Skocz do zawartości

Na początek małej firmy

jakeebs

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

podjąłem się wypozycjonowania małej strony polskiej firmy. Mam pewne doświadczenie w seo, ale angielskich blogów.

Pewnie podzielacie opinię, że pozycjonowane (cudzej) firmy to zadanie trudniejsze i bardziej odpowiedzialne, można stosować tylko czyste zagrywki, nie można wprost wymieniać sie linkami, no i polskie pole do popisu jest węższe.

Sama strona dopiero ujrzała nową odsłonę na nowej subdomenie (w wersji polskiej), więc teoretycznie jest jeszcze 'świeża'. Zoptymalizowałem wszystko co się rusza czyli podstawowo meta, keywords, alt, title od linków, anchor text, itp. Stworzyłem stosunkowo dobrą nawigacje z dolnym menu, mapę strony dla użytkownika, i wersję XML dla Google Webmaster (już wpisana, ale zero odzewu).

Dodam, że słowa kluczowe (7 ich jest) są z kategorii budowlanych, bez dużej konkurencji (7k, 29k, 35k, 49k, 91k, 172k, 320k wyników). Na razie interesuje mnie top 10. Mam nadzieję że wyraziłem się w miarę zrozumiale :yahoo:

Jakie dalsze metody polecacie? Zwykłe katalogi, wymiana linków, żmudne tworzenie zaplecza? Czy może warto zainwestować w coś płatnego/kupnego?

Pozdrawiam Serdecznie

Jakie dalsze metody polecacie? Zwykłe katalogi, wymiana linków, żmudne tworzenie zaplecza? Czy może warto zainwestować w coś płatnego/kupnego?

Żmudne tworzenie wartościowego zaplecza + SWLe

Dlaczego żmudne? Wychodze z założenia że zaplecze też powinno zarabiać na siebie a więc poniekąd robiąc zaplecze pod stronę klienta możemy dodatkowo dorobić. Przede wszystkim konsekwencja w działaniach.

Żmudne tworzenie wartościowego zaplecza + SWLe

Dlaczego żmudne? Wychodze z założenia że zaplecze też powinno zarabiać na siebie a więc poniekąd robiąc zaplecze pod stronę klienta możemy dodatkowo dorobić. Przede wszystkim konsekwencja w działaniach.

Tematem słów kluczowych są maszyny budowlane i krawężniki. Dla tak specyficznego zagadnienia polecacie coś konkretnego, czy po prostu budowanie blogów, stron itp?

podejmując się zlecenia trzeba wiedzieć co i jak chce się osiągnąć, skoro tego nie wiesz to po co się za to zabierasz?

sorry no ale nie rozumie czegoś takiego...

jest to firma mojego bliskiego kumpla, który nie ma w tym momencie budżetu pozwalającego korzystać z usług profesjonalnej firmy. a że mam jakotakie doświadczenie, postanowiłem mu pomóc. lepsze to niż nic nie robić :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności