Skocz do zawartości

Wykupienie starej domeny

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę kupić domenę 3-4 letnią.

W serwisie dropped jest ich sporo.

Ale... większość z nich nie ma treści, tylko same reklamy.

Nigdy nie kupowałem wygasłych domen i mam takie pytanie,

czym się kierować, jak sprawdzić itp. czy domena którą kupię

naprawdę będzie dla google miała 3-4 lata.

Ile waszym zdaniem takie domeny są warte ?

Dzięki za każdą radę !

Też nie jestem ekspertem w dziedzinie przechwytywania domen, ale jak kupuję, to przede wszystkim patrzę na wiek domeny ( z zachowaniem ciągłości w indeksie), ilość i jakość BL, jeżeli takie istnieją. PR z tego co zauważyłem, jest zerowany wygasłym domenom dość szybko i nie biore tego czynnika pod uwagę przy kupowaniu starych domen. Każda z tych które kupiłem po pierwszym update PR, dostała min. PR3, a w momencie kupna były 0 lub n/a. Ostatecznie można jeszcze sprawdzić ruch na takiej domenie. Z mojej strony to tyle, niech wypowiedzą się eksperci, ale mam nadzieję, że coś pomogłem.

Pozdrawiam.

Najlepiej jakby domena wciąż żyła ... treści tematycznie powiązane z serwisem, który chcesz postawić + podlinkowana pod daną tematykę :yahoo: Tak by było najlepiej, ale rzeczywistość nie jest taka piękna ... więc najlepiej jak coś się zostało w Google, a nie tylko data rejestracji sprzed 3 lat ;)

Pozdrawiam B)

Ciągłość oznacza, że strona nadal funkcjonuje ... więc sprawdzasz jak każdą inną stronę pod względem site, BL, PR, itd. :yahoo: W web.archive.org możesz sprawdzić ... ale tak jak piszesz trzeba się liczyć z tym, że jeżeli nie pokazuje zapisków z ubiegłego roku to wcale nie musi znaczyć, że strony w ubiegłym roku nie było ;)

Pozdrawiam B)

Gdzie i jak sprawdzić, że domena żyła przez kilka lat?

Tak jak napisał Grim:

sprawdzasz jak każdą inną stronę pod względem site, BL, PR, itd.

Czyli np. możesz wejść na:

https://www.mypagerank.pl/narzedzia,sumaryczne_statystyki

Narzędzie pokazuje sumaryczne statystyki, w tym na dole strony wiek domeny.

Poradnia Dietetyczna Magia Zdrowia, a w niej przyjazny dietetyk :).

Centrum Medyczne z Wrocławia - lekarze specjaliści, badania, rehabilitacja.

Strona internetowa poświęcona unikatowej chińskiej sztuce walki - wejdź na kung fu Wrocław!

Hm, ciekawe macie pomysły. Jak kupuję domenę to patrzę na jej keyword. Co Ci po domenie djkadlajksdlkjasdlkjas.pl mimo, że ma pr6 i 1000000bl?! Wypozycjonujesz, a bezpośrednich wejść 0. Kup coś co ma generyczną wartość dla Twojego biznesu. Dobry generyk też się dobrze pozycjonuje (na nazwę domeny - chociażby).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności