Skocz do zawartości

<h1> pomniejszony w stylach

lipek92

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie jak pisze Pyciak - chyba, ze masz tak zdolnego [lub sam nim jesteś] webmastera który nie potrafi prawidłowo zaprojektować strony, że musisz uciekać się do takich nadużyć :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

"tzn jak bardzo podpada? np jak ustawie dla h1 - font-size: 101% będzie dobrze?"

Ja bym się trzymała zasady, że nagłówki mają się w jakiś sposób odróżniać od zwykłego tekstu i być chociaż minimalnie większe albo o identycznym rozmiarze, ale np. pogrubione.

Tylko po co? Skoro znacznik h1 ma być nagłowkiem, to powinien chyba być odpowiednio większy.

A musi być aż taki duży, jak jest standardowo dla znacznika h1?

Dokładnie jak pisze Pyciak - chyba, ze masz tak zdolnego [lub sam nim jesteś] webmastera który nie potrafi prawidłowo zaprojektować strony, że musisz uciekać się do takich nadużyć :)

Strona powstała ponad rok temu, wtedy nie skupiałem się jeszcze na takich rzeczach, bo o pozycjonowaniu i optymalizacji nie wiedziałem prawie nic. :)

Lexy Sam sobie przeczysz w drugiej części wypowiedzi :)

Nagłówki są informacją dla człowieka, a nie robota i jako takie powinny być odpowiednio wyeksponowane. Jedna z zasad G mówi twórz strony dla człowieka, a nie robota. Poza tym jak ktoś musi uciekać się do takich technik jak już napisałem ma źle zbudowaną stronę serwisu.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

"Lexy Sam sobie przeczysz"

Przede wszystkim jestem kobietą ;-)

Nagłówki, jak i inne elementy na stronie, powinny być informacją zarówno dla użytkowników, jak i robotów. Jeśli robot widzi nagłówek to użytkownik również powinien widzieć, że dany fragment tekstu jest w jakiś sposób wyróżniony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności