Skocz do zawartości

OmniMAX - Profesjonalny wewnętrzny SWL

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To już pytanie na nasze forum ;) nie wiem czy już masz dostęp więc Ci odpowiem

Tak poważnie to program PP jeszcze w 100% nie działa (myślę że do środy się z tym uporamy) i wtedy jak najbardziej Mich@ł będzie mógł kupić od Ciebie (jeśli masz wersje Pay / PRO)

Dostaniesz swój link i wszystko będzie cacy działać :) W panelu będzie Ci się wyświetlać info o zarobkach

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Mich@ł na razie czeka na wersje free :)

Niestety jeżeli chodzi o wew SWL to jestem dość wybredny i mam nadzieje że akurat ten spełni przynajmniej większość moich oczekiwań ;) Wtedy wersja "komercyjna" jak najbardziej mi się przyda :)

Miałbym pytania co do licencji:

# Oprogramowanie nie może służyć do celowego zaśmiecania Internetu

Co rozumie się pod pojęciem "zaśmiecanie internetu" ?

# Oprogramowanie lub jego komponenty nie mogą być instalowane na stronach o przeznaczeniu spamerskim (strony stworzone pod wyszukiwarki niezgodne z ich wytycznymi – bez logicznej treści, wygenerowane przez automatyczne systemy)

W jaki sposób zamierzasz to kontrolować? Skrypt wysyła do Ciebie listę dodanych stron :> ??

[literówka]

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

@Mich@ł aż tak dobrze to nie ma - żadnych list adresów URL nie otrzymuje. Tu jest inny haczyk zastosowany wszystkie wersje mają limit instalacji klientów czyli w przypadku wersji FREE jest 300 (przypominam że max obsługa to 150 domen) więc jak będziesz śmiecił w necie, bany będą szybko szły na strony, a ty reinstalował aż wy tyrasz pulę i koniec zabawy. Oczywiście mogę to znieść ograniczenie ale logując się do twojego panelu - a co za tym idzie sprawdzę historię instalacji i podejmę decyzję co zrobić

Taka sama procedura jest jak zablokuje za słowa - sprawdzę co i jak jest za twoją zgodą i podejmę stosowną decyzje. Takie sytułacje zostały też opisane dokładnie w umowie licencyjnej

§8

1. Licencjodawca nie ma możliwości ingerowania w oprogramowanie, które jest dzierżawione przez Licencjobiorcę bez wyraźnej prośby o udzielenie mu pomocy w określonym zakresie

2. Licencjodawca nie może wykorzystywać informacji, które pozyskał od Licencjobiorcy na drodze wsparcia technicznego / pomocy on-online

3. Licencjodawca jest zobowiązany do zachowania w tajemnicy wszystkich informacji na temat wykorzystywania jego oprogramowania przez Licencjobiorcę

4. Licencjodawca nie ma prawa wykorzystywać informacji pozyskanych na drodze wsparcia technicznego / pomocy on-line do swoich celów

Umowa ma chronić obie strony i tak mi się wydaje jest

Licencjobiorca jest zobowiązany do zachowania danych dostępowych w poufnym miejscu i nie udostępniania ich osobą trzecim

W przypadku zablokowania oprogramowania i udowodnienia przez Licencjodawcę naruszenia warunków umowy wynikających §4 Licencjodawcy przysługuje zadość uczynienie w wysokości trzykrotnej wartości oprogramowania w wersji Software wypłaconej przez Licencjobiorcę Licencjodawcy

W przypadku zablokowania oprogramowania i braku chęci wyjaśnienia sytuacji przez Licencjobiorcę wynikającej z naruszenia warunków umowy, o których mowa w §6 Licencjodawcy Licencjodawcy przysługuje zadość uczynienie w wysokości 600 zł wypłaconej przez Licencjobiorcę Licencjodawcy

W przypadku zablokowania oprogramowania z powodów łamania umowy przez Licencjobiorce nieomówionych w §12 pkt 2 i 3 Licencjodawcy przysługuje zadość uczynienie w wysokości 600 zł wypłaconej przez Licencjobiorcę Licencjodawcy

W razie niemożności dojścia do polubownego rozwiązania sporu, sądem właściwym dla wszelkich roszczeń wynikających z niniejszej umowy jest Sąd właściwy dla siedziby Licencjodawcy
Za to, prawnicy z Poznania po sądach "ciągają". :)

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Tak właściwie to z kim zawieram umowę? Na stronie nie widzę nigdzie danych firmy a w licencji jest tylko info:

# Licencjodawca – firma, która jest właścicielem oprogramowania OmniMAX

[nie bijcie jak gdzieś przegapiłem takowe info:P]

Michał Kryński

@Irek nie za bardzo zrozumiałem co chciałeś przekazać :D - może późna pora ale możesz rozwinąć temat

@Mich@ł - nie lubisz "no name" :) - Dobrze mówisz muszę uzupełnić te dane w licencji przynajmniej by pasowało

Kojotek_OX, a tam, od razu że nie lubię... :D Na rynku są dość fajne produkty udostępniane przez firmy "no name" które jak najbardziej popieram :)

W Twoim przypadku jedynie ruszyła mnie treść licencji a konkretnie ten punkt;):

W razie niemożności dojścia do polubownego rozwiązania sporu, sądem właściwym dla wszelkich roszczeń wynikających z niniejszej umowy jest Sąd właściwy dla siedziby Licencjodawcy

Myślę że jeżeli istnieje taki zapis w licencji to wypadało by wiedzieć z kim mamy do czynienia bo obecnie szczerze mówiąc nie wiem czy z firmą z PL czy z UK ;P

PS. Kiedy będą rozsyłane wersje Free/kiedy będą rozyłane dane do logowania :>? W mailu dostałem już potwierdzenie że otrzyma dane do logowania w przeciągu 72h ;P

[Zaraz wyjdzie na to że jestem maruda (;P)]

[podwójny post]

Michał Kryński

Dziękuję za wskazanie błędów - już poprawione (to się nie popisałem)

@mikeusz - dwa dni to zdecydowanie za mało na ocenienie hostingu czy na pewno jest OK (obecnie baza mieli już na 4 hostingach dziś pewnie pójdą kolejne dwa)

@Mich@ł - i tu się zaczyna taki drobny szczegół oprogramowanie jest darmowe w każdej wersji, a opłata jest za suport i też raczej nie powiedział bym że jest ogromna (godzina pracy programisty to średnio 25 - 50 zł) i za bardzo nie chcę tego wciągać pod swoją "malutką" firmę dlatego rozpocząłem procedurę założenia nowej firmy która będzie tylko odpowiedzialna za software (wszystkie nowe programy będą wychodziły w odstępach co ok 1 miesiąc na tych samych zasadach co OmniMAX) tak więc jak tylko już dostanę papiery do ręki stosowne informacje pojawią się (będzie to UK - lepsze podatki etc.)

Osobiście mam nadzieję że nigdy nie będę zmuszony do korzystania z pewnych zapisów w umowie licencyjnej - zresztą komu by się chciało robić "lewą" wersje programu za FREE

Dziś się chyba już uporałem z resztą licencji - muszę przyznać że 4 na 5 zgłoszeń kończyło się odmową więc miałem spory bałagan w mailach

Jeśli o kimś zapomniałem to bardzo przepraszam i proszę o kontakt najlepiej PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności