Skocz do zawartości

SEF url - czy warto?

Joe

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ to mój pierwszy post tutaj pragnę przywitać innych forumowiczów.

Obecnie zastanawiam się nad przestawieniem mojego serwisu anime.com.pl na korzystanie ze sznurków przyjaznych dla przeglądarek. Chodzi o zamaskowanie z pomocą mod_rewrite wszystkich wewnętrznych linków tak, by wyglądały na strony statyczne (wycinam ? i &). Nie wiem jednak czy w mojej sytuacji gra jest warta świeczki. Serwis istnieje ładnych parę lat, w wyszukiwarkach wszelakich ma zindeksowanych po parę tysięcy stron, zaś większość stron jest dostępnych poprzez nazwę skryptu z jednym parametrem GET (np. news.php?id=vTydaSZx). Za porady i sugestie w tej sprawie będę zobowiązany.

Za porady i sugestie w tej sprawie będę zobowiązany.

Ja mam jedną. Skoro już dołączyłeś do tego jak że unikalnego forum TO RACZ ŻE je poczytać.

Ten temat BYŁ już też omawiany.... :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Za porady i sugestie w tej sprawie będę zobowiązany.

Ja mam jedną. Skoro już dołączyłeś do tego jak że unikalnego forum TO RACZ ŻE je poczytać.

Ten temat BYŁ już też omawiany.... B)

79583[/snapback]

Twoja odpowiedz nic mu nie dała i za to własnie lubie to forum ze zazwyczaj ludzie tu pomagaja

Skoro bylo to podaj linka

Bo o klikohitcie tez bylo, naszukalem sie naczytalem przez godzine a na koncu sie okazalo ze juz go nie ma :)

[bilety lotnicze] [strony www poznań]

"No se ganó Zamora en una hora"

Masz wolne domeny? Zaparkuj je! i zarabiaj!

Nie mam teraz czasu by szukać i podać konkretne posty ale na 100% są.

Wiec podaje link wyjściowy https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?&act=Search

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mea culpa, przed zadaniem pytania optymistycznie założyłem, że wystarczy poszukać na forum frazy "sef" lub "seo url", co nie przyniosło skutku. Teraz spróbowałem szukać "mod_rewrite" i mniej więcej znalazłem to czego szukałem.

Zaś co do Twojej "rady": onegdaj bawiłem się w moderowanie list dyskusyjnych. Miałem wtedy zasadę, że nowym subskrybentom dawałem kredyt na, z mojego punktu widzenia, oczywiste pytania. Uważam, że to był dobra zasada.

Proponuję zrobić liste co było a co nie bo 90% postów wygląda tak: pytanie, dwie wymijające odpowiedzi i olśnienie "To było" "poszukaj" "google nie działa"?

Skoro było to odpisując podaj link do odpowiedzi a nie do szukajki. Potem jak ktoś przegląda wywali mu 60 wyników z czego 55 to trzyodpowiedziowe posty kończące się stwierdzeniem "było, poszukaj".

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

Proponuję zrobić liste co było a co nie bo 90% postów wygląda tak: pytanie, dwie wymijające odpowiedzi i olśnienie "To było" "poszukaj" "google nie działa"?

Świetny pomysł, jak już przygotujesz tę listę i admini ją przykleją, to będzie to nieoceniona pomoc dla wszystkich :-)

Rozpoczęcie jest proste!

temat o mod rewrite jest pierwszym tematem w dziale pozycjonowanie i optymalizacja

nosi tytul "forum a pozycjonowanie"... dla ludzi nie umiejacych czytac,

klikac w opcje szukaj, korzystajacych pierwszy raz z internetu zamieszczam link:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=64

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

klikac w opcje szukaj

Niestety metoda wyszukiwania z której korzysta IPB, jest do ****.

Ponieważ słowo szukane musi mieć więcej niz 4 litery, szukajac czegos o 301 musialem przejrzec dziesiatki tematow niezbyt zwiazanych ale musialem szukajac uzywac dluzszych określeń.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności