Skocz do zawartości

Koszta utrzymania katalogu

Paq

Rekomendowane odpowiedzi

piszesz o adsense? bo u mnie przy 300 uu dziennie, jak jest z 5 klikow na miesiac to duzo.

to szalu nie ma

domena - koszt ~50zł

dobra domena to znacznie wiekszy koszt (pierwszy zakup - pozniej faktycznie to jest 50 zł)

linkowanie - brak

to zapomnij o stawianiu katalogu

to zapomnij o stawianiu katalogu
linkowanie - brak, bez premium wpisów się obejdzie, chyba, że liczysz mój czas

Napisałem brak, ale miałem na myśli koszta (brak kosztów). Jak myślisz, czy nie pozycjonując katalogu na prawdę zakładałbym ten temat?

grafika - brak, sam się nią zaopiekuję

Tutaj też brak, ale kosztów. Jak mógłby powstać katalog bez grafiki?

Po co komu nielinkowany katalog?

Naprawde szkoda czasu.

Albo go katalogujesz i to dobrze i sumiennie

albo dopalasz inaczej mija się to z celem.

:) Widzę, że napisałeś to po poście Lukas_79, czyli nawet mojego posta nie czytałeś, nie złapaliście kontekstu. Ręce mi po kolana opadły.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Czytając wypowiedzi coniektórych mam wrażenie, że na siłe próbują utrudniać sobie rzeczy proste.

Skoro to pierwszy katalog miałby być to po co od razu jakieś płatne skrypty, szablony ? jest tyle darmowych możliwości przecież, np. FreeGlobes i cała masa szablonów dostępnych w necie.

Co do domeny to wystarczy wejść na ovh.pl albo masternet.pl i poświęcić chwilę na znalezienie czegoś, jeżeli koszta domeny .pl są za duże to można wziąć regionalną w masternet i wyjdzie 4zł.

Teraz wystarczy poświęcić trochę czasu na zainstalowanie/skonfigurowanie tego wszystkiego i można zaczynać. Godzina dziennie przy jednym katalogu spokojnie wystarczy na moderację i dodawanie do innych katalogów.

Na początek kilka zł i odrobina poświęconego czasu wystarczy.

Ale fleczysz Generale ;) Ja przy 1k uu/dzień ledwo zipie..

Nie... przy 150-200 uu/dziennie styka na przedłużenie domeny/serwera i na piwo do moderacji :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Moj poprzedni katalog na freeglobes, bl 60k i ruch ok 100uu dziennie, przez rok zarobil dolara ;)

Nie chcesz go może odsprzedać? Niech stracę, dam dziesięcioletnie zarobki generowane przez tą stronę :)

A tak na poważnie, wracając do tematu:

Możesz ewentualnie pomyśleć o sprzedaży 2-3 linków pozycjonująco-reklamowych, jednakże to dopiero w momencie, gdy katalog jako taka się rozwinie... -> wbrew pozorom jeżeli dobrze się zakręcisz to na przedłużenie domeny wystarczy :)

Spółki | Prawo | Sąd

Poszedl juz kilka msc temu na allegro za pare stowek.

Z katalogiem zawsze warto sprobowac. Jesli na siebie nie zarobi, to mozna sprzedac, a chetnych nie brakuje :)

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

Jesli na siebie nie zarobi, to mozna sprzedac, a chetnych nie brakuje ;)

Zadbanego SEOKata, z dedykowaną skórką na niezafiltrowanej domenie bardzo chętnie kupię :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności