Skocz do zawartości

Pozycjonowanie katalogami SEO, zapleczem, co dalej?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ok, tym razem hurtowo dzięki za podpowiedzi...

No i właśnie stoję na rozdrożu - dalej poświęcać czas na pozycjonowanie (wg Waszych podpowiedzi, myślę że blog o zdjęciach ślubnych, może blog z technicznymi aspektami fotografowania - tutoriale itp, polinkować do nich i dalej do głównej strony)... niby czasu trochę jest, no i druga opcja zainwestować w doświadczoną firmę, która wyceniła mi maksymalny koszt miesięczny na 900zł netto dla kilku bardzo konkurencyjnych fraz (fotografia ślubna, zdjęcia ślubne) i dla kilku słabszych (to samo w połączeniu z najbliższymi regionami/miastami)

Aktualnie to co udało mi się wywalczyć samemu w przeciągu ostatnich kilku miesięcy możecie zobaczyć tutaj:

https://citystudio.no-ip.info/Ajax/check2/google.php

(archiwum działa od niedawna, swoją drogą, jeśli komuś się podoba ten skrypt, pewnie napiszę jakiś tutorial jak takie cacko zrobić, poza tym jest jeszcze trochę niedopracowany)

Dajcie znać co Wy na to, ewentualnie, jeśli ktoś może zaoferować lepszą cenę za słowa które widać w skrypcie z linku, chętnie przeanalizuje dobre oferty. Zachęcającym może być to, że artykuły do precli piszę sam, katalogi też dodaje sam, więc w zasadzie osoba, która miała by w pozycjonowaniu pomóc, nie musiała by wszystkiego robić sama, a dzięki temu cena mogła by być niższa. Myślę, że na pierwszy strzał i tak poszła by optymalizacja kodu strony.

Fotografia Ślubna - Światłem Malowane - profesjonalna fotografia slubna.

Jeszcze abstrahując od poprzedniego posta... kilka konkretnych pytań co do zaplecza... zakładając że to blog:

- 1 link z strony głównej lub 1 link z każdej podstrony (np z stopki, lub menu górnego), czy losowa ilość linków pojawiających się w różnych artykułach?

- linkować zaplecze na główne słowa, czy bardziej na słowa związane z jego tematem (powiązany ale nie bezpośrednio - np główna fraza to fotografia ślubna, zaplecze ma temat związany z technikami fotografowania, kadrowaniem, sprzętem itp)

- czy angielskie zaplecze pomoże w pozycjonowaniu na polska fraze?

Jeszcze abstrahując od poprzedniego posta... kilka konkretnych pytań co do zaplecza... zakładając że to blog:

- 1 link z strony głównej lub 1 link z każdej podstrony (np z stopki, lub menu górnego), czy losowa ilość linków pojawiających się w różnych artykułach?

- linkować zaplecze na główne słowa, czy bardziej na słowa związane z jego tematem (powiązany ale nie bezpośrednio - np główna fraza to fotografia ślubna, zaplecze ma temat związany z technikami fotografowania, kadrowaniem, sprzętem itp)

- czy angielskie zaplecze pomoże w pozycjonowaniu na polska fraze?

1 co do linków; ja robie jeden w stopce z każdej podstrony plus jeden/dwa w tekście. czyli z podstrony wychodzą 3 linki

2 z doswiadczenie wiem ze lepiej na frazy pochodne, w kilku przypadkach mam tak ze musze sam siebie prze3skoczyć tzn przeskoczyć stronę zapleczową ;):)

3 teraz pytanie ilu angielskich polaków szuka fotografia ślubnego z polski

Linkuj skąd sie da i czym się da a będzie dobrze

Z przykrością muszę przyznać rację. Z przykrością dlatego, że do niedawna wierzyłem że tylko tematyczne linkowanie... Aliści analiza backlinków stron okupujących top 1-3 na kilka najtrudniejszych słów, zachwiała tę moją wiarę.

W cholere i na nich sie najwiecęj zarabia ja mam największy dochód rocznie właśnie na polakach którzy szukają w Anglii i Irlandii to najlepsi klienci w branży weselnej. Bo tam zarabiają a tu robią wesela. Zdziwiłbyś sie ale na weselach można zarobić nawet 100 ,000 rocznie pracując tylko 40 dni wciągu roku.

Dobry zespół jazzowy Warszawa

Świetny zespół jazzowy na bankiet

W cholere i na nich sie najwiecęj zarabia ja mam największy dochód rocznie właśnie na polakach którzy szukają w Anglii i Irlandii to najlepsi klienci w branży weselnej. Bo tam zarabiają a tu robią wesela. Zdziwiłbyś sie ale na weselach można zarobić nawet 100 ,000 rocznie pracując tylko 40 dni wciągu roku.

ale czy az tak tzreba sie gimnastykować aby robic po angielsku zaplecze zeby polaków zwabic na ślub do polski??

guitarman - ma absolutną rację w tej kwestii... ale sprecyzujmy co miałem na myśli... założyć blog w domenie .com i pisać tam o tematyce takiej jak https://www.strobist.blogspot.com/ czy https://digitalprotalk.blogspot.com - tematyka związana z zdjęciami i techniką ich wykonania... ale wszystko po angielsku. I teraz w linkach do znajomych stron umieścić link z anchorem po polsku. Do tego poczekać, aż zbierze się duża grupa czytelników, którzy sami zaczną linkować, tweeterować itp i budować linki do blogu... tylko pytanie czy lepiej tak, czy nie lepiej jednak po polsku z artykułami zawierającymi tematy pokrewne pozycjonowanym frazom?

Cyberek, nie musisz posiadać własnego zaplecza. Korzystaj z tego co znajdziesz tutaj na forum i w internecie, katalogi i precle, pisz artykuły do presell page. One naprawdę działają tylko muszą nabrać mocy , więc bardzo ważne jest abyś taki wpis do katalogu lub precla wzmocinł kolejnym linkiem najlepiej na ten sam anchor. Skup się tylko na swojej stronie tak aby była jak najbardziej pomocna, użyteczna i atrakcyjna dla Twoich klientów i linkuj ją na maxa. Przykładowo dodajesz wpis do katalogu na anchor - fotografia ślubna - potem piszesz długi artykuł w presell page i dajesz w tekście jeden link do strony głównej drugi np: do podstrony a trzeci do tego wpisu w katalogu wzmacniając go i tak w kółko , na te frazy to spokojnie wystarczy.

To co podałeś wyżej nie zda rezultatu to zwykłe spamy będą a linku naturalnego czyli od osób które zaczną linkować się nie doczekasz jedyna droga to

poprawienie kodu w/g w3c

optymalizacja tekstu

znaczki H

alty

title

aktualizacje i nowości

i najważniejsze systematyczne linkowanie i zdobywanie linków ale nie poprzez wymianę tylko katalogowanie i wzmacnianie już zdobytych linków

Dobry zespół jazzowy Warszawa

Świetny zespół jazzowy na bankiet

guitarman - co do linkowania wzajemnego wpisów w katalogach i precli... sprawdzales moze, cyz ma znaczenie czy linki prowadzi sie do bardziej wartosciowych katalogow/precli, czy w zasadze nie ma to wiekszego znaczenia?

Aktualnie to co udało mi się wywalczyć samemu w przeciągu ostatnich kilku miesięcy możecie zobaczyć tutaj:

https://citystudio.no-ip.info/Ajax/check2/google.php

(archiwum działa od niedawna, swoją drogą, jeśli komuś się podoba ten skrypt, pewnie napiszę jakiś tutorial jak takie cacko zrobić, poza tym jest jeszcze trochę niedopracowany)

Dopracować się zawsze da, a efekty już ciekawe.

Jestem za podzieleniem się wnioskami ze społeczeństwem (sam chciałem kiedyś takie coś zrobić).

Pozdrawiam!

BV

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

bojanvuk - będzie tutorialik z gotowymi plikami (a raczje 3 czesciowy kurs jak zrobic cos takiego od najprostrzej wersji wyszukujacej 1 fraze tak jak to jest na PiO). Na dzien dzisiejszy wymagana jest znajomosc odrobiny sql (konkretnie phpmyadmin) zeby skrypt uruchomic, no i hosting z dostepem do bazy, lub tak jak w moim przypadku aplikacja xampp, ktora mozna odpalic na lokalnym windowsie/macu, lub apache na linuxa :P.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności