Skocz do zawartości

Jakie narzędzie do pozyskiwania linków?

krzys2

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
krzys2, On chce powiedzieć, że jak nic sie nie będzie robić, to samo się nie zrobi ;)

Ustabilizowana pozycja w wyszukiwarce nie powstaje sobie raz i potem sie utrzymuje, no chyba że nie masz konkurencji, której zalezy by być wyżej, wtedy faktycznie można sobie zająć się czymś innym. Jeżeli jednak masz konkurencję, której zalezy, to faktycznie, konkurencja płaci by Cie przegonić, a Ty płacisz by mieć tą ustabilizowaną pozycję... Jeżeli nie płacisz firmie, która to robi, to płacisz swoim czasem by dbac o zaplecze, by stawiac nowe, płacisz za hostingi, za domeny i za inne rzeczy. Można pisać, że własny czas nie kosztuje, ale są ludzie, którzy ten swój czas też potrafia wyceniać... Nie ma nic za darmo...

Masz rację, tylko że:

1. Wolę postawić własne zaplecze i wypozycjonować je (płacę tylko za domenę, serwer, osobom, które wgrywają skrypt na serwer, piszą unikalne wartościowe teksty, zajmują się pozycjonowaniem według moich wskazówek). Zaplecze to zarabia na siebie (po roku włożony koszt w postawienie strony przynosi zwrot poniesionych kosztów i 2-3 krotny zarobek).

2. Wolę kupić gotowe wypozycjonowane strony na, których stawiam zaplecze (dziennie kupuję od 1-5 takich stron) - koszt kupna takich stron zwraca się max. po 6 mis. (Ostatnio kupiłem stronę, która zwróciła się po 2 tyg.)

3. Kupuję wypozycjonowane domeny, na których stawiam serwisy.

4. Płacę za pozyskiwanie STAŁYCH linków.

4. Korzystam z innych źródeł marketingu internetowego - aby zwiększyć ruch na stronie.

Dobrze zbudowane zaplecze przynosi dochody. Inwestując w pozycjonowanie, takie jak ogólnie jest przyjęte w Polsce wywala się pieniądze w błoto. Po zaprzestaniu pozycjonowania jest się w tym samym miejscu co było się wcześniej, albo spada się jeszcze niżej.

Wychodząc z założenia, że zaplecze ma tylko przynosić koszty, nie warto zajmować się pozycjonowaniem własnych stron.

krzys2 a jak kupujesz stronę wupozycjonowaną, to gość od którego kupiłeś stronę, nadal ją pozycjonuje? W końcu kupiłeś wypozycjonowaną stronę, czemu niby miała by spadać w wynikach. Jak stawiasz zaplecze i osiągnie jakiś poziom, to je zostawiasz? Bo powinieneś zostawić i oczekiwać, że poziom będzie taki sam...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

az dziw ze wlascicielki zakladow fryzjerskich nie sledza nurtow w seo i nie zlecaja budowy zaplecza wg wlasnych wytycznych oraz nie zarabiaja na dobrze kupionych domenach

popatrz ile moglbyby na tym zaoszczedzic lub zarobic

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Jakie swoje usługi oferujesz za darmo ?

On chyba nie szuka usługi dodawania linków za darmo, tylko narzędzia, dzięki któremu te linki umieści gdzieś (katalogi i preselle).

Masz rację, ale większość tego nie zauważyła i wszyscy zeszli z tematu.

To tak jak byś wynajmował mieszkanie i miał pretensje, że na koniec umowy najmu musisz sie wyprowadzic. Chcesz mieszkać? Albo płać, albo kup swoje mieszkanie - czase, bywa, że po kupnie mieszkania jego utrzymanie nas zaczyna przerastać- taka metaforka ;)

Metaforka słaba, chyba żeby usługę pozycjonowania nazwać "wynajmem linków" lub "wynajmem powierzchni reklamowej na stronach www".

krzys2 a jak kupujesz stronę wupozycjonowaną, to gość od którego kupiłeś stronę, nadal ją pozycjonuje? W końcu kupiłeś wypozycjonowaną stronę, czemu niby miała by spadać w wynikach. Jak stawiasz zaplecze i osiągnie jakiś poziom, to je zostawiasz? Bo powinieneś zostawić i oczekiwać, że poziom będzie taki sam...

Sorry, ale nie rozumiem o co ci chodzi.

Masz rację, tylko że:

1. Wolę postawić własne zaplecze i wypozycjonować je (płacę tylko za domenę, serwer, osobom, które wgrywają skrypt na serwer, piszą unikalne

(...)

I właśnie przedstawiłeś w kilku punktach poradnik małego pozycjonera. Na tym zapleczu później inni umieszczają linki do stron swoich klientów, które pozycjonują ;)

@'krzys2' - tak Cie czytam i się zastanawiam o co tobie chodzi ?

W tym temacie, prosiłem aby ktoś podał jakieś narzędzie do bezpłatnego pozyskiwania linków. Podałeś e-weblink, który do takich nie należy. I od tego wszyscy zeszli na inny temat.

Masz rację, tylko że:

1. Wolę postawić własne zaplecze i wypozycjonować je (płacę tylko za domenę, serwer, osobom, które wgrywają skrypt na serwer, piszą unikalne

(...)

I właśnie przedstawiłeś w kilku punktach poradnik małego pozycjonera. Na tym zapleczu później inni umieszczają linki do stron swoich klientów, które pozycjonują ;)

Masz rację tak robią inni. Ja własne zaplecze wykorzystuję tylko do pozycjonowania własnych stron.

Ja 5 min. temu miałem klienta, który chce aby pozycjonować mu stronę. Przedstawiłem mu różne opcje, powiedziałem wstępnie na czym polega pozycjonowanie i jak ja to robię. Zapytałem też, czy chce aby efekty pozycjonowania były długotrwałe i kosztowne, czy krótkotrwałe i mniej kosztowne. Podkreśliłem, że pozycjonowaniem wymienionym w drugim punkcie się nie zajmuję.

Zdecydował się na pierwszą opcję.

PS. Ten klient przyszedł z polecenia innej osoby.

W tym temacie, prosiłem aby ktoś podał jakieś narzędzie do bezpłatnego pozyskiwania linków. Podałeś e-weblink, który do takich nie należy. I od tego wszyscy zeszli na inny temat.

próbują Ci wytłumaczyć że za darmo to można po oddychać świeżym powietrzem

Marketing internetowy dla firm

To dlaczego proponowałeś e-weblinka, skoro jest płatny?

W którym miejcu napisałeś "szukam darmowego narzędzia" wskaż palcem bo nie widzie ?

Potrzebuję zbudować małe zaplecze, około 50 stron. Potrzebuję aby ich PR w miarę szybko wzrósł. Poszukuję jakichś narzędzi dzięki, którym będę mógł zdobyć sporą ilość linków. Mam Addera, ale jak słyszałem chyba to przeżytek (w mojej wersji nie ma już chyba 90% katalogów).

Przy okazji pytanie. To zaplecze, to strony anglojęzyczne. Będzie służyło do pozycjonowania kilku anglojęzycznych stron. Czy nie będzie problemem, jeśli linki które będą do zaplecza prowadziły w większości będą prowadziły ze stron polskich?

Krzysztof

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności