Skocz do zawartości

Wybory 2005

nrm

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 381
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A jednak ta cała akcja z Kurskim była od początku do końca wyreżyserowana. Bo nagle zwrot - okazuje się, że dziadek Tuska jednak służył w Wermachcie.

Nie lubię PIS-u ani Braci Kaczyńskich, ale ta ich ostatnia zagrywka z dziadkiem Tuska jest genialna i dokładnie przemyślana, ostatnia szansa dla Kaczuchy w wyborach.

Jestem bardzo ciekawy jak ta akcja wpłynie na sondaże.

Dla ludzi myślących nie będzie to miało znaczenia, ale takich w Polsce nie ma wielu.

...

ta ich ostatnia zagrywka z dziadkiem Tuska  jest genialna i dokładnie przemyślana, ostatnia szansa dla Kaczuchy w wyborach.

92376[/snapback]

uważam że odwrotnie, wielu ludzi może zrazić takie grzebanie w gównie, ostatecznie ponoć jesteśmy narodem który nie lubi czarnej kampanii,

sam ze zdziwnieniem usłyszałem od mojej babci słowa krytyki pod adresem Pisu po akcji kurskiego ... no chyba ze ona też była w wermachcie ;)

{ Sprzedam ten link}

panie kurski Ch ci w D.

Tylko nie za głęboko, żeby mu nie było za przyjemnie. :blink:

Przy okazji, fanom obu kaczorów (to znaczy się w sumie trzech, bo jeden jest sklonowany) polecam film "Nocna Zmiana" (ten adres - ok. 250MB, nie wiem czy działa, ciągnąłem eMule), pozwolę sobie zacytować mój ulubiony fragment. Jest to upieprzenie rządu Olszewskiego, a Donald siedzi i łypie oczkami na wszystkie strony "co by tu jeszcze zmajstrować". Transkrypcja wzięta z Netu, nie chciało mi się spisywać więc poszukałem. :)

Wokół Wałęsy zasiadają m.in. Donald Tusk, Tadeusz Mazowiecki, Leszek Moczulski (którego nazwisko figuruje na tzw. liście Macierewicza), Waldemar Pawlak. Jest obecny Mieczysław Wachowski.

Moczulski: - Właściwie tak tuśmy doszli do wspólnego wniosku, że można nawet w tej chwili powołać premiera na tak zwane porozumienie dżentelmeńskie. Żeby na tydzień był premierem. W ciągu tygodnia uformujemy koalicję.

Wałęsa: - Wy nie wiecie, jak daleko oni zaszli, dlatego trzeba ich błyskawicznie. Natychmiast, dzisiaj.

Pawlak: - Tylko że to jest trochę gangsterski chwyt.

Wałęsa: - Panowie, na kogo ma moja nominacja być? Czy przejdzie Pawlak?

Panie Tadeuszu, ale pan jest wicepremier [o Mazowieckim].

Mazowiecki: - Ja nie wejdę do rządu, ale mogę to skonsultować.

Wałęsa: - Słuchajcie, bo jak nie przejdzie [Pawlak - wyj. red.], to jesteśmy w bardzo trudnej sytuacji. Też możemy się porozumieć, że później będziemy robić różne układanki jeszcze. Ale natychmiast trzeba zablokować tych ludzi, żeby nie przyszli do biura.

Tusk: - Jak SLD nie skrewi, to przejdzie. A jak nie przejdzie...

Moczulski: - To wtedy przecież pan Waldek nie będzie się upierał, prawda.

Tusk: - Panowie, policzmy głosy - KPN, SLD, mała koalicja.

Moczulski: - Jeśli lewica wstrzyma się od głosowania, to nam wystarczy.

Tusk: - Według mojej wiedzy i wszystkich chyba tu obecnych SLD nie wstrzyma się, tylko będzie głosować za odwołaniem.

Moczulski: - Za odwołaniem tak, ale czy będzie głosował za Pawlakiem w ogóle.

Tusk: - Waldek, twierdziłeś, że tak. Dla SLD jest lepszy kandydat do poparcia.

Wałęsa: - Dzisiaj wysondowałem wszystkie możliwości, dziś nie przeciągniemy inaczej.

Moczulski: - Podejmujemy męską decyzję: Pawlak i koniec.

Głosy: - Zgoda, zgoda, zgoda.

Wałęsa: - Pismo jest przygotowane. Dzisiaj, natychmiast. Ja jutro nie mogę ich wpuścić do biura.

Oczywiście, sklonowanej Kaczuchy też nie wybiorę, bo mi podniesie podatki i zamknie mnie w więzieniu lub każe leczyć. ;)

Pozdrawiam, J.

Ten film to też robota Kurskiego. Podobno wybrał "co smaczniejsze kąski" i ładnie "poukładał".

A co czarnego PR - może Polacy nie lubią - ale działa. Kurski (pomimo swojego chorego podejścia) jest bardzo skuteczny - załatwił LPR 2 miejsce w wyborach do Europarlamentu a później w zasadzie wygrane wybory PR - słynna pusta lodówka.

Nie zdziwię się jak za rok zwykłe firmy będa się obrzucać błotem - w końcu jeśli zadziałało w polityce - zadziała w zwykłym marketingu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności