Skocz do zawartości

google podsyła mi kupony mam pytanie

michop

Rekomendowane odpowiedzi

Witam odkąd zarejestrowalem sie w google adsense podesłali mi już 2 kupony na google adwords pierweszy o wartosci 50 funtow drugi o wartosci 75 funtow nie bylo by w tym nic dziwnego ale pierwszy juz wykozystalem drugiego nie mogę bo to jest kupon dla nowo otwartego konta adwords. Wiedz mam pytanie dla bardziej zorientowanych, czy moge oddac taki kupon i zeby ktos sobie wykozystal ?

skoro kupon wymaga nowego konta (zawsze wymagaja bo 1 kupon jest na 1 konto) to oczywiscie, ze mozesz, tak samo jak mozesz stworzyc kolejne konto i dalej robic promocje dla siebie.

Ktos tu pisal, zeby nie sprzedawac/kupowac kuponow bo mozna dostac bana... nie mam pojecia za co i czym miałoby sie kierowac google podejmujac decyzje o banie..

mozesz stworzyc kolejne konto i dalej robic promocje dla siebie.

Niema gdzies czasem w regulaminie adwords ze mozna miec tylko 1 konto adwords ? I może o to chodzi tutaj że grozi to banem co ? N siłe można by było zrealizować taki kupon na babcie dziadka ciocie itd .... ale czy to ma jakiś sens ? Kiedyś opcje i tak sie skończą a dla paru groszy kombinować jak koń pod gore?

Ja z każdym otrzymanym kuponem zakładam nowe konto i wykorzystuję go - to przecież logiczne, że za takie coś nie będzie żadnego bana bo google samo mi wysyła kupony na firmę po to żebym z nich korzystał; a skoro wymaga to nowego konta to je zakładam i tyle.

Inna sprawa gdy bez zgody googla odsprzedasz ten kupon osobie trzeciej - jak to zostanie odebrane nie mam pojęcia, ale gdzieś tu na forum wyczytałem, że to niezgodne z regulaminem adwords i może zaowocować właśnie banem.

Kod promocyjny na danym kuponie jest przypisany na konkretną osobę bądź firmę, jeżeli zostanie wprowadzony na koncie z innymi danymi to na tej podstawie mogli by to sprawdzić, ale czy tak jest to nie mam pojęcia :)

bzdura, mi tez przysyłaja i korzystałem juz na swoich danych, ale dalej przysylaja:) a kazdy wymaga nowego konta:) ktos puscil plote albo wyrwal bana za co innego i jedyne co ogarnal to to, ze na pewno trzeba winic zakupiony kod :]

Wystarczy przeczytać warunki korzystania z kuponów. Prawdopodobnie jest tam zdanie: "oferta skierowana jest wyłącznie do nowych użytkowników serwisu Google AdWords, którzy skorzystają z samoobsługowej rejestracji w programie poprzez stronę https://adwords.google.pl"

Czyli teoretycznie możesz wykorzystać jeden kupon firma/witryna. Jak jest w praktyce wiadomo...

Tak przy okazji, takie kupony można też dostać kupując np. hosting w home.pl - w takim przypadku śledzenie właściciela konta jest już bardziej skomplikowane.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Po pierwsze poczytajcie: https://semowy.com/2009/09/14/jak-to-jest-z-kuponami-adwords/

Po drugie: informacje o tym, że konta są banowane nie są wyssane z palca tylko z doświadczenia. Jeśli macie ochotę testować to na własnej skórze to nie widzę przeciwwskazań. Problem tylko jest taki, że raz banowane jest konto, a czasem sama domena. Regulamin jest po to żeby się go trzymać. Google wysyła tysiące kuponów, ale ma sposoby na znalezienie nieuczciwych osób. Nik nie powiedział, ze nie potrafimy się przed tym bronić, ale nie takim podejściem jakie tu prezentujecie.

1 kupon = nowy użytkownik+nowe konto

To zasada, która powinna być przestrzegana. Jeśli masz dwa kupony to sprawdź jakiego rodzaju.

Odnosząc się do wypowiedzi "michop" to jeden użytkownik może mieć założonych na siebie kilka kont. Zasada jednego konta dotyczy tylko w przypadku skorzystania z kuponu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności