Skocz do zawartości

Da się sprawdzić czy na stroneprowadzi 301

Rekomendowane odpowiedzi

da się to jakoś sprawdzić? Bo coraz częściej widuję strony z 10 słabymi linkami, bez treści, a mają PR5 i wysokie pozycje, to mi przychodzą to głowy tylko możliwości:

301

zablokowane roboty yahoo i inne (co już mnie bardziej zastanawia)

kolejny zonk googla

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

W przypadku operatora "info:adresstrony.pl" jeżeli w wyniku będzie inny niż wpisany za info masz do czynienia z przekierowaniem ... ja zawsze sprawdzam strony z i bez www ... tak na wszelki wypadek oraz to czy jak wpiszę bez www wyświetli się z (i na odwyrtke :( ).

Pozdrawiam :)

Wyglądało by na to, że chyba nie ma 301, bo na info normalnie pokazuje.

lukas ale to narzędzie chyba pokaże czy z danej domeny jest przekierowanie, a nie odwrotnie, czy do domeny prowadzi jakieś przekierowanie??? Bo tak to wyświetli 200. Chyba

Ogólnie to ostatnia tego typu strona na jaką trafiłem to xxxxxxxx.pl (wieczroem adres usunę, żeby ktoś tam nie miał pretensji) 10 przeciętnych linków, sprawdzałem yahoo, altavista i chyba tam jeszcze czymś, a PR5

fake? ale po co? więc raczej odpada, czyli zonk googla?

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Webbest.eu

Dobry przykład :D ... to znaczy, że info: może ale nie musi pokazać przekierowania, ale to by wskazywało na to, że pokazuje w jakiś sposób domenę preferowaną przez Google (z tych do wyboru z www / bez www) :)

Pozdrawiam B)

P.S. Po to jest forum i dyskusję, żeby się dzielić spostrzeżeniami i w sposób kulturalny konfrontować opinie B)

P.S. nr 2

Teraz jak sprawdzam, zaczynam wątpić w skuteczność info: ... przykład:

info:neednet.pl wynik neednet.pl

info:www.neednet.pl wynik www.neednet.pl

... a przekierowanie z www na bez www jest (sam ustawiałem ;) )

czyli widocznie Google sobie już radzi doskonale bez 301 itp.

Chociaż solidnych linków tam nie widziałem, ale przejrzałem bardzo pobieżnie. Googiel chodzi sowimi sicieżkami :D

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności