Skocz do zawartości

Domena art.pl

Milten

Rekomendowane odpowiedzi

Założyłem niedawno nową stronę w domenie .art.pl którą mam zamiar trochę rozreklamować i amatorsko spróbować pozycjonowania.

Zdecydowałem się na nią ze względu na to że jest za darmo jednak teraz jak patrze ceny domen .pl są bardzo niskie.

Zastanawiam mnie jednak czy taka domena to dobry wybór czy lepiej przenieść się od razu na .pl

1) Czy domena .pl będzie lepiej traktowana przez wyszukiwarki i strony na których będę umieszczał linki?

2) czy z domeną art.pl nie występują problemy (słyszałem że cześć bytów internetowych traktuje strony na niej jako subdomeny a nie domeny główne i przez to są problemy np z hostingiem itp)

3) Jak myślicie końcówka adresu .art.pl zachęci klienta (który zobaczy że strona ma charakter artystyczny) czy raczej .pl będzie lepszy bo jest krótszy i bardziej popularny.

4) i na koniec czy darmowa domena w .art.pl może nagle zniknąć/mieć jakieś problemy np. przez widzimisię administratora i przy .pl będzie większa gwarancja na stałe, długoterminowe działanie.

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

1. nie

2. nie

3. imo lepsza jest nazwa domena.art.pl niż e-domena24.pl czy inne takie udziwnienia.

4. od tylu lat już istnieje więc raczej nie zniknie. A z pewnością nie z dnia na dzień i nawet jeżeli kiedyś zakończy swój żywot to będzie wystarczająco czasu na przekierowanie 301.

Dzień bez afery na PiO jest dniem straconym :)

small_logo_footer.jpg

Moim zdaniem lepiej kupić od razu domene.pl. Internauci z przyzwyczajenia piszą zawsze pl więc jeśli się okaże, że

Twoja strona to strona.art.pl i będzie istniała również strona.pl to internauci chociaż zapamiętają Twoją stronę

to pomyłkowo mogą wchodzić na strona.pl.

Z płatnymi hostingami bywają problemy bo w końcu " za darmo" co nie znaczy, że nie ma również dobrych darmowych hostingów.

Sprzedam TANIO SEOMATIKA - 35 zł 100k

kontakt PW lub tutaj

Mam tam jedną domenę od wielu lat. Mimo że nic koło niej nie robie, to cały czas topowe pozycje. Nie wiem jak teraz, ale kiedyś warunkiem było aby strona dotyczyła twórczości artystycznej inaczej admin jej nie dodał. Kiedyś kontakt z adminem był kiepski (nie wiem jak teraz) wiec ew. zmiana delegacji była trudna, zatem dobrze sie trzeba zastanowić gdzie to hostować. Samo dodanie nowej domeny też troche trwało ;)

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

Dzięki za pomoc.

Skoro tak to na razie zostanę przy .art.pl

Co do twórczości artystycznej to ten wymóg nadal jest i moja strona jest związana z tą tematyką.

Z dodaniem nie miałem problemów, admin zmieścił się nawet w czasie 2tygodni i bezproblemowo dodał stronę chociaż faktycznie znajomy parę lat temu czekał chyba pół roku na update po zmianie hostingu ale widać że poprawiło się to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności