Skocz do zawartości

Transfer domeny

mperla

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc. Mam małe pytanie dt. transferu domeny. Mam domene w az.pl i chciałbym ją przetransferować do np. Home.pl i jednocześnie zmienić dane wlasciciela (po prostu sprzedać). Mam oczywiście kod authinfo. Czy muszę podpisywać jakieś papiery albo coś czy wystarczy mi kod? Jak ma się sprawa w przypadku doemny eu?

Cesja .EU - sporo zabawy.

Cesja .PL - zależy od rejestratora - z AZ -> Home raczej będzie zabawa papierkowa. Z rejestratorów, którzy nie wymagają papierków (wtedy samo Authinfo wystarczy i nowy właściciel może sobie na swoje dane przetransferować) to ppd.pl i dropped.pl.

Czyli jeżeli mam w dropped i ktoś chce przenieść np. Na home albo nazwa to wystarczy kod? Czy dt to tylko transferu wewnątrz dropped?

Hm, nigdy z dropped/ppd w niewłaściwym kierunku nie transferowałem, ale raczej potrzebna będzie cesja papierowa - po stronie home.pl. Kiedyś transferowałem z AZ -> HRD i musiałem w HRD dokumenty przedkładać (zasadniczo to sprzedawca musiał przedstawiać).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności