Skocz do zawartości

OmniMAX - Profesjonalny wewnętrzny SWL

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

To nie byłem ja... po prostu jeśli ktoś mi się przedstawia z imienia i nazwiska to wypada tym samym odpowiedzieć. Na stronie by pobrać program tego wymagasz, włącznie z moim adresem... więc stąd moje pytanie o to samo, a wczoraj nie było tych podstawowych danych.

Wracając do tematu, pytałem o demo z tego powodu, iż poszukuję SWL wewnętrznego, prostego... który by umożliwiał wczytanie listy np. 1000 adresów i pozwalał je wyświetlać na kilkunastu stronach, i przyglądając się Twojemu oprogramowaniu nie widzę takich opcji...

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jasne rozumiem doskonale twoje stanowisko i zgadzam się z nim.

Co do w/w opcji na demie jest zainstalowana wersja 1.2.0 FINAL - teraz pracujemy nad wersja OmniMAX Pay/PRO 1.2.1 oraz OmniMAX+ 1.0.0 (o tej wersji będę mówił później) w których będzie możliwość dodania do projektu dużej ilości adresów url.

Czas wprowadzenia tej opcji tak naprawdę zależy od osób które mają lub kupią licencję Pay / PRO (jak już pisałem na wstępie) za rozwój systemu odpowiadają osoby z płatnym suportem - jak będzie takie zgłoszenie i zapotrzebowanie od min 4 osób to aktualizacja się ukaże do 48h.

Osoby które są zainteresowane taką opcją też poprosił bym o format w jakim chciały by te adresy przesyłać

Mój pomysł to www.adres.pl|słowo|100|

Pamiętajmy że potrzebujemy określać adres, słowo, priorytet słowa.

Przy okazji zapraszam do zapoznania się z FAQ (na razie ubogo tam jest ale liczę na wasze pytania to FAQ trochę urośnie)

Wersja FREE nie jest na razie przewidywana aktualizacja (planowana aktualizacja za ok 4 miesiące)

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Miało nie być, a jednak jest aktualizacja do wersji 1.2.1 :D

Szybki przegląd zmian w systemie:

+ Kolejna poprawka osuwająca już całkowicie problem z usuwaniem stron linkowanych (mogły wystąpić problemy przy usuwaniu podstron)

+ Poprawiono edycję stron linkowanych (jeden parametr zawsze ustawiał się na domyślne wartości)

+ Wyłączono wsparcie dla przeglądarki IE (mogła powodować błędne działanie niektórych opcji w systemie)

+ Dodano możliwość hurtowego dodawania stron linkowanych*

+ Dodano możliwość przeglądania stron linkowanych według projektów*

+ Usprawniono mechanizm przejścia z wersji FREE na Płatną

+ Zwiększono limit stron linkujących do 450**

+ Usunięto bug-a który mógł wystąpić przy stosowaniu unikalnych IP

+ Dodano kilka drobnych usprawnień w systemie

Status: Normalna

*Tylko wersja Pay / PRO

**Tylko wersja PRO

Najbardziej oczekiwane zmiany zostały tutaj już wprowadzone :P Tak więc zapraszam wszystkich do aktualizacji paneli (nie jest to wymagane) i testowania przez nowych userów. Jak się okazało po raz kolejny nowe osoby to nowy pkt widzenia który to właśnie ma bezpośredni wpływ na cały system.

Przypominam również że obecnie można pobrać wersję testową na 14 dni bez żadnych formalności jedynie po zarejestrowaniu się w systemie.

Pozdrawiam i życzę wszystkim i sobie owocnej pracy z OmniMAX

"@Mar - z całym szacunkiem niczego nie wymagam wink.gif Nie chcesz korzystać z oprogramowania nie korzystasz i nie podajesz danych. Swoją drogą naprawdę można się załamać co ludzie wpisują jako swoje dane - wczoraj sam "Pan" prezydent pobrał oprogramowanie."

:pytajnik::pisze:

To by się zgadzało, bo u mnie kilka dni temu "zamówił" serwer jego brat :)

Hosting już od 39 zł brutto/rok! Sprawdź nasze możliwości: brak limitu domen, subdomen, kont FTP, baz danych MySQL, wiele wersji PHP, dostęp do konta przez SSH, automatyczna instalacja WordPress, kompatybilność z frameworkami Symfony/Laravel, blokada krajów, integracja z CloudFlare i wiele innych.

Obecnie skończone zostały prace nad najnowszą wersją systemu 1.3.0 który otrzymał od nas status RC

Zmian w systemie jest ogrom postaram się przybliżyć najważniejsze zmiany:

- zmiana struktury plików (tylko jeden plik config.php)

- pełna zgodność z OmniMAX PLUS (+)

- monitor sprawdzający raz na dobę czy strona linkująca działa poprawnie

- monitor site w google stron linkujących + wysyłanie maila z raportem

- monitor pozycji stron linkowanych na słowa w systemie + wykresy 30 dni wstecz

- linki ustawiane na 30, 60, 90, 120, 180 dni oraz dożywotnie

- możliwość posiadania kilku kont w systemie (konta są niezależne jeśli chodzi o strony linkowane i projekty)

- określenie ile takich samych linków system może przydzielić na jednej domenie (teraz stron x na słowo y może otrzymać 5 linków w obrębie domeny q)

- testowanie strony czy poprawnie zainstalowano skrypt działa z grafiką

- wersja OmniMAX PLUS (+) nie zawiera limitów wynikających z licencji paragraf 6, nie posiada limitu stron linkujących, nie komunikuje się z panelem centralnym poza momentem instalacji i weryfikacji klucza licencyjnego, jest wersją wieczystą (nigdy nie wygaśnie)

Ta wersja nie jest obecnie dostępna do pobrania przez panel centralny! Osoby zainteresowane otrzymaniem tej wersji systemu proszone są o kontakt na PW,email lub GG

Wszystkie sugestie i problemy z wersją RC prosimy zgłaszać w tym wątku https://www.omnimax.pl/forum/index.php/topic,30.0.html

Różnice pomiędzy wszystkimi wersjami można znaleźć na naszej stronie https://www.omnimax.pl/porownanie-wersji

PS:

Osoba która znajdzie najwięcej bugów (jeśli takowe są w systemie) otrzyma licencję OmniMAX PRO za darmo

• 2 tygodnie później...

Miło mi poinformować że najnowsza wersja systemu 1.3.0 otrzymała status FINALL i jest już dostępna do pobrania przez każdego użytkownika. W stosunku do wersji RC dodano kilka drobiazgów zgłoszonych podczas testowania przez userów.

Doczekaliśmy się też w końcu porządnej dokumentacji zarówno do instalatora jaki i samej obsługi systemu. System uzyskał potwierdzenie że nie powoduje problemów na serwerach laohost i przez kilka dni z rzędu generował obciążenie 0% ;)

ważniejsze zmiany w stosunku do RC:

- automatyczne przydzielanie podstron serwisu linkującego do odpowiedniej kategorii

- automatyczne wyrzucanie z systemu stron nie pożądanych np 404

- nowy instalator systemu omnimax (uproszczony)

- nowy instalator dla stron wyświetlających linki + wklejanie kodów (uproszczone do absolutnego minimum)

- dodano sporą ilość informacji systemowych np info o ilości podstron w systemie z określonej domeny i ilości przydzielonych tam linków

- znacznie poprawiono ergonomie pracy w programie (mniej klików żeby uzyskać konkretne dane)

- poprawiono drobne błędy występujące w systemie

- poprawiono wszystkie bugi zgłoszone w wersji 1.2.x do 1.3.x RC włącznie

- zabezpieczono skrypt przed przeciążeniem serwera

- zwiększono ilość opcji konfiguracyjnych systemu - dostosowywanie indywidualne ustawień systemu do preferencji użytkownika

Zapraszam wszystkich do zapoznania się z pełną dokumentacją i całym systemem. (dokumentacja dostępna jest w paczce instalacyjnej systemu do pobrania przez panel centralny)

https://www.omnimax.pl/pobieranie

Jeśli jeszcze nie masz konta wystarczy założyć je - całość zajmuje 1 minutę (proszę nie wpisywać danych nieprawdziwych - takie konta są kasowane! )

• 2 tygodnie później...

Udostępniono dziś wersję 1.3.1 systemu OmniMAX

Zmiany są niewielkie w stosunku do 1.3.0 ale istotne i warte wymienienia

1 - integracja z projektem OmniPING

2 - dodano statystyki odwiedzin botów Google i Yahoo na stronach linkujących

3 - dodano system zapełnienia wszystkich pustych stron o linki rotacyjne (linki zmieniają się co 1h)

4 - drobne optymalizacje

Pozdrawiam i zachęcam do aktualizacji oprogramowania

To już wiem kto mnie w nocy storpedował mailami

Co do listy hostingów to sprawdzony na 100 sposobów mamy Laohost.pl , az.pl (też ładnie tam działa) i na dniach będzie jeszcze jeden przetestowany hosting

Witam

Od paru tygodni posiadam Omnimaxa.

Chciałbym po pierwsze poinformować że ze względu na ustawienia opcji cron nie zalecam hostingu na nazwa.pl.

Załapanie jak wszystko funkcjonuje zajmuje chwile czasu ale jest to w dość logicznie poukładane.

Na co na pewno warto zwrócić uwagę to otwarte podejście Autora systemu do użytkownika. Wszelka pomoc udzielana jest szybko i wyczerpująco. W przypadku problemów (a taki miałem z ustawieniem crona) Autor poświęcił sporo czasu i serca aby pomóc go uruchomić.

Ewentualne poprawki są wprowadzane szybko, tak więc system cały czas się udoskonala. Jeśli tak będzie dalej szansa na sukces jest ogromna.

na tym etapie zachęcam do testowania innych Użytkowników

Pozdrawiam

Rob

RobRob

Potwierdzam bardzo szybki i profesjonalny support. Autor z dużą cierpliwością i zaangażowaniem pomógł w konfiguracji skryptu na serwerze, a także w implementacji kodu wyświetlania linków w moich cms'ach.

Dziękuje za pomoc i zabieram się do testowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności