Skocz do zawartości

Problem z bazą danych

Marches

Rekomendowane odpowiedzi

więc tak musiałem przenieść stronę na inny serwer, na poprzedniej bazie były takie ustawienia bazy

latin2_general_ci

latin7_general_ci Metoda porównywania napisów.

zrobiłem tak samo jak w tamtej teraz i nie ma polskich znaków na stronie, kombinowałem na różne sposoby, różne kodowania, porównywania napisów i ciągle to samo.

Hosting mam na hostit, wczesniej miałem na nazwa i zero problemów.

jak to doprowadzić do ładu ?

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

@jak to doprowadzić do ładu ?

przeglądając archiwalne posty w których ten temat był poruszany dziesiątki razy

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@jak to doprowadzić do ładu ?

przeglądając archiwalne posty w których ten temat był poruszany dziesiątki razy

owszem przeszukałem całe forum, zastosowałem się do porad i nadal nic, mam takie same ustawienia co w poprzedniej bazie i nadal wyskakują krzaki, wiele kombinacji kodowań, kilkanaście razy wgrywałem baze i nadal krzaki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

@owszem przeszukałem całe forum, zastosowałem się do porad

W takim razie wymień w podpunktach te porady + linki źródłowe i będzie łatwiej ustalić co robisz nie tak :D

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dziękujemy za informację :D

PS dorzuć trochę fusów będzie ci łatwiej pomóc

na nazwa - zero problemów

iswift - zero problemów

na hostit tak samo ustawiałem jak na poprzednich serwerach czyli :

System kodowania znaków dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8)

System porównań dla połączenia MySQL: uft8_unicode_ci

latin7_general_ci Metoda porównywania napisów:

i krzaki na stronie wyskakują - widocznie coś po ich stronie nie tak jest

baza zapisana w sql kodowanie utf

kodowanie strony iso-8859-2

Jutro wyśle do adminów hostita zapytanie może coś poradzą.

Kodowanie bazy masz w utf-8 a stronę iso-8859-2?

Po drugie zacznij od lokalizacji problemu? Czy problem występuje już w bazie, a być może przy wyświetlaniu zawartości?

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Kodowanie bazy masz w utf-8 a stronę iso-8859-2?

Po drugie zacznij od lokalizacji problemu? Czy problem występuje już w bazie, a być może przy wyświetlaniu zawartości?

Mar.

tak właśnie tak jest, no pochrzanonie ale działa ;d, na początku występował problem w bazie, wyskakiwały krzaki ustawiłem latin 7 i było w bazie ok ale cały czas problem na stronie był w postaci krzaków - teraz jest ok ale na innym serwerze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności