Skocz do zawartości

Prośba o rady.

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Pozycjonuję swój serwis (z stopki) na kilka wybranych fraz (główny nacisk na te w linku, ale też wersje bez pl literek, oraz w połączeniu z słowami Śląsk, Sosnowiec, Katowice). Oczywiście na te podstawowe najtrudniej, bo konkurencja nie śpi, ale w przeciągu pół roku, z zaliczonym w międzyczasie banem na te słowa udało mi się wyciągnąć 4 i 6 podstronę. Z pozostałymi kombinacjami jest trochę lepiej.

Ostatnio pomyślałem o zoptymalizowaniu kodu na stronie - pozycjonuje głównie główną stroną, toteż dodałem słowa kluczowe w stopce, dorzuciłem politykę prywatności, copyright, zasad użytkowania.

Co do samej głównej treści - serwis poza blogiem nie posiada jej zbyt wiele - podstawa to zdjęcia i oferta, w związku z czym użyłem swf object'a do umieszczenia odrobiny treści na stronie głównej (do sprawdzenia w źródle), w której znalazły się pozycjonowane słowa kluczowe w mam nadzieję dobrze przygotowanej treści.

Rzeczy nietypowe/specjalnie pod seo na stronie - kilka obrazków z tekstem wysuniętym przy pomocy text-ident i zastąpionej obrazkiem o tej samej treści (tylko wyglądającej trochę lepiej, lub grafiką); kilka galerii w flashu (na stronach zdjęć tematycznych), kilka słów kluczowych w stopce.

I teraz pytanie - biorąc pod uwagę samą strukturę strony, czy widzicie jakieś rażące błędy, bądź mniejsze, ale które powinienem szybko usunąć?

Którą część serwisu lepiej pozycjonować - stronę główną, czy też stronę z blogiem (w blogu jak wiadomo trochę łatwiej przemycić słowa kluczowe)?

Jak szybko (w przybliżeniu) wprowadzone zmiany w kodzie/tresci powinny odbić się na pozycji, ewentualnie czy mogę to jakoś zmienić (np parametrami w meta jak często roboty mają wracać)?

Dzięki za wszelką pomoc.

Fotografia Ślubna - Światłem Malowane - profesjonalna fotografia slubna.

01. Trochę więcej tekstu, np. pod galeriami ... który by zawierał jakieś słowa kluczowe ... bo treść (tekst) strony jest bardzo uboga ;)

02. Każdy link wychodzący osłabia stronę ... więc usunąłbym linki do katalogów - jest wiele dobrych katalogów, które nie wymagają linku zwrotnego ;)

Pozdrawiam ;)

lepiej chyba sie zdecydować na którąś z tych dwóch fraz - Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna - bo taki miks to chyba słabe da efekty o ile stopki wogóle coś dają

Fotografia panoramiczna - blog PR=2 - masz artykuł o fotografii opublikuj go !!

moderowany ogólnotematyczny www.allseo.pl-

Artykuły do przedruku

Grim -> dzięki za cenne uwagi,

tomek13 -> muszę pobrać gdzieś tę wersję opery.... w 10.x jest ok, najwyraźniej starsza opera renderuje element title niepotrzebnie (już poprawione... okazało się, że JQuery w tej wersji miał problem z interpretowaniem niektórych poleceń, zmieniłem i jest ok)

ineedphoto -> tutaj mam wyjątkowo stopkę na obie frazy, z tego co wiem lepiej jeśli link nie powtarza się na jednej stronie w tej samej formie kilka razy (więc w wątku tego typu i tak te linki są bezużyteczne), ale mogę się mylić,

Natomiast wracając do samej optymalizacji serwisu, co jeszcze może się przydać?

Ok. Jeszcze jedno pytanie, tym razem z dziedziny zaplecza (o ile zapleczem mozna to nazwac).

Przytrafilo mi sie miec 3 serwisy o podobnej tematyce (generalnie fotografia), ale zalezy mi na pozycjonowaniu tylko jednego z nich (pozostale posiadaja linki do siebie na forach tematycznych bardziej zwiazanych z nimi, linki sa z anchorem w postaci url). Na nieszczescie wszystkie 3 serwisy znajduja sie na 1 serwerze. Czy jesli wyciagne pozycjonowany serwis na inny adres ip, pozostale serwisy będą sluzyly lepiej jako zaplecze? Czy taki zabiek ma wogole sens/ ktokolwiek próbował?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności