Skocz do zawartości

Zaplecze i przenosimy po różnych IP.

Rekomendowane odpowiedzi

Po krótce, mam 3 domeny z czego 2 można nazwać zapleczem dla 3ciej (tę 3cią pozycjonuje powolutku sam, 2 domeny mają linki do siebie w postaci adresów w anchorach na rożnych forach tematycznych).

Problem jest w tym, iż wszystkie 3 domeny siedzą na jednym IP, co w większości przypadków odradzacie.

I teraz mam możliwość:

wyciągnąć pozycjonowaną domenę na inne IP,

wyciągnąć zaplecze na inne IP.

Którą opcję polecili byście, i czy ktoś z Was miał taki problem i sprawdzał, jak taka przeprowadzka wpływa na moc zaplecza?

Fotografia Ślubna - Światłem Malowane - profesjonalna fotografia slubna.

Nie linkuj stron między sobą (każdy z każdym).

Mój powyższy przykład ma tą przewagę iż z jednego zaplecza można linkować i stronę docelową jak i też drugie zaplecze.

Raz że będą 2 IP linkowanej strony, dwa że iż drugie zaplecze będzie wzmacniane linkiem z pierwszego.

Przenieś obydwie domeny zapleczowe na różne ip.

To najlepsze rozwiązanie, do tego jeszcze jakby IP's miały inny blok C, było by perfekcyjnie.

Domeny daj na różne IP, w różnych klasach C, wtedy możesz dwoma domenami podlinkować tą właściwą. Najlepszy efekt z całości, ale to i tak mało żeby coś pozycjonować.

Troszkę więcej informacji: Czy można linkować zaplecze pomiędzy sobą?

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Czyli reasumując:

A - domena pozycjonowana

B, C - zaplecze

A,B,C - kazde na innym IP (tutaj mam akurat bardzo dobre mozliwosci zmian w kazdej klasie)

B i C pozycjonuje na slowa ktore chce tez pozycjonowac A (linki bezposrednie, precle)

A pozycjonuje na te same slowa co wyzej

z B i C daje linki do A.

Fotografia Ślubna - Światłem Malowane - profesjonalna fotografia slubna.

Taka mała uwaga. Załózmy że mamy 2 domeny na różnych IP-kach w różnych klasach C, itd. Wszystko wg przepisu na dobre zaplecze. Ale jeśli olbrzymia większość linków z jednej domeny linkuje na drugą to czy G ma podstawy sądzić że to zaplecze ? Sami sobie odpowiedzcie.

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

Aktualnie też mam wątpliwości co do IP i "zaplecza"

wszystko u siebie postawiłem na jedno IP , mam wątpliwości czy zmiana IP domeny pozycjonowanej będzie uwzględniona przez google .

a co do pozycjonowania zaplecza to może lepiej jest pozycjonować zaplecze na mniej popularne frazy , na frazy które nie będą konkurencją dla domeny głównej.

Fotografia panoramiczna - blog PR=2 - masz artykuł o fotografii opublikuj go !!

moderowany ogólnotematyczny www.allseo.pl-

Artykuły do przedruku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności