wiem jak dla ciebie ;)

A ja tak troszkę off topic, jestem ciekawy czy właściciele katalogów wymagających unikalnych tekstów, katalogując swoje strony również zawsze dają unikalne opisy ?

Dajecie radę ?

staram sie jak moge, jak jest wyraznie napisane ze ma byc unikalny to zawsze daje. jak nie to z mix.fabrykaspamu.pl. w skrajnych wypadkach, np darmowych kodow na pio na wpisy premium kopiuje stare opisy i dodaje po 1,2 zdania. dla chcacego nic trudnego.

i tak wiem. ludzie maja po 1000000 stron i ciezko do kazdego cos wymyslic, ale skoro to takie nieosiagalne to katy co wymagaja unikow wpiszcie sobie na czarna liste i wszyscy beda szczesliwi.

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Ja nie neguję, sprawa tych właścicieli, ale osobiście ciężko mi sobie wyobrazić abym pisał do każdego katalogu unikalny opis, przy 3 stronach to jeszcze ok, ale przy większej ilości nie bardzo.

Dla mnie miksowany opis nie jest unikalny, jest w nim dużo powtórzeń.

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Dla mnie miksowany opis nie jest unikalny, jest w nim dużo powtórzeń.

wiesz zależy jak zmiksowany ale jak dla mnie to zmiksowany o ile jest logiczny i w miarę przyjemnie się go czyta to jest ok... tylko ten miks musi być dość konkretny ,a nie że całe zdania się powtarza... bo to jest nie do przyjęcia

Jeśli taki mix... zmiksujesz 2000 razy to z jego unikalności niewiele pozostanie.

Jeśli taki mix... zmiksujesz 2000 razy to z jego unikalności niewiele pozostanie.

ja ostatnio do niemoderowanych katalogów zacząłem miksować synonimami ale z 1 opisu robiłem 5 i koniec ,a na koniec sprawdzałem czy nie są identyczne na wszelki wypadek... poza tym zazwyczaj nie daję po 2 synonimy ,a po 4-5... i większość wyrazów synonimuję :)

czy wy aby z ta unikalnoscia nie popadacie w paranoje ??

powiedzmy, ze mam liste 400 katalogow - bo na takiej pracuje

napiszcie unikalny opis o katalogu stron do kazdego wpisu - moze na upartego by sie dalo

ale ja kurcze kataloguje ponad 20 katalogow :) - omijam szerokim lukiem katalogi wymagajace unikalnych opisow (znaczy sie jak leci kilka moich wpisow to katalog trafia na czarna liste i do niego nie wracam)

nie dodaje do katalogow wymagajacych BL

kurcze - zapomnijcie o czyms takim jak unikalnosc w internecie - to nie istnieje - a jak istnieje to bardzo krotko ;)

--------

a i jeszcze katalogi wymagajace ponad 400 znakow na wpis tez wykreslam ;)

------------

edit 2

a katalog i domena fajne :)

Ja piszę czasami i 800-900 znaków, jeśli katalog jest zadbany, wtedy warto dodatkowy link ładnie "obtoczyć tekstem". Nie mam tutaj na myśli pozycjonowania kilkunastu stron :) . Zawsze staram się o unikalną treść, mam na to po prostu czas.

Do tematu: dzięki za szybką akceptację wpisu.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności