Skocz do zawartości

Którą(e) stronę "wzmacniam"

j3zy

Rekomendowane odpowiedzi

Przedstawiam wam drodzy fachowcy taki oto schemat.

Jest to schemat wymiany linków między moimi stronami.

Mam następujące pytanie:

- jeśli zależy mi na pozycji domeny1.pl to czy dobrze linkuję?

- czy aby nie "pozycjonuje" w ten sposób domeny imienazwisko.com?

- czy jesli dojda jeszcze do tego dodatkowe domeny ... 6 ,7 ,8, to czy powielac schemat?

Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz.

Radosław

SCHEMAT:

scheme.jpg

Dowiedz się kiedy dojdzie przelew: Sesje elixir

Widzę po strzałkach, że robisz wymianę linków a nie linkujesz domenę główna. Jeśli do głównej prowadzi link to nie odsyłaj go z powrotem.

Zaplecze również możesz linkować po między sobą jednak nigdy w powrotnie.

Staraj linkować się strony na zasadzie a-b b-c c-a nigdy a-b b-a to nie przyniesie skutków.

Sprzedam TANIO SEOMATIKA - 35 zł 100k

kontakt PW lub tutaj

Skreslone strzałki to usuniety niedawno przeze mnie link ( usunąlem go po lekturze tego forum "NIGDY NIE LINKUJ Z POZYCJONOWANEJ STRONY" )

Sytuacja wyglada nastepujaco.

Na stronie imienazwisko sa linki do wszystkich stron wykonanych przeze mnie.

Na stronach wykonanych linkuje do tejze strony ( imienazwizko ) w stopkach ( w formie "PROJEKT STRONY: blablabla"

Czy mam zrezygnowac ze stopek w wykonywanych stronach?

Dziekuje za poprzednie odpowiedzi i zachecam do dyskusji.

Pozdrawiam

Radosław

Czy strona imięnazwisko to Twoje portfolio bo nie rozumiem?

Ja proponuję Ci zrobić na stronie imienazwisko osobną podstronę zatytułowaną portfolio a w linkach dodać rel="nofallow"

I linki w pozostałych stronach do strony głównej zostawić.

Bo po tym co piszesz to za chwile ze strony imienazwisko zaczniesz linkować do stron "zapleczowych" a powinno być na odwrót :D

Sprzedam TANIO SEOMATIKA - 35 zł 100k

kontakt PW lub tutaj

miloszgadz napisał(a):
Czy strona imięnazwisko to Twoje portfolio bo nie rozumiem?

Ja proponuję Ci zrobić na stronie imienazwisko osobną podstronę zatytułowaną portfolio a w linkach dodać rel="nofallow"

I linki w pozostałych stronach do strony głównej zostawić.

Bo po tym co piszesz to za chwile ze strony imienazwisko zaczniesz linkować do stron "zapleczowych" a powinno być na odwrót :D

Strona ta to moja ogólna strona. Głownie skierowana na webdesign. Jest w niej zawarte cos w rodzaju portfolio na osobnej stronie : pages.html

Rozumiem ze mam dac w niej robotom rozkaz nofollow... ?

Dzieki

Pozdrawiam

Radek

PS. Z tym , że zależy mi najbardziej na Domena1.pl a nie na imienazwisko.com.

miloszgadz napisał(a):
To w takim wypadku skreśl tylko strzałki tak, żeby domena2,3,4,5 prowadziła do imie i nazwisko bezpowrotnie a z imieinazwiska puść strzałkę do domena1 bo widzę ze obie skreśliłeś a wystarczyło jedną.

Strzałki miedzy IMIENAZWISKO i DOMENA 2,3,4,5 sa dwustronne gdyż są to linki z A-B B-A z tym że:

A>>B - strona główna>> strona główna , B>>A podstrona >> strona główna.

Mam skreślić strzałki , czy zmienić sposób linkowania? :D

Dzieki za wysilek o tej porze.

OK. Zrobione

Grim napisał(a):
W najlepszej sytuacji jest adres domena1.pl, bo ma najmniej linków wychodzących + wszystkie inne mogą polecieć za "nadmierne dwustronne linkowanie (A->B i B->A)" :D

Pozdrawiam :)

Czyli w tym schemacie linkowania generalnie zyskuje DOMENA1.pl , nie zaś imienazwisko.com...

j3zy napisał(a):
Czyli w tym schemacie linkowania generalnie zyskuje DOMENA1.pl , nie zaś imienazwisko.com...
Kiey odpowiadałem na Twoje pytanie był inny schemat, w którym domena imienazwisko.com za każdy otrzymany link oddawała jeden na zasadzie A->B B->A ... a domena1.pl otrzymywała z tylu źródeł co imienazwisko.com przy czym oddawała tylko 1 link :D

Ten schemat jest kompletnie zmieniony (jedyne co zostało to nazwy domen B) ) Teraz bym miał wątpliwości, która będzie silniejsza domena1.pl czy domena2.pl ... zależy od siły domen3/4/5.pl i tych innych katalogów, wiki, itd. :)

Pozdrawiam B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności