Skocz do zawartości

jakie frazy wybrać - projektowanie stron

adamswawa

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz spróbować też boksy.onet.pl - może Ci to w jakiś sposób pomoże.

Ale z doświadczenia wiem, że na początek warto skupić się nad frazami regionalnymi i zwyczajnie łatwiejszymi, a później przechodzić do tych bardziej popularnych.

Cześć

może ktoś znający temat doradzi frazy pod projektowanie stron internetowych poza logicznymi "spojektowanie stron internetowych" "strony www"

bardzo proszę o pomoc

pozdrawiam

Łukasz

Projektowanie i pozycjonowanie stron www

WAWRUS Agencja Interaktywna

wizytowka_forum.gif

może ktoś znający temat doradzi frazy pod projektowanie stron internetowych poza logicznymi "spojektowanie stron internetowych" "strony www"

Na forum było wielokrotnie o tym jak wybiac frazy, dobrze jest przejrzeć dział dla początkujących róniez polecam artykuł :

Analiza i dobór słów kluczowych do strony internetowej

Marketing internetowy dla firm

zdecydowanie wybiorę frazę z dodatkiem regionalnym - na moim ostatnim projekcie zatrybiło to idealnie.

Pytanie mam jeszcze jedno - jeżeli miejscem działania będzie dany region (dzielnica) czy w nazwie domeny z punktu widzenia seo ma znaczenie umieszczenie tego regionu np: WIOSKAart.pl ? coby potem pozycjonować : strony www wioska

pzdr

Tak jak napisał Krisss, w przypadku domeny powinno się skupić na innych sprawach niż tylko SEO.

Tak jak napisał Krisss, w przypadku domeny powinno się skupić na innych sprawach niż tylko SEO.

zdaję sobie z tego sprawę tyle że często ludzie szukają lokalnie pewnych usług - chcą już, teraz, natychmiast i jak najszybciej się spotkać kupić więc sugestia w nazwie domeny nurtuje mnie nie przypadkowo chodzi o to żeby potencjalny klient wiedział że jestem w pobliżu już po samej nazwie domeny - z drugiej strony człowiek się trochę organicza terytorialnie. Samo seo w nazwie traktuję drugorzędnie a jak wiadomo sam pomysł i dobra koncepcja jest baaardzo ważna w takich sprawach - często nieodwracalna wręcz więc wolę ryzyko minimalizować i nie marnować czasu

Moim zdaniem słowo kluczowe w nazwie domeny nie jest aż tak ważne, żeby znajdowało się w domenie strony firmowej. Co innego w przypadku zaplecza - tu zazwyczaj staram się wykorzystać każdy detal pod kątem SEO, także nazwę domeny, ale bez przesady :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności