Skocz do zawartości

Konferencja Cyberbiznes 2005

Kil Bill

Rekomendowane odpowiedzi

Seminarium CYBERBIZNES 2005

Termin i miejsce:

29 września 2005 rok – Audytorium Maximum, Prywatna Wyższa Szkoła Biznesu

i Administracji w Warszawie, ul. Bobrowiecka 9

Uczestnicy:

Małe i średnie firmy

Goście:

Zbigniew Olejniczak – Dyrektor Departamentu w Ministerstwie Gospodarki i Pracy

Albert Borowski – Dyrektor Departamentu Strategii, Rozwoju Regionalnego

i Funduszy Strukturalnych – Urząd Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego

Ryszard Konwerski – Prezes Polskiego Klubu Biznesu

Patronat:

Polski Klub Biznesu

Puls Biznesu

Organizatorzy:

Wojewódzki Ośrodek Informatyki w Warszawie, Polski Klub Biznesu,

Wirtualna Internetowa Akademia Biznesu i Wydawnictwo EDYTOR S.A.

PROGRAM

9.30 Recepcja uczestników

10.0 Uroczyste otwarcie Seminarium – Patronat Seminarium

10.10 Wystąpienie Dyr. Departamentu w Min. Gospodarki i Pracy – Zbigniew Olejniczak

10.30 „Referat wprowadzający i prezentacja multimedialna „www.cyberbiznes.pl jako szansa sukcesu gospodarczego Twojej Firmy” – Romuald Walewski (Enter)

• Czym jest nasz portal

• Opis firmy i jej działalności

• Wyszukiwarka firm

• Giełda towarów

• Zapytania krajowe

• Zapytania zagraniczne

• Przetargi

11.30 „Tworzenie wizerunku firmy i produktu w Internecie” – Barbara Jank (WOI)

• serwisy informacyjne

• kampanie bannerowe

• kampanie mailingowe konkursy i ankiety

12.00 Sklep internetowy – merytoryczna prezentacja przygotowana przez Partnera seminarium

12.30 „Bezpieczeństwo w sieci” i „Podpis elektroniczny”– prezentacje Partnera seminarium

13.00 Lunch

14.00 „Bezpieczeństwo użytkowania sieci” – Mirosław Maj (CERT Polska)

14.30 „Co to jest – Pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach w Internecie” (Partner)

15.00 Warsztaty „Cyberbiznes w praktyce” – Romuald Walewski (Enter) i Maria Skoczek (Edytor S.A.)

16.30 „Zarządzanie finansami” – ( BANK)

17.00 „e-podatki” (Trendy)

17.30 Wykład i prezentacja „e-szkolenie w biznesie” – Krzysztof Żakowski (WIAB)

18.00 Panel dyskusyjny „Internet najlepszą formą kontaktów w biznesie” – prowadzący – red. Tadeusz Mosz TVP PR. 1

Moderatorzy: Maria Skoczek – Dyrektor Wydawnictwa EDYTOR,

Zbigniew Kaliszyk – Dyrektor WOI i Krzysztof Żakowski – Prezes WIAB

19.00 Zakończenie Seminarium

Rozmawiałem dziś z organizatorami tej konferencji w Warszawie przestrzegając ich przed wybraniem niewłasciwego prelegenta w zakresie Seo w Polsce.

Ponieważ Puls Biznesu już raz się zblamował piszą znany wam artykuł zaproponowałem ze prelekcje powinny poprowadzić znane osoby (miałem na mysli kogoś z Krakowa) bo jak wiecie Michal mógłby miec problem z przyjazdem do Polski

Oczekuje teraz odpowiedzi telefonicznej od organizatorów Seminarium i zobaczymy jaka będzie odpowiedz.

Chcielibyśmy aby nie doszło znów do chorej sytuacji w której branże bedzie reprezentował ktoś kto nie należy do czołowki Polskiego Śeo a jego prelekcja będzie przedstawieniem oferty jego firmy!:rolleyes:!

Czy znów w kwestii Seo wypowie się firma która zapłaci za artykuł sponsorowany czy też organizatorzy tym razem podejdą w sposób profesjonalny do zagadnienia

O szczegółach poinformuję na forum jak otrzymam odpowiedz.

K>B

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Chcielibyśmy aby nie doszło znów do chorej sytuacji w której branże bedzie reprezentował ktoś kto nie należy do czołowki Polskiego Śeo a jego prelekcja będzie przedstawieniem oferty jego firmy!:rolleyes:!

Czy znów w kwestii Seo wypowie się firma która zapłaci za artykuł sponsorowany czy też organizatorzy tym razem podejdą w sposób profesjonalny do zagadnienia

Nie oszukujmy się, takie są realia. Temu służy występ na konferencji i nie ma

znaczenia czy to ktoś 'obcy' zreferuje czy ktoś z 'nas'. I jeden i drugi w jakiś

sposób zareklamuje siebie lub swoją firmę.

Szy.

Nie do końca Szy:)

Jestem po 2 rozmowach już telefonicznych i nie bedzie raczej promocji żadnej firmy gorzej że prelegent jest czesciowo z przypadku:(

Po godzinie 13 sprawa się rozwiąże jestem w trakcie rozmów może będe musiał tam podjechać

Dam znać

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Dobra, wszystko "cacy" ale do jasnej, czemu to wszystko musi byc tak daleko bym nie mogła tam pojechać?

:[

może jakiś Wrocław?

sory za brak polskich znaków ale w drugiej rece 3mam ogryzek gruszki i nie che mi sie udac w pilegrzymke do kosza na smieci :)

Juz więcej wiem :

1)Wrednotka to nie prelekcja dla ludzi od Seo ale dla "kowalskich" od klasycznego biznesu

2)Nikt nie będzie się do niczego czepiał bo POWTARZAM nie bedzie promocji żadnej firmy tylko wykład na temat analizy strukturalnej wpływu tej formy reklamy na małe i srednie przedsiębiorstwa- zero techiki Seo bo to kowalskiego nie interesuje!:D

3)Szefowa konferencji przychyliła się do mojej propozycji i zapowiada się ciekawa wspólpraca oraz podwyższenie rangi seminarium!!!

4)O wszystkim poinformuję tutaj bardzo dokładnie

K.B

Dopiero wpadłem zziajany :P

1)Wrednotka to nie prelekcja dla ludzi od Seo ale dla "kowalskich" od klasycznego biznesu

nie no, rozumiem w 100%,

Jedynie drażni mnie fakt,

że tu nic takowego się nie dzieje- nawet nie marzę że mnie, takiego rozdeptanego żuka, ktos zaprosi na takową konferęcję, ale jako pracownik wiekszej firmy chciała bym mieć możliwośc odbywania delegacji.

Z resztą ...

przepraszam za zaśmiecanie ...

a jak sie wprosic na te cudo ?

79869[/snapback]

1)Kupić bilet podam dane pozniej koszt 50,00pln

2)Wiem wrednotka że to smutne ale niemartw się już niedługo może rok sam będe organizował takie Seminaria tylko o seo bo chcę się zając taką działalnościa nie komercyjną.

Portal który powstanie wkrótce pomoźe częsciowo w tym

A ze sprawą tego Seminarium wstrzymajmy się do Poniedziałku bo zapadną pewnie jakieś wiążace decyzję

Pozdrawiam

zestawiajac powyższe -

z https://www.ecu-marketing.pl/engis/controll..._id=20001262428 i ich program to Cyberbiznes troche blado wypada, i ta róznica kosztów tu 50 zł a tu 2995 PLN + VAT.

Nie wspomnę o prelegentach a tematyka sie prawie pokrywa.

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

Bo pierwsza jest dla dużych koncernów (sam bym z nich zdarł 3000,00) :)

[bRAND PR, CZYLI PUBLIC RELATIONS W SŁUŻBIE MARKI

Iwona ..... (Coca-Cola Poland Services)

doświadczenia Coca-... w budowaniu marki; sukcesy i porażki

na czym opiera się wiedza Coca-Cola w tworzeniu strategii PR

Brand PR na przykładach - świat i Polska

/QUOTE]

To jest czyste pranie mózgu korporacyjne byłem na kilku takich niestety .

Kapitalizm w tej formie przybiera wręcz paradkoksalną formę komuznizmu.

Kilku panów z Usa Szkoli Polaków na dużej sali (przedstawicieli handlowych)

Amerykanin wykrzykuje We are the best please repeat I wszyscy Polscy handlowcy krzyczeli We are the best :D

Obecnie ta miła firma zatrudnia praktykantów za 100,00pln (to nie pomyłka) na miesiąc i daje im wyżywienie

American Tobacco Polska przedstawiciel w rozmowie ze mną stwierdził że na terenie gdzie znajduje się ich fabryka można znalezc ludzi do pracy za 3,00pln na godzinę i żebym nie rozsmieszał go swoją propozycją:)

A druga dla małych firm i przedsiębiorstw i tu wiecej niż 50,00 pln to sam raczej bym nie proponował.:)

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności