Skocz do zawartości

Unikalność opisu w katalogu

Lukas_79

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Raz napisany porządny tekst do mieszarki w zupełności wystarcza na kilkaset wpisów i nie ma problemu z unikalnością, a co więcej, nie trzeba ich co chwilę wymyślać... No, tylko raz trzeba się postarać i stworzyć coś z dużą ilością synonimów i wersji zdań, ale to idzie zrobić :)

Spółki | Prawo | Sąd

Dobry duplikat jest lepszy niż unikatowy, ale źle napisany opis. Unikatowość podstrony na której zostaje umieszczony wpis to nie tylko opis strony! To data, id wpisu, tagi, linki podobne i losowe oraz inne szczegóły, które sprawią że podstrona nie jest 100% duplikatem, nawet przy takim samym opisie. Google banuje precle i katalogi, nie dlatego że zawierają powielane treści, a dlatego że są one nieprzydatne dla użytkowników.

Treningi WattUp.pl

Unikatowość podstrony na której zostaje umieszczony wpis to nie tylko opis strony! To data, id wpisu, tagi, linki podobne i losowe oraz inne szczegóły, które sprawią że podstrona nie jest 100% duplikatem, nawet przy takim samym opisie.

Wreszcie ktoś to zauważył - polecam zastanowić się czemu w SEOKacie słowa kluczowe są mieszane a podobne wpisy losowane :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Nie szkoda Wam czasu na przeżywanie katalogów itp. świat jest taki ciekawy :)

Tutaj chyba bardziej chodzi o urażone ambicje niż same katalogi:) Nikt nie lubi jak mu się grzebie w ogródku i publikuje to na forum. Wydaje mi się że właśnie dlatego Lukas też pogrzebał i stąd ta cała dyskusja. Ale co prawda to prawda, świat jest piękny zwłaszcza dzisiaj.

Unikalne opisy są dobre i koniec kropka, nie ma co nad tym dyskutować i jak ktoś chce mieć takie to wystarczy walczyć o zakorzenienie w myśli i słowie na wszelkich forach, że dodawanie unikalnych opisów zwiększa skuteczność, takie tam bzdurki i ludzie na to poleca. Zmienimy podejście do sprawy, zmieni się sprawa. Kwestia zgody i relacji między nami - pozycjonerami.

Ja sam nie sprawdzam unikalności opisów, szczerze mówiąc leci mi ona, ale za to gdy dodaję swoje strony - a mam ich bardzo dużo, w większości tworze opis unikalny, przede wszystkim dla siebie. Bo tak naprawdę adminowi powinna zwisać unikalność - o nią powinni walczyć dodający wpisy.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

unikalność tekstów jest wprost proporcjonalna do ilości postawionych nowych katalogów i odwrotnie proporcjonalna do mocy danego katalogu.

korzystając z funkcji ERFC można z całą stanowczością stwierdzić że dość szybko większość SEOKów skończy śmiercią naturalną, cześć zostanie zapomniana. Utrzymają sie tylko to, które według rozkładu normalnego wylądują w odchyleniu standardowym

Katalogując kilka stron swoich klientów po prostu to zlecam zaufanej osobie, która używając mieszarki, ma za zadanie skatalogowac to w miare unikalnie. potem po dostarczeniu linków z wynikami prac, wybieram co mocniejsze katy i sam reedytuję (o ile mam taką możliwość) wpisy na własne o odpowiedniej mocy.

jak widać po wyjściu ze szpitala mi się polepszyło :D

LTFBWY

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

korzystając z funkcji ERFC można z całą stanowczością stwierdzić że dość szybko większość SEOKów skończy śmiercią naturalną, cześć zostanie zapomniana.

Naprawdę w to wierzysz ? :)

Z pewnością nie tylko ja ale również kilku innych większych graczy tylko czeka na okazję by od kogoś "komu się nie udało" lub się zniechęcił odkupić SEOKata.

Na razie trwa jeszcze buuum ale z czasem pojawi się taki rynek wtórny bo:

"W przyrodzie nic nie ginie" :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Mariuszku - a ja na co poluje :)

li tylko na unikatowość ? :) tudzież unikalność opisów ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności